Те оцеляха от атака на бяла акула и я заснеха (видео)

Александър Кренкл бил на почивка в Египет през 2018. Той оцеля след атака на акула. Всяка година Алекс отива да се гмурка там за седмица заедно с приятелите си, доведения си брат и сина си. 

Групата се гмуркала втори ден край малки острови в Червено море - Брадър айландс. Алекс погледнал надолу и видял да плува голямо сиво чудовище.

В този момент Георг Арнолд, неговият доведен брат, снимал със своята GoPro. Океанската бяла акула плувала, съпроводена от ято риби лоцмани. Георг бил във възторг, защото никога бяла акула не се била доближавала толкова до камерата. Била на метри. Тогава неочаквано акулата захапва крака на Алекс.

Водолазът бил обграден от всичките си приятели. С ужас се сетил какво може да направи акулата, когато усети кръвта. Извадили го веднага от водата.

Междувременно след като го гризва, акулата се потапя надолу.

Алекс казва, че не знае какво щеще да е, ако това се беше случило на 30 метра дълбочина, а не на 5. Показва пред камерата белезите на бедрото си от зъбите на акулата. Никога не би помислил да се откаже от гмуркането заради тази среща. Това се случва веднъж в живота, казва късметлията.

Всъщност всичко продължило части от секундата. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини