Турция започна да задържа автомобили на граничните пунктове за неплатени глоби

    От май месец започва активния сезон за морски почивки в южната ни съседка, трафика от екскузианти нараства, а от тази година Турция затяга контрола за заплащане на глоби по пътищата.От 11-ти април тази година страната не може да бъде напусната, без да заплатите, ако имате издадени глоби по Закона за движение по пътищата или дължимите тол-такси, съобщи Министерството на външните работи, като се позова на генералното консулство на България в Одрин.

    Ако имате незаплатени суми и не сте ги платили във вътрешността на страната, издължаването ще трябева да стане на граничните пунктове при излизане от Турция. Задълженията излизат на компютрите на митническите служители, като те могат да се платят освен с пари в брой, така и с кредитни и дебитни карти.

    При невъзможност за заплащане на място, се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция. Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция

    Съветваме да спазвате стриктно законите за движение по пътищата в Република Турция, да закупите необходимия HGS - стикер за преминаване по магистрали и мостове, където пътя е таксуван. 

    HGS - стикер може да закупите на първите по-големи бензиностанции след границата, в безмитната зона на влизане в Турция и от всички пощенски пунктове в страната или специални гишета на входовете към магистралите (ако има такова). 

    HGS - стикера е средството, с което автоматично ви се таксуват преминатите участъци от платените пътища, при закупуването му вие залагате сума в него, от която се приспадат таксите при преминаване на пункт за таксуване.

     А дали имате начислени глоби на Вашия автомобил, можете да проверите ТУК ->

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини