5 °C

1200 таланти от областта участват в конкурса "Шанс"

  Общинският конкурс за детско творчество "Шанс" започна днес от 9:00 часа в залата на театър "Апостол Карамитев". През тази година конкурсът се провежда под надслов „Пролетно Ухание” в седем направления, съобщи директорът на ОП "Детски и младежки център", Радка Тодорова.

  Около 1200 са тази година участниците, които се включиха в седемте направления на конкурса - литературно творчество, приложно изкуство, изобразително изкуство, фотография, музикално, танцово и театрално изкуство. В надпреварата се включиха деца от детски градини, училища, танцови школи и читалища от цялата хасковска област.

  В направление литературно творчество участваха 33 произведения от които 20 стихотворения и 13 есета. В направление изобразително изкуство рисунките са най- много 355 броя. Понеже винаги децата обичат да рисуват мода и модни тенденции, им беше предоставена възможност да творят и на тема „Мода на бъдещето“. В направление фотография снимките са 151, всички с уловени пролетни мигове. В направление приложно изкуство творбите са 45 като изобразяват пролетни цветя, клончета, пеперуди и цветни градини.

  В направление музикално изкуство участие на сцената на театъра днес и утре ще вземат 131 изпълнения, които включват 71 вокални и 41 инструментални изпълнения на пиано, цигулка, флейта, акордеон, китара и гайда. Останалите 19 изпълнения са на вокални групи от областта.

  Изпълненията в танцовото изкуство са 76 в различните направления. Децата ще танцуват класически балет, съвременни и модерни танци, латино и хип-хоп танци, както и характерни и фолклорни танци. В направление театрално изкуство са 10 школи и клубове, които ще ни демонстрират театралните си умения чрез драматизации, рецитали и скечове.

  Конкурсът цели да осъществява творчески контакти между участници, педагози и изтъкнати представители на българската култура, както й да провокира децата да творят и да създава приятелства.

  Важен акцент при награждаването в конкурса от 2014-та година насам, е връчването на Купата на Кмета на Община Димитровград. Печели я учебното заведение с най-голям рейтинг на участие. Той се определя като се сумират брой творби и брой участия във всички седем направления литературно творчество, изобразително изкуство, фотография, приложно изкуство, музикално изкуство, танцово изкуство и театрално изкуство. За миналата 2018г. Купата на Кмета бе връчена на ОУ „Алеко Константинов”.

  Кой ще бъде носителят на Купата на Кмета за тази година, предстои да разберем утре, 18-ти април, от 17:00 часа, когато ще бъде официалната церемония по награждаване на отличените победители.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 09.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще осъществите своите намерения благодарение на упоритата си работа и желанието за успех. Ориентирате се чудесно в непредвидена ситуация и това ви предоставя несравнимо предимство пред конкурентите ви. Прекалено сериозно гледате на промените, направете живота си по-спокоен, освободете се от притесненията си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Покажете решимостта си да действате, без да изпадате в излишна паника. Събитията ще ви покажат вярната посока, няма да сте затруднени в избора си. Нещата ще се случват най-често такива, каквито ги предвиждате. Лидерските ви заложби ще се изявят, с което ще създадете мощна група около себе си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате провокации, които ще ви карат да се чувствате недооценени на работното място. Освободете се от тези си чувства и мислете за промените, които предстоят. Имайте търпение и вярвайте в успеха си. Скоро ще забележите, че предложенията ви се одобряват и ценят, но нека това не ви възгордява.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Развитието на делата ви изисква повече съсредоточеност. Недопустимо е да проваляте вече договорени условия, само защото сте лично възпрепятствани. Бъдете прагматични и времето ви ще стигне за всичко. Снабдяването ви с нужната информация ще ви подтикне към по-голяма активност и ще подобрите финансовото си състояние.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навлизате в благоприятен период за професионалното си развитие. Получавате възможността да покажете на какво сте способни и това ви отваря доста работа. Едва ли ще има от какво да сте недоволни, тъй като делата ви се развиват успешно, а ваша идея е радушно възприета от деловите ви партньори. Не се отказвайте от намеренията си, дори в началото да ви е трудно.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не всичко, което сте планирали има шансове да се случи. Но вие не се отказвайте при неуспех. С повече упоритост и търпение ще постигнете желаният от вас резултат. Днес можете да си позволите някои дребни удоволствия, от които напоследък сте се лишавали. Стабилното ви финансово състояние ви го позволява. Ще получите покана за гостуване.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Без да сте притискани от времето или някой друг, ще покажете умения и находчивост в изпълнение на поетите ангажименти. По-леко ще общувате с околните, ще се радвате на успехите им и ще споделяте намеренията им. Добрата ви форма – физическа и духовна ще ви позволи да постигнете напредък и в сфери, различни от професионалните ви интереси.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес ще успеете да напреднете в професионалните си търсения. Успехите ви ще се увеличат, ако съчетаете усилията си с тези на хората, с които работите. Навлизате в период на финансов стабилитет. Макар, че желанията ви са големи, ще можете да си позволите не малко неща.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се толерира работата в екип, от нея ще получите по-високи приходи. Ще ви се удава да организирате активността на много хора и да ги мотивирате да дадат най-доброто от себе си. Не пренебрегвайте вниманието, което ви се отделя от една интересна за вас личност. От това може да се получи сериозна връзка.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С позитивно отношение към въпросите на деня ще намерите по-бързо решение за тях. Бъдете открити и честни в отношенията си и не търсете на всяка цена лична изгода. Приемайте с чувство за хумор различното, без да изпадате в излишни откровения. Раздразнителността ви дистанцира околните, от което вие губите.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С участието си във важно събитие, ще покажете отношението си към проблемите, които се обсъждат и начините за решаването им. Имате енергия да се преборите с много от несъвършенствата на другите, важно е да не се отказвате. Не крийте чувствата си към човека, който ви привлича. Тревожите се излишно за някого, нещата ще се подреждат добре за него.
  09 дек 2019
  Последни новини