-3 °C

БСП предлагат отмяна на решението за застрояване на парк „Вапцаров“

Изображение 1 от 3

  Групата общински съветници от БСП внася за обсъждане на редовната сесия на Общински съвет – Димитровград докладна, с която предлага да бъде отменено решение №998 от 28.06.2018 на ОбС-Димитровград. С решението се  променя предназначението на част от общински имоти с идентификатори 21052.359.41 и 21052.359.42 по кадастралната карта на Димитровград, от „горски фонд“ в урбанизирана територия, с цел отреждане на нови общински имоти за нискоетажно жилищно застрояване.

  Решението предизвика широк обществен интерес, и срещу него бе инициирана подписка, която събра над 2 500 подписа.

  „Там има 60-годишна гора, която ще бъде изсечена. Мястото е северно от улица „Шандор Петьофи“, обясниха тогава протестиращите. „Това е горска територия, която ще бъде актувана като урбанизирана с предназначение ниско застрояване. Общинският съвет гласува разрешение да се изготви подробен устройствен план на територията на парка. При това в град с отрицателен прираст, много свободни жилища и занемарени квартали“, заяви тогава една от инициаторките на протеста – Гергана Вълчева.

  Мая Манолова също подкрепи подписката, като заяви, че „изсичането на дървета и застрояването на част от парк „Вапцаров“ е безобразие“.

  Две седмици след старта на подписката, кметът Иво Димов обяви, че спира процедурата по застрояването в парк „Вапцаров“. Преди да обяви решението си за стопиране на застрояването, Димов обясни, че намира протеста срещу намерението за застрояване на ивицата по протежение на ул. „Шандор Петьофи“ за използван от политици.

  Тогава той заяви пред журналисти, че при гласуването на това решение, един съветник от БСП е гласувал „за“, а трима „въздържал се“. „Което е различно от „против“, подчерта градоначалникът. И намекна за политически мотиви в протеста.

  Според общинските съветници от БСП, Решение № 998 от 28.06.2018 год. обаче е факт, то е прието и влязло в сила. Те считат, че заявената позиция на кмета на общината, че решението няма да бъде изпълнено, не е достатъчно, за да отговори на ясно заявеното желание на жителите на Димитровград и не е предпоставка, че за в бъдеще няма да бъде изпълнено и изискват решението на Общински съвет Димитровград да бъде отменено.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   12
   1234567
   9 -9
   16:59, 18 апр 2019
   БСП сте бок...............ци, от такива предложения като техните няма да има млади хора в Димитровград.Там никога не било гора.А може би е по-добре е тази гора да е паркинг за автомобили така ли БСП?
  • 2
   Ми
   Мина
   4 -7
   17:25, 18 апр 2019
   Претоплена манджа от лятото , защото от БСП не могат да изпълнят нареждането отгоре да търсят нарушения с апартаменти.И за да поддържат огъня - хоп измъдриха това.
  • 3
   До
   До 1 и 2
   4 -2
   08:07, 19 апр 2019
   То пък с построяването на 2,3 къщи Д-град ще се напълни с млади хора.Мина,смяташ, ли че в Д-град няма нарушения - бул. България,капковото на бул.Раковски построено преди 4г., което така и не заработи нарушения колкото си искаш то всичко в Б-я е Пунта Мара.

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  24 яну 2020
  Последни новини