Изпънаха 15 метров трибагреник и възпяха жертвите на Априлското въстание в с. Бряст

    На 20 април, в село Бряст организираха празник, посветен на 143-та годишнина от Априлското въстание. На събитието присъстваха кметът на Димитровград Иво Димов, председателят на Общинския парламент Гергана Кръстева и Добринка Ганева - общински съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент. 

    Празникът започна в 9.30 часа с Панахида пред паметната плоча в центъра на селото за загиналите герои.

    В чест на годишнината от провеждането на въстанието, в село Бляст поставиха 15 метров трибагреник, разпънат в центъра на селото пред кметството, над пътя.

    С много музика и 293 изпълнителя, селото отбеляза годишнината, а участниците от 22 населени места изпълняваха български патриотични песни. 

    Годишнината от Априлската епопея даде повод на жителите и гостите на с.Бряст да се съберат за четвърта поредна година. Така всички участници и населението на с.Бряст възпяха героизма, подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Родината ни.

    Празникът бе организиран със съдействието на Община Димитровград, съвместно с кметството на селото, НЧ "Пробуда-1927" и ЦН на храм  "Св.Йоан Рилски" с.Бряст.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини