Самолет се разби край Пловдив, двама загинаха

Двама души са загинали при падането на малък частен самолет в района на стадиона на пловдивското село Оризари. Информацията е на полицията.
Сигналът за инцидента е получен в 10:20 часа.
Към момента няма яснота за причината за трагедията. Едната от жертвите е пилотът, за другата все още няма информация. Районът е отцепен. На място са разследващи, полиция и пожарна.
Според очевидци крилото на машината се е отчупило във въздуха.
От news.bg припомнят за  последния подобен инцидент с малък самолет бе от 2 април, когато при авиокатастрофа над Северна Македония загина 4-членно българско семейство.
Ето и някои от авиокатастрофите с малки самолети, станали в България.
На 24 август 2018 г. двуместен самолет се разби на летище Балчик. Пилотът е загинал на място след като при кацане машината се ударила силно в пистата, преобърнала се е и се е запалила.
На 22 август 2018 г., при кацане на летище Шумен четириместен частен самолет "Пайпер" с двама души на борда се удари в дърво. Двамата пострадали при катастрофата баща и син.
Това е втората авиокатастрофа в рамките на три дни, след като на 21 августоколо 19 часа при тренировъчен полет военен хеликоптер "Кугър" прекъсна електропровод и остави квартали на град Стамболийски без ток и вода. При инцидента нямаше пострадали.
Преди два месеца, на 3 юни 2018 г., ултралек самолет падна край Казанлък. Тогава пострадалите бяха баща и дъщеря, участвали в авиошоу за ултралеки самолети, мото и делтапланери на летището край Казанлък.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Рачко пръдлето
    2 -1
    21:26, 20 апр 2019
    Тези самолети вероятно не са управлявани от летци а от ПОЖАРНИКАРИ
Последни новини