318 кандидати за ЕП регистрирани в ЦИК

318 са кандидатите, които са регистрирани за участие в изборите за членове на Европейски парламент. За сравнение - през 2014 г. те са били 313.

Данните представи говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев.

Одобрен е окончателният текст на договора с изпълнителя на обществената поръчка за машините. Промяна в сроковете на обществената поръчка няма. Прието е решението да бъдат определени конкретните секции.

Вчера беше определен и жребият за номерата на бюлетините на партиите, коалициите и независимите кандидати, регистрирани в ЦИК.

В рамките на днешния ден е прието решение, с което са определени партиите, коалиците и инициативните комитети, които ще ползват медийните пакети.

От "Воля" - Българските родолюбци" ще имат намален размер за ползването на медийни пакети, а парламетарно представени партии и коалици няма да ползват медийни пакети.

Прието е решение за примерното сгъване на бюлетината.

До 30 април могат да се подават заявления за гласуване. Към момента са подадени 4482 заявеления, като от тях 4221 броя чрез официалната страница на ЦИК и 261 броя чрез дипломатическите и консулски представителства. Общият брой на неуспешно подадените заявления, при които има несъответствие в имената, ЕГН-то или други данни са 370 броя.

Към настоящия момент са подадени заявления за наблюдатели на изборите от 3 организации - "Асоциация прозрачност без граници", "Институт за развитие на публичната среда" и "Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва".

По отношение на сигналите и жалбите в ЦИК, - общият им брой от началото на насрочването на изборите до момента са 20 броя, а сигналите са общо 5 броя, като един от тях е във връзка със злоупотреба с лични данни. Сигналът е препратен на Комисията за защита на личните данни с оглед установяването на това дали е налице административно нарушение или друг вид нарушение.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини