Build 2019: Microsoft представи платформата Fluid Framework

Интересен анонс по време на конференцията за разработчици Build 2019 бе фреймуъркът Fluid. Той е създаден преди всичко, за да могат разработчиците да създават интерактивни уеб приложения и онлайн услуги.

Fluid Framework поддържа съвместно редактиране на сорс кода и и на различните документи, както и езикови възможности „невиждани досега“. Част от тези възможности първоначално се появиха в приложенията на пакетите Office и Whiteboard, а сега и външните програмисти могат да използват тези технологии на софтуерния гигант. По време на презентацията Microsoft показа, как Fluid Framework в реално време, мигновено показва редактирането на всякакви документи, като едновременно с това документът също в реално време, едновременно се превежда на осем различни езика. Софтуерният гигант подчертава, че е създал идеалната среда за творчество.

 

Fluid Framework дава възможност за вземане на различно съдържание от Глобалната мрежа и от други уеб приложения, което да се разделя на отделните си компоненти, като е възможно тяхното комбиниране за работа в други алгоритми. Това ще позволи на членовете на различните екипи по-ефективно да работят заедно. Наличните виртуални помощници могат да предлагат промени в съдържанието, да търсят релевантни изображения, да превеждат текстове и още много други.

Първият SDK Fluid Framework се очаква да стане достъпен за разработчиците към края на тази година. Фреймуъркът ще е съвместим с всички по-известни уеб браузъри.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини