74 години от края на Втората световна война отбелязват в Димитровград

74 години от края на Втората световна война и Деня на победата ще отбележат в Димитровград на 9 май, четвъртък. По традиция мястото е паметника на Маршал Толбухин в кв."Славянски", а началото от 10:15 часа. Честванията по случай 9 май ще продължат с музикално-поетична програма, както и слова на ветеран от ВСВ и Олга Господинова. Пред паметника ще бъдат поднесени венци и цветя.

Същият ден ще бъде почетен и деня на Европа, уточняват от пресслужбата на Община Димитровград.

От 16:30 часа на площад "България" ще започне тържествен концерт под наслов „Децата на Димитровград пеят и танцуват за Европа”, посветен на 9 май, като в него ще участват малчугани от детските градини, допълват от кметството.

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Д.
    Д.
    2 0
    20:02, 8 май 2019
    На 8-и май се слага край на войната, не на 9-и.
  • 2
    Ол
    Олег
    0 -2
    09:47, 9 май 2019
    На 8ми май се слага край Само на войната в Европа. ВСВ свършва няколко дни след пускането на атомната бомба над Нагасаки, а официално след капитулацията на Япония, подписана на 2 септември 1945 год. Или казано на кратко, не е възможно една световна война да свърши само на един континент!!!
  • 3
    Ол
    Олег
    1 -3
    10:19, 9 май 2019
    Както как ще слагате цветя на паметника на Маршал Толбухин, който води армията на СССР 3-ти Украински фронт, обаявила война на неутралното по това време Царство България??!!
    Предодът на български език на нотата, с която се обявява война на Царство България е следният:

    „Повече от три години България е помагала на Германия във войната със Съветския съюз. Съветското правителство се е съобразявало с обстоятелството, че малката страна България не е в състояние да се съпротивлява на мощните въоръжени сили на Германия във време, когато Германия държеше в ръцете си почти цяла Европа...Въпреки това българското правителство и сега отказва да скъса с Германия, води политика на т.нар. неутралитет, по силата на която продължава да оказва пряка помощ на Германия срещу Съветския съюз...

    По силата на това съветското правителство не смята повече за възможно да запазва отношения с България и заявява, че не само България се намира в състояние на война със СССР, но и Съветския съюз се намира в състояние на война с България.”
Последни новини