22 °C

Градината по изкуствата с красива изложба за подпомагане на Детското отделение в болницата

  Детска градина по изкуствата показа красива благотворителна изложба в Областна администрация в Хасково. Тя носи името "Лица от Деца" и е част от кампанията „Жълти стотинки - Деца помагат на деца“ в подкрепа на Детско отделение на МБАЛ-Хасково.

  Изложбата бе открита официално днес във фоайето на държавната институция. Тя е подготвена от 29 деца от Градината по изкуствата с помощта на ръководителката им по изобразително изкуство Веселина Петрова. Децата бяха нарисували картини и бяха изработили сувенири от пластмасови шишета.

  Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави всички деца и техните педагози за това, че са решили да се включат в кампанията за набиране на средства за подпомагане на Детското отделение в хасковската болница. Той изказа задоволството си, че кампанията "Деца помагат на деца" е подкрепена от много млади семейства и малчугани, пускащи ежедневно стотинки в кутията, поставена на входа на държавната институция.

  Директорката на градината Диана Христозова благодари на домакините, както и на община Хасково за оказаната подкрепа за осъществяване на изложбата. "С тази изложба искаме да покажем, че изкуството и доброто винаги вървят ръка за ръка", заяви тя.

  Освен красивата изложба, децата от Градината по изкуствата бяха подготвили музикална програма за гостите.

  По време на събитието младите художници получиха грамоти за активно участие в изложбата. По-късно гостите на изложбата имаха възможност да откупят картини и творби, пускайки своята лепта за закупуване на оборудване в Детското отделение. Кутията за дарения ще остане в Областна администрация и занапред.

  За откриването на изложбата дойде и директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ня
   Някой
   4 -5
   19:18, 22 май 2019
   Директорка на градината по-изкуствата Диана още ли е на този пост? Преди време се беше писало че нямала необходимото образование за тази позиция.
  • 2
   On
   One Euro Man
   9 -4
   20:09, 22 май 2019
   Онзи небръснат младеж със синьото костюмче що не изработи някаква стратегия или програма или каквото е необходимо за подпомагане на детското отделение? Или щото е обратното на острото и няма с какво да го измисли?
  • 3
   Гр
   гр.
   6 -1
   09:28, 23 май 2019
   Субсидиите за партиите за апаратура в детско отделение!
  • 4
   Ми
   Мими Черева
   2 0
   13:07, 23 май 2019
   Защо не са показани учителите ,които се грижат и имат принос за цялостното възпитание,с се кичат отделни личности,които нямат нищо общо с това?

  Хороскоп за 20.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  20.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  20.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  20.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  20.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  20.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  20.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  20.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  20.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  20.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  20.09.2019
  Последни новини