Корнелия Нинова хвърли оставка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. Тя е изненадваща, тъй като вчера на брифинг в централата на партията - в деня на изборите лидерът на БСП не излезе пред журналисти - Корнелия Нинова заяви, че няма да подава оставка, но ще започне процедура по избор на нов председател на БСП, т.е. своеобразен вот на доверие в партията.
 
БСП загубила балъшки сготвени избори. Това беше позиция на редица социалисти преди днешния пленум на столетницата.
 
Георги Пирински посочи, че пленумът сериозно коригирал Корнелия Нинова пренареждайки листата и издигайки Сергей Станишев на предни позиции с преференциите.
 
Георги Гергов обясни, че шест месеца се старал да не пречи, като не се появявал по медиите с коментари. Дал възможност на ръководството да организира и проведе изборите. Не съм доволен от резултатите, не съм доволен от воаяжите, не съм доволен от схемите, които се готвят да се направят, подчерта той. Гергов настоява да се спазва уставът и да се носи политическа отговорност. Втори път загубихме сготвени избори, каза бизнесменът.
 
Освен това според него и днешният пленум бил грешен. Нямало окончателно резултати от изборите, а левите щели да обсъждат резултатите. Не трябвало да се прехвърлят проблемите от болната на здравата глава и да се сменят ръководства по места, каквато идея вчера лансира Корнелия Нинова.Няма как да останем еднолична партия, ядосан е Гергов. БСП не можела да управлява на парче. Имаме идеи и каузи, изтъкна той. Не искаме да дъним партията, категоричен е Гергов.
 
Според Атанас Мерджанов левицата задала много очаквания на избирателите. Объркахме много, е равносметката на социалиста. В крайна сметка бяхме наказани, допълни той. Мерджанов иска оставки, защото предизборният щаб не си свършил работата. По мнението му грешка било депутатите да излязат от Народното събрание и сега му е интересно с какви мотиви Нинова ще предложи завръщането им.
 
И Антон Кутев призна загубата. Според него големият проблем е как БСП ще се промени, за да не загуби следващите избори по същия балъшки начин. Че трябва промяна за мен е безспорно, отсече Кутев. За мен е важно да има рязка промяна в начина, по който работим, изтъкна червеният депутат. Левицата не можела да се управлява по същия начин, което обаче не означавало, че не може да се управлява от Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    На
    Наблюдател
    2 -1
    16:02, 28 май 2019
    Този хамелион виднага се ориевтира.очаква се същото от димов зарков свиленов и оке и още ако им се даде възможност.кариерисни и некадърници
  • 2
    Ле
    Леле
    3 -1
    16:13, 28 май 2019
    столетницата остана без мъже-Йончева в Брюксел,Нинова в оставка....
  • 3
    Бо
    Боса
    0 -1
    18:22, 28 май 2019
    Както казваше един аратлик ,,Днес е един хубав ден за българската демокрация ".Другарката Нинова веднага е получила предложение от другаря Костов за пршсъединаване към неговия лагер , като и заявил че мястото и винаги било запазено за нея.Лошото е че бая другарки и другари от електората на столетницата които са 80+ г са застрешени от инфаркт заради раздялата.Корни за сетен път помисли само и единствено за себе си като остави бабите и дядовците истерично да ридаят .Ако искат все пак да и помогнат Крушовица спешно се нуждае от средства да изучи Рафаельчо в Америка.Затова вместо да си хвърляте парите от балконите дадете ги на Крушовската ездачка.Тя има по голяма нужда от тях колкото ало измамниците.С КЕФ СИ ОТВАРЯМ ЕДНА БИРА.
  • 4
    Ве
    ВЕТЕРАН.
    1 -1
    18:27, 28 май 2019
    С кеф и аз ще пия една ракия тя си мислеше че с бабите и дядките че ще победи това им е всичкия електорат щото бяха надъхани на всяка цена да победят това са всичко на всичко не курнелия курнелчо да дойде та ще си са пак те хората половин век ги търпяха и повече та още ли искат
  • 5
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    1 0
    11:43, 29 май 2019
    ВЕТЕРАНСКИ а не е ли по добре на мястото на Корнелия да назначат Делянчо Пеевске или Жорето Гергов пък може и Миката Мищо Ще бъде готина комбинация от богати и охранени плъхове
Последни новини