0 °C

Стефан Димитров: "Димитровградчани се топим."

Днес на пресконференция представителите на коалиция "Да за Димитровград" коментираха резултатите от евроизборите. Председателя й Стефан Димитров изнесе данни, според които имащите право на глас са над 48 000 души, но са гласували само около 13 000 души, докато при други избори до урните отиват около 25 000. Това е показателно, че населението на Димитровград намалява и младите хора, и семейства напускат града.

„Смятам, че резултатите са обективни. Смятам, че хората които гласуваха, са го направили по собствено убеждение. Над 5000 димитровградчани гласуваха за ГЕРБ, а над 4000 за БСП. Очаквах, че управляващата партия ще получи подкрепа не по-малко от 10 000 души, предвид постигнатото като резултати в предходни избори и видимите инвестиции, които се реализираха в общината в последните години”, заяви Димитров.

Според него резултатите показват, че има изоставане на ангажиментите към хората, които живеят в общината. "Градът продължава да е на последно място по средни доходи. Като изключим трите големи предприятия, които дават по-високи доходи, ще видим че възнагражденията които получават останалите, не са добри”.

Председателят на коалиция „Да за Димитровград” коментира, че е трудно да се даде отговор кой спечели от тези избори. "Губещи са димитровградчани, защото 20 000 души ги няма и не живеят тук. Градът се стопява. Всички имаме приятели, които напускат града или страната, за да работят на друго място. Това е трагедията на Димитровград и нещото, с което ГЕРБ и БСП ще трябва да се занимаят сериозно." "За тези, които идват в Димитровград посоката е красива, но не е достатъчна за тези, кото живеем тук."

По думите му освен заради ниските доходи хората напускат града и заради липсата на услуги в образованието, здравеопазването и социалната сфера.  Стефан Димитров припомни за предложението на коалиция "Да за Димитровград" за отпускане на стипендии на димитровградски студенти, които да имат ангажимет след това да се връщат в Димитровград. „Много хора коментираха, че така щял да се финансира частния сектор. Напротив, предложението ни бе за публичния сектор, но смятам, че трябва да се финансира и частния. Нашата община е една от най-богатите в страната от гледна точка на собствени приходи, затова е нормално тя да инвестира в хората. Нека не забравяме, че в миналото именно по този начин хората се финансираха да учат висше образование и придобият определена квалификация нужна на съответното населено място.”, заяви Стефан Димитров.

На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори, Стефан Димитров заяви: „Смятам, че и ГЕРБ и БСП могат да излъчат фигури, които да създадат реалната промяна в Димитровград. Надяваме се в скоро време да обявят своите кандидати, а от това ще зависи и нашето решение".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Йо
  йокин
  6 -2
  20:29, 31 май 2019
  Смешки.
 • 2
  Ол
  Олег
  3 -2
  10:43, 1 юни 2019
  Топенето е пропорционслно на въздухарското управление.
 • 3
  Ра
  Ради
  10 0
  11:15, 1 юни 2019
  Затова защото искаме млади хора Неохим е пълен с чичковци и лелки...цели поколения семейства работят там. Личния пример е важен. Не може да твърдиш, че искаш младите да се върнат и да работят в града, а същевременно заводът, който управляваш да е с персонал предимно 50+г, . Едно е да говориш, друго е да действаш... Дела трябват, дела..
 • 4
  Не
  Неохим
  8 0
  11:29, 1 юни 2019
  Г-н Димитров, съгласен съм с вас, само не мога да си обясня защо Вие имигрирахте в София и допуснахте едно младо семейство много, много близо до вас та чак рода да имигрира в керливата Англия.
 • 5
  Ст
  Стефан Димитров
  1 -4
  15:04, 1 юни 2019
  Поради същите причина като другите хора.
 • 6
  На
  Наблюдател
  6 0
  15:42, 1 юни 2019
  Топенето е в цял свят, не само в Димитровград! Топят се дори ледовете на полюсите. Миграцията е в посока от селата към градовете, от малките градове към големите, от бедните страни към богатите. Този процес не е от вчера, той е от десетки години, така че няма проблем. Важно е не количеството, а качеството на човешкия материал.
 • 7
  До
  До 4
  7 0
  16:51, 1 юни 2019
  Стефчо само ти нямаш право да говориш за образовани хора. За да се изкачваш в Неохим задължително трябва да си от с. Добрич или от групита от верните от общината. Нищо, че са с фалшиви дипломи.
  • Пе
   Пенка Петрова
   4 0
   17:45, 1 юни 2019
   Като гледам твоята шайката колко добре оправят неохим и му дават живот до нова година, как да гласувам за теб?
 • 8
  Ст
  Стоян
  5 0
  13:47, 2 юни 2019
  На Стефан завода е пред фалит. Сега спря уж заради някаква авария, а всъщност спирането е защото няма далавера за Евроферт. Ще пуснат хората в неплатен отпуск. Още една година едва ли ще изкара, затова Стефчо се връща в политиката. Май баща му го е светнал, че от него мениджър не става :()
 • 9
  Ди
  Димитър
  5 0
  13:51, 2 юни 2019
  Аз имам акции от неохим. За една година двойно им падна цената:(
  Как става така че при два торови завода в България единия е с 20 милиона загуба а другия с 40 Мил печалба....
  Да отговорят Димитрови на този въпрос с повишена трудност
  • Ра
   Ради
   4 0
   15:28, 2 юни 2019
   Как можеш да си купиш акции от завод в който всички основни машини са от 1986 г.? И всичко се поддържа колкото издържи......
 • 10
  Aнгел Елит
  2 0
  23:21, 3 юни 2019
  Стефко,Немаш шанс !!! Стой си у Бояна!!! Аз вече съм с Иво да знаеш чичовото!!

Хороскоп за 22.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
22 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
22 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
22 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
22 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
22 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
22 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
22 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
22 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
22 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
22 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
22 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
22 яну 2020
Последни новини