Стефан Димитров: "Димитровградчани се топим."

Днес на пресконференция представителите на коалиция "Да за Димитровград" коментираха резултатите от евроизборите. Председателя й Стефан Димитров изнесе данни, според които имащите право на глас са над 48 000 души, но са гласували само около 13 000 души, докато при други избори до урните отиват около 25 000. Това е показателно, че населението на Димитровград намалява и младите хора, и семейства напускат града.

„Смятам, че резултатите са обективни. Смятам, че хората които гласуваха, са го направили по собствено убеждение. Над 5000 димитровградчани гласуваха за ГЕРБ, а над 4000 за БСП. Очаквах, че управляващата партия ще получи подкрепа не по-малко от 10 000 души, предвид постигнатото като резултати в предходни избори и видимите инвестиции, които се реализираха в общината в последните години”, заяви Димитров.

Според него резултатите показват, че има изоставане на ангажиментите към хората, които живеят в общината. "Градът продължава да е на последно място по средни доходи. Като изключим трите големи предприятия, които дават по-високи доходи, ще видим че възнагражденията които получават останалите, не са добри”.

Председателят на коалиция „Да за Димитровград” коментира, че е трудно да се даде отговор кой спечели от тези избори. "Губещи са димитровградчани, защото 20 000 души ги няма и не живеят тук. Градът се стопява. Всички имаме приятели, които напускат града или страната, за да работят на друго място. Това е трагедията на Димитровград и нещото, с което ГЕРБ и БСП ще трябва да се занимаят сериозно." "За тези, които идват в Димитровград посоката е красива, но не е достатъчна за тези, кото живеем тук."

По думите му освен заради ниските доходи хората напускат града и заради липсата на услуги в образованието, здравеопазването и социалната сфера.  Стефан Димитров припомни за предложението на коалиция "Да за Димитровград" за отпускане на стипендии на димитровградски студенти, които да имат ангажимет след това да се връщат в Димитровград. „Много хора коментираха, че така щял да се финансира частния сектор. Напротив, предложението ни бе за публичния сектор, но смятам, че трябва да се финансира и частния. Нашата община е една от най-богатите в страната от гледна точка на собствени приходи, затова е нормално тя да инвестира в хората. Нека не забравяме, че в миналото именно по този начин хората се финансираха да учат висше образование и придобият определена квалификация нужна на съответното населено място.”, заяви Стефан Димитров.

На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори, Стефан Димитров заяви: „Смятам, че и ГЕРБ и БСП могат да излъчат фигури, които да създадат реалната промяна в Димитровград. Надяваме се в скоро време да обявят своите кандидати, а от това ще зависи и нашето решение".


Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Йо
  йокин
  6 -2
  20:29, 31 май 2019
  Смешки.
 • 2
  Ол
  Олег
  3 -2
  10:43, 1 юни 2019
  Топенето е пропорционслно на въздухарското управление.
 • 3
  Ра
  Ради
  10 0
  11:15, 1 юни 2019
  Затова защото искаме млади хора Неохим е пълен с чичковци и лелки...цели поколения семейства работят там. Личния пример е важен. Не може да твърдиш, че искаш младите да се върнат и да работят в града, а същевременно заводът, който управляваш да е с персонал предимно 50+г, . Едно е да говориш, друго е да действаш... Дела трябват, дела..
 • 4
  Не
  Неохим
  8 0
  11:29, 1 юни 2019
  Г-н Димитров, съгласен съм с вас, само не мога да си обясня защо Вие имигрирахте в София и допуснахте едно младо семейство много, много близо до вас та чак рода да имигрира в керливата Англия.
 • 5
  Ст
  Стефан Димитров
  1 -4
  15:04, 1 юни 2019
  Поради същите причина като другите хора.
 • 6
  На
  Наблюдател
  6 0
  15:42, 1 юни 2019
  Топенето е в цял свят, не само в Димитровград! Топят се дори ледовете на полюсите. Миграцията е в посока от селата към градовете, от малките градове към големите, от бедните страни към богатите. Този процес не е от вчера, той е от десетки години, така че няма проблем. Важно е не количеството, а качеството на човешкия материал.
 • 7
  До
  До 4
  7 0
  16:51, 1 юни 2019
  Стефчо само ти нямаш право да говориш за образовани хора. За да се изкачваш в Неохим задължително трябва да си от с. Добрич или от групита от верните от общината. Нищо, че са с фалшиви дипломи.
  • Пе
   Пенка Петрова
   4 0
   17:45, 1 юни 2019
   Като гледам твоята шайката колко добре оправят неохим и му дават живот до нова година, как да гласувам за теб?
 • 8
  Ст
  Стоян
  5 0
  13:47, 2 юни 2019
  На Стефан завода е пред фалит. Сега спря уж заради някаква авария, а всъщност спирането е защото няма далавера за Евроферт. Ще пуснат хората в неплатен отпуск. Още една година едва ли ще изкара, затова Стефчо се връща в политиката. Май баща му го е светнал, че от него мениджър не става :()
 • 9
  Ди
  Димитър
  5 0
  13:51, 2 юни 2019
  Аз имам акции от неохим. За една година двойно им падна цената:(
  Как става така че при два торови завода в България единия е с 20 милиона загуба а другия с 40 Мил печалба....
  Да отговорят Димитрови на този въпрос с повишена трудност
  • Ра
   Ради
   4 0
   15:28, 2 юни 2019
   Как можеш да си купиш акции от завод в който всички основни машини са от 1986 г.? И всичко се поддържа колкото издържи......
 • 10
  Aнгел Елит
  2 0
  23:21, 3 юни 2019
  Стефко,Немаш шанс !!! Стой си у Бояна!!! Аз вече съм с Иво да знаеш чичовото!!

Хороскоп за 16.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
16.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
16.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
16.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
16.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
16.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
16.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
16.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
16.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
16.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
16.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
16.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
16.09.2019
Последни новини