Москва отвъща на удара: Снима политкоректен клонинг на сериала Чернобил (трейлър)

Сериалът на НВО "Чернобил" за броени дни се превърна в световен феномен. Оценките за него са най-високите възможни, по-високи дори от тези за легендарната тв поредица GoT, а в Москва страдат дълбоко и трудно могат да понесат шамара, разкрил тоталната неадекватност на Съветска Русия след трагедията.

Плеадата проправителствените медии сипят огън и жупел срещу хитовата тв лента, а Кремъл сериозно се притесни за продажбите си на ядрено оборудване след неочаквания успех на филма и...

Реши да отговори с контра филм, типично в стилистиката на познатите през последните години хибридки с московски адрес.

Така, Русия още тази година ще пусне свой клонинг сериал, посветен на бедствието в атомната електроцентрала. Снимките са по поръчка на телевизия НТВ с подкрепата на руското Министерство на културата.

Продукцията има амбицията да се конкурира с хитовата поредица на HBO, в която се разказва как Съветския съюз прикрива аварията, предизвикана от поредица човешки грешки.

И, естествено, в руския вариант на сериала ще разкрие сюжет за предполагаема ''западна намеса'' в трагедията.

Във фокуса на събитията ще бъде Украинският отдел на КГБ на СССР. А главният персонаж в сериала ще бъде подполковникът от военното контраразузнаване - Андрей Николаев, който пристига в Припят, за да намери опитен служител на ЦРУ, заподозрян в шпионаж.

Снимките на лентата са започнали още през 2014 година, но все още не са завършени. Лентата била замразена поради липса на пари. Сега обаче в условията на форсмажор се намериха.

Ето и трейлър, за който се твърди, че съдържа истински кадри от руската продукция, която ще има нелеката задача да се мери с продукцията на НВО:

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини