Седем версии за треперенето на Меркел

Ангела Меркел отново се разтрепери пред камерите на операторите и фотографите. Това стана на официалната церемония по назначаването на новия министър на правосъдието в Берлин.

Докато президентът Франк-Валтер Щайнмайер произнасяше слово в резиденцията си канцлерката Меркел беше заснета с ръце пред стомаха, а краката й изглеждаха видимо треперещи.

Спекулации за здравословни проблеми на Ангела Меркел започнаха да кръжат в пространството, след като тя бе забелязана да трепери на церемонията по посрещането на новоизбрания украински президент Владимир Зеленски в Берлин на 18 юни.

На последвалата пресконференция 64-годишната Меркел обясни състоянието си с дехидратиране. „Изпих поне три чаши вода, от които очевидно имах нужда, а сега съм много добре", каза тя.

Защо трепери Меркел, питат се медии и доктори... „Стандарт" обобщи версиите, които се завъртяха в западни и руски медии:

Недостиг на течности. Официалната версия е точно такава - недостиг на течности. На 18 юни Ангела Меркел каза, че причината е дехидратиране. В Берлин тогава беше над 30 градуса, а германският канцлер стоеше на слънце по време на тържествена церемония. Според нея, след като е изпила водата, тя се е почувствала по-добре. На 27 юни обаче канцлерът беше в помещение, където имаше приятна температура. Въпреки това ситуацията се повтори.

Болест на паркинсон. Журналисти предполагат, че фрау Меркел може да показва симптоми на болестта на Паркинсон, която често е съпроводена от тремор. Противниците на тази версия твърдят обаче, че треморът при такава болест е по-продължителен.

Проблем с кръвообращението. Някои експерти посочват, че това би могло да бъде краткосрочен проблем с циркулацията на кръвта в тялото на канцлерката.

Повишена активност на щитовидната жлеза. Има доктори, които не изключват и това състояние. 10 пъти по-вероятно е пристъп от хиперактивна щитовидна жлеза да засегне жените, отколкото мъжете.

Падане на кръвната захар. Неконтролираното разклащане може да е признак за ниска кръвна захар - сериозно усложнение, често наблюдавано при пациенти с диабет.

Годините на Меркел. Възможно е треморът да е свързан с възрастта на канцлерката. Това е т.нар. ортостатичен тремор, който има тенденция да засяга хората след 60 години. Пациентите могат да усетят треперене в краката си, когато са изправени, което може да се разпространи в горната част на тялото. Треперенето спира, когато човек започне да се движи.

Стрес. Никога не бива да отписваме стреса като фактор. Вече отдавна се знае, че той може да увреди здравето. Треперенето може да е и страничен ефект от употребата на антидепресанти (лекарства против депресия).

Източник: cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини