Димитровград осъмна с вода в чешмите

Вчера, 28-ми юни, Димитровград остана без питейна вода. В по-голямата част от жилищата в града водата спря, същата е била ситуацията и в гр. Меричлери. Причината е възникнали 4 на брой аварии на напорния водопровод от Крумска тераса, захранващ Димитровград и Меричлери.

Привечер водата в чешмите на димитровградчани, живеещи по ниските етажи потече, но по-високите останаха в безводие. В часовете преди полунощ водоподаванете бе от части възстановено и по по-високите етажи чешмите започнаха да потичат. 

Малко преди полунощ и кметът на Димитровград Иво Димов обяви в своя фейсбук профил, в коментар под своя пост по темата, че авариите са отстранени и се очаква водоподаването да се възстанови на всякъде в града:

Четвърта поредна авария за последните 24часа на напорния водопровод от Крумска тераса отстраняват в момента екипите на ВИК. Водоподаването към основния резервоар , захранващ Димитровград и Меричлери е възстановено частично с дебит от 120л/сек. До няколко часа се очаква да достигне пълна мощност. Необходимо е технологично време обаче, за да се достигне поне 30% от капацитета му( 8000куб/м) и да се възстанови нормална работа на водопроводната мрежа. Надявам се късно тази вечер този проблем да е решен.

Тази сутрин /събота/ налягането на водата е възстановено и няма оплаквания от безводни жилища в социалните мрежи. След като са били отремонтирани дефектиралите часни на водопровода, са били нужни часове на водата да изпълни градската канализация и да успее да вдигне налягане и за високите етажи и части на Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Йо
    йокин
    1 -1
    18:27, 29 юни 2019
    То убаво,но в целия град,да няма чешма,да си налееш,при такива ситуации,кво праим.Имаше преди,ръчни помпи,м/у блоковете,ся нема,ходим,извън града,г-н кмете, помислете,нещо по въпроса,направете.
Последни новини