Нова маркировка и катастрофа на едно от димитровградските кръстовища с най-много нарушения

    Вечерта на 11-ти юли бе освежена пътната маркировка на едно от най-натоварените кръстовища без сфетофарна регулация в Димитровград – това на улица „Иван Вазов“ и бул. „Димитър Благоев“. Фирмата извършваше дейностите в тъмната част на денонощието, когато трафика бе най-слаб.

    Днес сутринта е имало лека катастрофа между два автомобила на кръстовището с булевард Д. Благоев,  за която получихме снимки от наш читател.

    Това кръстовище е едно от местата в града с най-много нарушения във връзка с безразборното паркиране и спиране „само за малко“,  заради множеството търговски обекти. Най-честите нарушения са спирането от източния край на блок 17 (Рашовия блок) на пътното платно, като автомобилите паркират в платното за завиване на дясно към главния булевард и правят изключително трудно вливането в основната пътна артерия, защото всички желаещи се престрояват в платното за завиване на ляво.

    Двете платна са разделени с двойна непрекъсната линия, което прави пресичането ѝ забранено, но шофьорите,  които се движат в платното за завой на дясно, когато стигнат до паркирал автомобил, се принуждават да нарушат закона и да я пресекат,  вливайики се в колоната за завой на ляво.

    Другото най-горещо място по улицата е на метри от кръстовището –  на единствения завой по протежението на улицата, отново до други търговски обекти, където паркиралите автомобили със спирането си често принуждават останлите преминаващи да навлизат в насрещното движение,  на завой без достатъчно видимост,  с което се създават предпоставки за сблъсък с друго превозно средство или пресичащ пешеходец.

    За паркирането на споменатия завой може да видите видео от наш читател на спрели автомобили в двете посоки на движение.

    Днес в рамките на 30 минути преброихме над 10 неправилни паркирания на улицата, като някои от шофьорите дори за да паркират възможно най-близо до търговските обекти, пресичаха една единична непрекъсната линия и една двойна непрекъсната такава,  за да се озоват в платното с насрещно движение и да паркират на забраненото за спиране място.

    В днешния следобед засякохме и глобяването на таксиметров шофьор, спрял непряавилно там, но явно нарушителите не са достатъчно респектирани от органите на реда,  щом продължават да спират в този участък, като не спазват забранителните знаци.

    Към материала качваме и снимки, като част от тях са ни изпращани от читатели, на тях освен неправилно паркиралите, има и снимки на санкциониране от страна на органите на реда.

    Освен множеството нарушения от страна на шофьорите,  в този участък има и много неправилно пресичащи хора, които преминават по натовареното пътно платно на метри от пешеходната пътека и така създават предпоставка да бъдат ударени от някой автомобил.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      На
      Наблюдател
      13 -1
      20:09, 12 юли 2019
      Няма ефективен контрол. Особено опасно е на завоя, до двата магазина. Това се случва под носа на полицията.
    • 2
      Ми
      Мина
      11 -1
      21:19, 12 юли 2019
      Същото е положението около "Хапката" и денонощен магазин " Булевардът" .Там шофирането е безобразно,вече има двама души ударени на пешеходната пътека , а преди няколко дни жената, която беше потрошена, почина. Виждам сутрин кола на КАТ , но проблемът е след полунощ , когато отсечката става и скоростна.Толкова ли не може да се поставят камери,които да регистрират безобразията,след като не достигат полицаи.
    • 3
      Ме
      Метъла
      9 0
      22:37, 12 юли 2019
      То па една маркировка,снощи я поставиха -днес се изтри.Бравус пак некой се нагуши.
    • 4
      Ми
      Милен
      11 -2
      11:14, 13 юли 2019

      На това кръстовище му трябва сфетофар в часпик за завой на ляво ти трябват 5 мин ако няма други пред теб. А за контрола, доста пъти съм виждал полицаиите да си спират там и със служебни и със лични автомобили да се вземат цигари и кафе от фиестата, тъй че контрол от нарушителите не очаквайте.

    • 5
      Ва
      Ваня
      2 0
      11:01, 15 юли 2019

      Е как да не спират там, нали знаете, че булшинството димитровградчани/българи са инвалиди (главно интелектуално) на кой му пука, че може някой да пострада или че е забранено, вазжното му е той да се навре в магазина с колата та да ходи по малко тюлека.

    • 6
      Бл
      блъскай са
      2 0
      18:42, 16 юли 2019
      блъскайте им глоби до припадък и им вземайте книжките на подобни нагляри бил паркирал за малко , спри зад блока бе охльов като повървиш 2 мин до денонощния за цигари няма да спестиш толкоз много от и без това безсмисления си живот.
    Последни новини