13 °C

Трима младежи разбиват асансьора на пасерелката, хора с патерици катерят стълбите – ВИДЕО

Изображение 1 от 6

  В неделния ден, 14-ти юли, в социалната мрежа фейсбук бе качена снимка на разбитата врата на единия асансьор на пасарелката, даваща възможност за пресичане на жп линиите, преминаващи през Димитровград. Разбитото съоръжение е на жп надлеза, който осигурява пешеходната връзка между Неделен пазар и кв. „Христо Ботев“, излизащ между блокове 4 и 6 на ул. „Емилиян Станев“.

  На видео от охранителните камери на пасарелката, публикувано във фейсбук, се вижда как 3 момчета се качват в асансьора минути преди 23 часа на 13-ти юни (според датата на видеоклипа) и при слизането разбиват вратата на съоръжението. Явно момчетата са закъсали в лифта, защото 4-тото момче от компанията, което слиза преди тях по стълбите с колелото, се връща отново до горната част на асансьора, малко след като другите 3-ма са слезли с него и се опитва да повика машината, за се качи отново горе, но без успех. На втората част от клипа се вижда, че момчета излизат от асансьора на партерното му ниво със сила и разбиване на вратата, след което продължават да я ритат и побягват. Лицата на младежите в клипа са умишлено замъглени.

  Това е поредният вандалски акт върху съоръжението, което след поставянето си през 2014-та година прекрати опасните пресичания през жп линиите между разделените от тях две части на града. Глобата, която е предвидена за вандалски прояви върху асаньорите  с Наредба №3 на  Община Димитровград, е в размер на 500 лв. плюс цената на ремонта.

  Тази сутрин още към 9 часа вратите на асансьора бяха затворени от техници, обслужващи лифтовете на пешеходния надлез, но съоръжението все още не функционира, поради нуждата от подмяна на компоненти.

  На място видяхме как възрастни и трудноподвижни хора с много усилия се опитват да преодолеят множеството метални стъпала, за да се изкачат или да слязат, препятствие бе и за хората с колички и багажи.

  Разпитахме една от възрастните дами, която с 2 бастуна/патерици се наложи да слезе по множеството стъпала, което ѝ отнема минути и много усилия и болки.

  Жената е тръгнала от централната част на града, да си хване автобуса, който да я откара в Окръжна болница в Хасково за преглед. Избрала е този маршрут, за да не ѝ се налага да обикаля по моста и да си спести наклоните за изкачване и слизане по него, но се сблъсква с по-голямо препятствие –  неработещия асансьор.

  След като запитахме жената, какво би отправила като послание към хората, които умишлено са разбили асансьора, тя през сълзи каза, че за да разберат нейната мъка, трябва да бъдат поне един ден в нейното положение и да се борят с всяка стълба и бордюр.

  Жената е тръгнала пеша към спирката, за да си хване автобуса за Хасково, защото разчита на пенсия и не може да си позволи такси дори за рамките на града. И друг път се е случвало да попадне на неработещ асансьор, но разбирала че е техника и тя понякога се поврежда, но ума ѝ не побира, защо някой би и причинил всичките тези страдания умишлено и не се ли замислят тези хора преди да рушат, че има други, които се нуждаят, не за комфорт, а по необходимост от тези асансьори.

  Възръстната и трудно подвижна жена не знае, когато се прибира от Хасково в днешния следобяд, от къде да мине, защото ако избере пасарелката и асансьора още не работи, ще се наложи да изкачва всички тези стълби, което за нея ще бъде изключително трудно и болезнено.

  До отремонтирането на подемното съоръжение,  там ще бъде изключително трудно преминаването на майки с колички, трудно подвижни хора и инвалиди, разчитащи на своите столове. Поредния вандалски акт ще ощети отново общинския бюджет, който ще заплати с нашите пари за ремонта, но се надяваме вандалите да бъдат установени и да понесат най-малко финансовата тежест за ремонта на жизненоважното за много хора съоръжение.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ти
   Тити
   19 0
   10:52, 15 юли 2019

   Безсрамници мизерни, опадък на обществото! Каъв е този стремеж за рушене и унищожение на всичко което ни заобикалям, това е опадък на овществото, какви са тези родители, които са възпитали тези серсеми. Хора, родители знайте тръгва се от добрия пример и хартииката в кошчето не пренебрегвайте възпитанието на децата си това е ваша отговорност, а не на обществото. Когато вие не справите страдат останилите, а вашите отрочета трябва да бъдат наказани от закона, който трбява да бъде в полза на обществото!

  • 2
   Ни
   нина ничи
   15 -1
   15:18, 15 юли 2019
   моля нека следващия път видим физиономийте на тези серсеми и на родителите им а не на пасарелкато през тази и другата седмица нека им се любува т всички
  • 3
   Ле
   Лени
   11 0
   16:21, 15 юли 2019

   Дайте им лицата на тези вандалчета, че който ги срешне да ги поздравява достойно!

  • 4
   На
   Наблюдател
   5 0
   17:18, 15 юли 2019
   Няма нищо тайно, което да не стане явно, прочее....
  • 5
   Ми
   Мина
   9 0
   20:22, 15 юли 2019
   Така става,като се правят закони,които не се спазват.Това са непълнолетни, що щат по улиците по това време без придружител. Защо полицията , като види по улиците тумби тийнейджъри , не провери личните им карти и , ако са непълнолетни, не ги прибере.Когато на другия ден родителите платят солидна глоба,за да си ги приберат , ще следят отрочетата им да не скитат до зори и да правят золуми.Спазване на законите му е майката.
  • 6
   Зн
   Знаещ
   6 -1
   20:24, 15 юли 2019
   Ми, като им криете лицата, за какъв чеп са Ви камерите??? Сега със сигурност ще ги похвалите за деянието им, нали????? Ей, много загубена територия сме??!!?!?!
  • 7
   Bg
   BGvesti
   3 0
   23:04, 15 юли 2019

   Закона не ни позволява да разкриваме лицата на децата, защото това може да им навреди. УНИЦЕФ ПРЕПОРЪЧВА: Винаги представяйте децата по зачитащ достойнството им начин. Децата никога не са безнадеждни, нито са просто пасивни жертви. Защитавайте самоличността на децата, жертви на сексуална експлоатация, или на обвинените или осъдени за престъпление. Прикривайте самоличността на всяко дете, ако за него има риск от репресивни мерки.

  • 8
   Bg
   BGvesti
   4 -1
   23:12, 15 юли 2019

   Полицията има достъп до видеофайловете без цензура, ние нямаме право да покажем лицата на децата на обществото или да разобличим самоличността им. По не потвърдена информация, децата са идентифицирани от правоохранителните органи и срещу тях ще бъдат предприети действия за да бъдат наказани.

  • 9
   Бл
   блъскай са
   3 0
   20:33, 16 юли 2019
   Да ги глобяват тея дришляци но също така и да вземат да инсталират по надеждни асансьори , с тоя асансьор за 3 лева дето през ден засяда с хора вътре и застрашава здравето им няма как да стане.
  • 10
   На
   Накева
   2 0
   15:13, 20 юли 2019
   Родителите и полицията са виновни за отношението на младежите. Това се връща като бумеранг,но не на тях а на обществото. На тях ще им се върне след време. Доколкото си спомням имаше закон за тях,и 21ч.нямат работа навън без възрастен. Какви хора ще станат не ми се мисли,като счупиха и голямата пейка и всичко около нея. Къде са полицаите???!!!

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини