Трима младежи разбиват асансьора на пасерелката, хора с патерици катерят стълбите – ВИДЕО

Изображение 1 от 6

  В неделния ден, 14-ти юли, в социалната мрежа фейсбук бе качена снимка на разбитата врата на единия асансьор на пасарелката, даваща възможност за пресичане на жп линиите, преминаващи през Димитровград. Разбитото съоръжение е на жп надлеза, който осигурява пешеходната връзка между Неделен пазар и кв. „Христо Ботев“, излизащ между блокове 4 и 6 на ул. „Емилиян Станев“.

  На видео от охранителните камери на пасарелката, публикувано във фейсбук, се вижда как 3 момчета се качват в асансьора минути преди 23 часа на 13-ти юни (според датата на видеоклипа) и при слизането разбиват вратата на съоръжението. Явно момчетата са закъсали в лифта, защото 4-тото момче от компанията, което слиза преди тях по стълбите с колелото, се връща отново до горната част на асансьора, малко след като другите 3-ма са слезли с него и се опитва да повика машината, за се качи отново горе, но без успех. На втората част от клипа се вижда, че момчета излизат от асансьора на партерното му ниво със сила и разбиване на вратата, след което продължават да я ритат и побягват. Лицата на младежите в клипа са умишлено замъглени.

  Това е поредният вандалски акт върху съоръжението, което след поставянето си през 2014-та година прекрати опасните пресичания през жп линиите между разделените от тях две части на града. Глобата, която е предвидена за вандалски прояви върху асаньорите  с Наредба №3 на  Община Димитровград, е в размер на 500 лв. плюс цената на ремонта.

  Тази сутрин още към 9 часа вратите на асансьора бяха затворени от техници, обслужващи лифтовете на пешеходния надлез, но съоръжението все още не функционира, поради нуждата от подмяна на компоненти.

  На място видяхме как възрастни и трудноподвижни хора с много усилия се опитват да преодолеят множеството метални стъпала, за да се изкачат или да слязат, препятствие бе и за хората с колички и багажи.

  Разпитахме една от възрастните дами, която с 2 бастуна/патерици се наложи да слезе по множеството стъпала, което ѝ отнема минути и много усилия и болки.

  Жената е тръгнала от централната част на града, да си хване автобуса, който да я откара в Окръжна болница в Хасково за преглед. Избрала е този маршрут, за да не ѝ се налага да обикаля по моста и да си спести наклоните за изкачване и слизане по него, но се сблъсква с по-голямо препятствие –  неработещия асансьор.

  След като запитахме жената, какво би отправила като послание към хората, които умишлено са разбили асансьора, тя през сълзи каза, че за да разберат нейната мъка, трябва да бъдат поне един ден в нейното положение и да се борят с всяка стълба и бордюр.

  Жената е тръгнала пеша към спирката, за да си хване автобуса за Хасково, защото разчита на пенсия и не може да си позволи такси дори за рамките на града. И друг път се е случвало да попадне на неработещ асансьор, но разбирала че е техника и тя понякога се поврежда, но ума ѝ не побира, защо някой би и причинил всичките тези страдания умишлено и не се ли замислят тези хора преди да рушат, че има други, които се нуждаят, не за комфорт, а по необходимост от тези асансьори.

  Възръстната и трудно подвижна жена не знае, когато се прибира от Хасково в днешния следобяд, от къде да мине, защото ако избере пасарелката и асансьора още не работи, ще се наложи да изкачва всички тези стълби, което за нея ще бъде изключително трудно и болезнено.

  До отремонтирането на подемното съоръжение,  там ще бъде изключително трудно преминаването на майки с колички, трудно подвижни хора и инвалиди, разчитащи на своите столове. Поредния вандалски акт ще ощети отново общинския бюджет, който ще заплати с нашите пари за ремонта, но се надяваме вандалите да бъдат установени и да понесат най-малко финансовата тежест за ремонта на жизненоважното за много хора съоръжение.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ти
   Тити
   19 0
   10:52, 15 юли 2019

   Безсрамници мизерни, опадък на обществото! Каъв е този стремеж за рушене и унищожение на всичко което ни заобикалям, това е опадък на овществото, какви са тези родители, които са възпитали тези серсеми. Хора, родители знайте тръгва се от добрия пример и хартииката в кошчето не пренебрегвайте възпитанието на децата си това е ваша отговорност, а не на обществото. Когато вие не справите страдат останилите, а вашите отрочета трябва да бъдат наказани от закона, който трбява да бъде в полза на обществото!

  • 2
   Ни
   нина ничи
   15 -1
   15:18, 15 юли 2019
   моля нека следващия път видим физиономийте на тези серсеми и на родителите им а не на пасарелкато през тази и другата седмица нека им се любува т всички
  • 3
   Ле
   Лени
   11 0
   16:21, 15 юли 2019

   Дайте им лицата на тези вандалчета, че който ги срешне да ги поздравява достойно!

  • 4
   На
   Наблюдател
   5 0
   17:18, 15 юли 2019
   Няма нищо тайно, което да не стане явно, прочее....
  • 5
   Ми
   Мина
   9 0
   20:22, 15 юли 2019
   Така става,като се правят закони,които не се спазват.Това са непълнолетни, що щат по улиците по това време без придружител. Защо полицията , като види по улиците тумби тийнейджъри , не провери личните им карти и , ако са непълнолетни, не ги прибере.Когато на другия ден родителите платят солидна глоба,за да си ги приберат , ще следят отрочетата им да не скитат до зори и да правят золуми.Спазване на законите му е майката.
  • 6
   Зн
   Знаещ
   6 -1
   20:24, 15 юли 2019
   Ми, като им криете лицата, за какъв чеп са Ви камерите??? Сега със сигурност ще ги похвалите за деянието им, нали????? Ей, много загубена територия сме??!!?!?!
  • 7
   Bg
   BGvesti
   3 0
   23:04, 15 юли 2019

   Закона не ни позволява да разкриваме лицата на децата, защото това може да им навреди. УНИЦЕФ ПРЕПОРЪЧВА: Винаги представяйте децата по зачитащ достойнството им начин. Децата никога не са безнадеждни, нито са просто пасивни жертви. Защитавайте самоличността на децата, жертви на сексуална експлоатация, или на обвинените или осъдени за престъпление. Прикривайте самоличността на всяко дете, ако за него има риск от репресивни мерки.

  • 8
   Bg
   BGvesti
   4 -1
   23:12, 15 юли 2019

   Полицията има достъп до видеофайловете без цензура, ние нямаме право да покажем лицата на децата на обществото или да разобличим самоличността им. По не потвърдена информация, децата са идентифицирани от правоохранителните органи и срещу тях ще бъдат предприети действия за да бъдат наказани.

  • 9
   Бл
   блъскай са
   3 0
   20:33, 16 юли 2019
   Да ги глобяват тея дришляци но също така и да вземат да инсталират по надеждни асансьори , с тоя асансьор за 3 лева дето през ден засяда с хора вътре и застрашава здравето им няма как да стане.
  • 10
   На
   Накева
   2 0
   15:13, 20 юли 2019
   Родителите и полицията са виновни за отношението на младежите. Това се връща като бумеранг,но не на тях а на обществото. На тях ще им се върне след време. Доколкото си спомням имаше закон за тях,и 21ч.нямат работа навън без възрастен. Какви хора ще станат не ми се мисли,като счупиха и голямата пейка и всичко около нея. Къде са полицаите???!!!

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
  12 дек 2019
  Последни новини