29 °C

Община Хасково награди 4 фирми за социално партньорство

  Четири фирми бяха отличени от община Хасково, като отговорни социални партньори на местната администрация за изтеклата 2018 г. в 7-мото издание на наградите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – „Гласът на българския бизнес“. Грамотите бяха връчени днес в зала „Марица“ на Областната администрация.

  „ВиК – Бунар“, „Каменица“ АД, „Недев“ ЕООД и „Алфа и зет“ ООД са отличените компании от Хасково.

  Тази година награди от общините в Хасковска област получиха 14 компании, които работят на територията на региона и са с най-добри практики в корпоративната социална отговорност и подкрепа на обществения интерес.

  Бяха раздадени и специални награди на КРИБ. Едната от тях е за областния управител на Хасково Станислав Дечев. Връчи му я заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова за работата му по привличане на чужди инвестиции в региона. Специални награди получиха и кметовете на Хасково и Свиленград Добри Беливанов и Георги Манолов, и депутатът Георги Станков.

  Церемонията по връчване на наградите откри председателят на КРИБ-Хасково и учредител на наградите Стефан Димитров.

  „Област Хасково е точката на картата на България, която се променя. Променя се от гледна точка на инвестициите, и от гледна точка на хората. Но се и променя от гледна точка на желанието на хората да останат останат в нашия регион. Те ще останат обаче, само ако го има бизнесът и ако заедно с общините, областната администрация и държавните институции се работи съвместно за развитието на региона“, подчерта в обръщението си Стефан Димитров.

  Той отбеляза и съвместната работа на бизнеса, областната администрация и образователните институции в последно време, като положителна насока в развитието на областта.

  Вицепремиерът Марияна Николова приветства инициативата за отличаване на социално отговорните компании от региона. „За работодателите понятието корпоративна социална отговорност се възприема, като важен начин за повишаване на конкурентното предимство. Задължение на бизнеса е да допренесе за устойчивото и социално-икономическото развитие на държавата.“, посочи тя и уточни, че предстои приемането на Стратегия за корпоративна социална отговорност за 2019-2023 година, чиято цел е политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на хората посредством прозрачни, социално-отговорни и бизнес практики. „Считам че в резултат на съвместните действия на правителството и бизнеса, ще бъде постигнат напредък, който ще повиши качеството на живот и благосъстоянието на българските граждани и ще осигури устойчиво икономическо развитие на страната“, отбеляза още вицепремиерът Марияна Николова. И обясни, че Стратегията се основава на доброволния характер на корпоративната и социалната отговорност, разбирана като ангажимент от страна на ръководството на компаниите, публичните структури и гражданските организации.

  Заместник.-председателят на КРИБ проф. д-р на техническите науки Николай Вълканов постави като акцент в изказването си на форума професионалното образование и обучението на кадрите.
  Той подчерта, че в КРИБ членуват над 12 хил. фирми, а над 800 хил. са работещите в тях.

  "Когато се говори за социалната отговорност на компаниите, е много важно те да помагат на общините, но още по-важно е да прилагат същата мярка и към обучението на кадрите. В КРИБ това е задължение-всяка една от фирмите да спомага за обучението“, посочи проф. Николай Вълканов, като уточни, че работодателската организация подпомага обучението на над 800 деца в различни краища на страната чрез осигуряването на стипендии, преподаватели или необходимата база и подчерта, че това е важно, за да не се задълбочава кризата с осигуряването на работна ръка у нас.

  „Работна ръка има в България, има достатъчно добре подготвени хора, но трябва да се спазват няколко правила: високо заплащане, редовно заплащане на трудовите възнаграждения и осигуряване на светло, т.е осигуровките да са върху това, което получават хората, за да имаме един ден баланс на пенсии и осигуряване. Ако ние не заплащаме добре на нашите хора, не ги обгрижваме, няма да имаме резултати“, обърна се той към бизнеса в зала „Марица“.

  Красимира Славова


  11 коментара

  • 1
   87
   875698079
   28 -11
   19:30, 16-07-2019
   Единствените Хора които не са за трепана на тия снимки са журналистите
   .....
   иначе всичкия останал добитък - Бейове , Мутри и ятаци са си за ножа :))
  • 2
   Ва
   Василев
   17 0
   19:53, 16-07-2019
   Един много пасва за джендър,и устата му такава специфична....абе той си е жив п.......ст
  • 3
   Ян
   Янчо
   20 0
   21:30, 16-07-2019
   Защо половината са от неохим? Няма ли бизнесмени?
  • 4
   Ст
   Странен
   27 -5
   22:48, 16-07-2019
   Алфа и зет? На Евгения депутатката, дето плати, за да Стане такава, с оградената и изнесена цигарена???
  • 5
   Г-
   Г-н Михайлов
   10 -5
   23:06, 16-07-2019
   Да Ви Е.......ба и Бизнесмените!!! Единственият с костюм и вратовръзка е Г-н Димитров от КРИБ!! Комплименти! От другите с дънките на **** ни биде за ДуПиСе,нито ибрик за ГРОБ не става!!!
  • 6
   Г-
   Г-н Михайлов
   11 -4
   23:09, 16-07-2019
   Този Ваш малоумен сайт,по колко пъти публикува едно изказване???
   • Ст
    Стокхолмски синдром
    4 -6
    11:14, 17-07-2019
    Г-н Михайлов, като редови читател долавям в коментара Ви странна привързаност към този "малоумен сайт" :) Вашата активност в изразяване на мнение по различни въпроси явно е плод на ежедневно, системно и педантично изчитане на всички пуликации тук... Не се измъчвайте, не посещавайте повече сайта и всичко ще е наред.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    2 -2
    19:23, 17-07-2019
    А Вие що не вземете да триете неприлични изказвания на разни анонимни цифри,кенански шебеци и американски джендъри,а веднага си поправихте грешката? И един съвет- преди работа не употребявайте алкохол,винаги "изяждате" по някоя и друга буква или правописна грешка!! Грозно е за един читател и говори зле за Дипломиран журналист!! ( пише се пуБликации)
  • 7
   11
   111111
   9 0
   12:39, 17-07-2019
   На георги станков, наградата за какви заслуги е????? За корупция?????
  • 8
   12
   123456
   1 -2
   14:18, 17-07-2019
   Стефан, президент але,але.........
  • 9
   Маг големите крадци и затова им дават златен медал защото знаят да крадът народа за трепане са всички едно камикадзе да се гръмне там че да очисти боклука .Днес имаше търгове в общината и на някои и изиграха доста гадни номера .Номера е че писмото им е отворено и се анулират собствениците твърдят че са залепили лично и проверени преди да се пуснат в урната И това се по получи точно днес има и свидетели но всички в този съвет са корумпирани изпекани мошеници и крадци и тези ръководят община Хасково те за най елементарното нещо те лъжат и затова Хасково е в това пложени само крадци и мошеници


  Коментирай

  За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
  Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
  Captcha изображение
  Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

  Хороскоп за 21.08.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Изведете на предна позиция дисциплинираността си в службата. Находка за всеки работодател е да има такъв човек като вас в екипа си. Посветете се на кариерата си, тя е вашата стихия днес. Обърнете внимание и на здравето си, в последно време ви създава притеснения. Нужно е да бъдете по-отговорни и към семейството си.
  21.08.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Многото ви ангажименти днес може да ви направят раздразнителни и нетърпеливи в очакванията ви. За да е по-спокойно около вас не взимайте спонтанни решения, с бързата си мисъл ще изпреварвате околните и това може да ви противопостави на тях. Свършете предвиденото и си дайте малко отдих.
  21.08.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще разпределите времето си така, че да е достатъчно и за работата, която има да свършите, и за общуване с близки хора. Ще получите ценни съвети, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направят водещ в делото ви, стига да се вслушате в тях. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
  21.08.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За успеха трябва да се работи. Ако съумеете да извлечете поука от предишни грешки и не допускате повторението им – вече сте постигнали много. Любовта и вниманието на любимия човек ви дават кураж и вдъхновение. На отдавна започнат проект вече му се вижда има края, нужно е още съвсем малко.
  21.08.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
  21.08.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Занимаващите се с творческа дейност ще имат интересни изяви пред широката публика. Търсещите предизвикателства ще имат вълнуващи преживявания, които ще ги зареждат с енергия и вдъхновят да разкриват повече от добрите си страни. Ако се поддадете на чужди внушения, рискувате да влезете в конфликт с близък на сърцето ви човек.
  21.08.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се чувствате натоварени с работа, но резултатите си заслужават. Ако се занимавате с бизнес, бъдете предпазливи при работа с пари и други ценни предмети. Личните си проблеми не споделяте с всеки, бъдете дискретни към себе си и към хората от обкръжението ви. Очаровани ще останете от нечие внимание и това ще ви накара да се почувствате чудесно.
  21.08.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очаквано и действително случващо се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия.
  21.08.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Контактите ви с деловите партньори днес са на ниво и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни фирми през днешният ден са доста рисковани. Сега е момента да разведрите климата в семейството.
  21.08.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще бъдете обладани от съмнения към всичко, с което се сблъсквате днес. Но така ще загубите от очарованието на изненадата. Правете неща, което ви се харесват. Организирайте си среща с хора, които обичате, и които ви обичат. Това ще ви зареди с енергия и желания за повече развлечения.
  21.08.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Този ден ще ви зарадва с много приятни емоции и добро настроение. Приемате леко нещата, които се случват около вас, като предпочитате да отговаряте позитивно на всичко. Отношенията ви с любимия човек са прекрасни, за което можете да сте благодарни и на собствените си усилия. Ще останете очаровани от предложението, което получавате днес.
  21.08.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днешният ден е много ползотворен за вас в творческо отношение. Имате доста интересни идеи, които трябва да разработите и дооформите. Не пренебрегвайте съветите на вашите близки и не мислете, че чуждото мнение непременно е погрешно. Добри новини свързани с предстоящи бизнес-сделки.
  21.08.2019
  Последни новини