Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов са изключени от ПГ на “Обединени патриоти”

Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов са изключени от ПГ на “Обединени патриоти”. Това стана ясно в началото на пленарното заседание, предаде БГНЕС.

Решението е взето на 25 юли 2019 г. от парламентарната група на “Обединени патриоти”. От там уверяват, че това няма да повлияе на стабилността на коалицията.

„Тримата депутати могат да останат и да се присъденият към нас. Това си е тяхно решение“, каза зам.-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов.

„Коалицията „Обединени патриоти“ съществува, тя продължава своя път, тя държи на подписите, които е положила под коалиционното споразумение с ГЕРБ. Ангажиментите за управлението на страната продължават да бъдат и наши. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция“, заяви съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“ и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

На въпрос дали без депутатите на Сидеров те стават малцинство, Веселинов заяви, че е имало и правителство на малцинството.

„Няма причини да съгласуваме вътрешно коалиционните си отношения с Борисов. Една коалиция е общност на цели, идеи и добри отношения между хората“, добави Веселинов и отсече, че управлението на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ продължава.

Той каза още, че те не са женени за „Атака“, както за парното.

„Развод. Нормално. 20 човека казаха не ги искаме и край. Няма драма. Животът продължава“, отсече Валентин Касабов.

В рамките на заседанието депутатите обсъждат и ветото на президента за закупуване на бойните самолети F-16. 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Б.
    Б.
    0 0
    11:19, 26 юли 2019
    Атакистите са руски, а не български патриоти.
Последни новини