Убитият Недялко е живял в паркче в центъра на Димитровград

Изображение 1 от 3

    Както писахме по-рано днес, мъж бе убит в центъра на Димитровград.

    В РУ Димитровград в събота е получен сигнал за починало лице в градинката между блок №9 на бул.Д.Благоев и ПМГ "Иван Вазов". След извършената аутопсия е установено, че по трупа има следи от насилие и смъртта е настъпила вследствие от кръвоизлив в мозъка.

    По случая има задържана жена, заподозряна за извършване на престъплението, която е настанена в психиатрична клиника.

    Престъплението с фатален край е било извършено след пиянски запой, в който жертвата и заподозряната са участвали в паркчето между блок №9 на бул.Д.Благоев и ПМГ "Иван Вазов", което от години е място, където се събират клошари и просяци.

    По неофициална информация, загиналият мъж се е казвал Недялко и от около 3 години живеел в тази градинка в центъра на Димитровград. Мъжът е бил на 45 години, криминално проявен и в лошо здравословно състояние. Постоянно е бил под влиянието на алкохол, с който се е сдобивал от изкарани пари от просия. Мъжът се е придвижвал много трудно, краката му са били в много лошо състояние - целите в рани и покрити с насекоми, след изгаряне и неадекватно лечение, разказват очевидци.

    Недялко е имал лична карта и постоянен адрес в димитровградското село Черногорово, но преди години под влиянието на алкохол е предизвикал пожар и е останал без дом. От тогава той започва да живее на открито в Димитровград.

    Първото място, на което се е заселил, е било до трафопост в кв. Толбухин, където след инцидент получава и нараняванията си по краката. След това започнал да обитава недостроената сграда межу паркчето до ПМГ и зеленчуковия пазар в центъра на града, до момента в който тя не бива оградена. От този момент човека е използвал градинката до нея.

    От социална служба Димитровград не веднъж са правили проверки и са се опитвали да приютят мъжа в институция, където да получи грижа и подслон, но той не е оказвал съдействие и е отказвал да бъде настанен или преместен където и да било.

    Последният опит на социалните е бил преди около месец, когато след сигнал от общината, със съдействието на Общинска полиция успяват да установят самоличността на мъжа, като той е представил личната си карта пред полицейските служители. От тогава социалните работници са се опитали да предприемат стъпки по установяването на здравословното му състояние, за да бъде насочен към институция за лечение. За нещастие, преди да успеят да получат епикриза, за да могат да му потърсят място за настаняване, мъжът умира в следствие на мозъчен кръвоизлив, най-вероятно причинен от удар от заподозряната жена.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      На
      Наблюдател
      20 0
      16:45, 1 авг 2019
      Това паркче е в центъра на града, но е истинска клоака. Имаше период, преди години, когато се поливаше и почистваше. Жалко!
    • 2
      Ет
      Етъра
      0 -3
      02:39, 2 авг 2019
      Тъжна съдба, човешка. Едва ли от хубаво го е правил. Добре е че обшината се е опитала да помогне, но за този човек вече е било преалено късно. Единиствено в ранна възраст интервенциите има някакъв шанс за успех.
    • 3
      Ко
      коя
      2 -1
      14:07, 6 авг 2019
      Коя е тази убийца я и кажете имената ?
      • И
        И
        0 -1
        03:31, 8 авг 2019
        И като ти я кажат кфо кфо ще направиш бе надъхано същество димитровградско само не знам за кви се взехте бе еиииииииииии
        Недосегаеми кфо ще я биете ли кво бе fuck offfff 🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Последни новини