29 °C

Безплатен безжичен интернет на 5 места в Димитровград

Днес Кметът на община Димитровград Иво Димов, подписа договор за изпълнение на спечеленият от община Димитровград проект на Европейската комисия за изграждане на висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на ЕС чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки и др. Съгласно условията на ЕК безвъзмездните средства са на стойност 15 000 € съобщават от общината. Зоните, на които ще бъде изграден безплатен безжичен интернет са както следва:

∙             Булевард „България“ и площада пред сградата на общината;

∙             Парковата зона зад сградата на общината до входа на парк „Марица“;

∙             Парк „Марица“;

∙             Парк „Вапцаров“;

∙             Централната част на квартал Черноконево.

Изпълнението на проекта започва от днес и се очаква инсталационните процедури да са изпълнени до края на месец август. Сумата от 15 000 евро, която е отпусната е за еднократно покриване само на разходите за оборудване и инсталиране на точки за Wi-Fi достъп, които отговарят на условията. Община сама ще трябва да плаща сумите за интернет достъп, като скороста на интернета трябва да бъде минимум 30Mbps на точка. Едно от условията по проекта е услугата да бъде поддържана и предоставяна минимум 3 години и да бъде напълно безплатна за населението.

Предвижда се след изграждането на тази мрежа общината веднага да изгради за своя сметка и безплатен безжичен интернет в парковата зона пред Детския младежки център, библиотеката и музея.

Целта на инициативата WiFi4EU е да се предостави висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на ЕС чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове. Ще бъдат раздадени ваучери, финансирани от Европейската комисия чрез инициативата, за да се подкрепят общините при инсталирането на точки за безжичен достъп в тези центрове на обществения живот, като се използват услугите на дружества за инсталиране на Wi-Fi.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ол
  Олег
  6 -1
  11:18, 6 авг 2019
  Остава и да работи по-дълго време отколкото да минат изборите! Стара българска и също димитровградска традиция е да се прави много, а да не се поддържа нищо!
  За справка - парковете на ДИмитровград!
 • 2
  Ha
  hahaha
  1 0
  13:54, 9 авг 2019
  То и след изборите ще работи, ама като свърши проекта и вече няма пари, нъц-клъц! Също като с електрическите колела и подобни други общински....
 • 3
  Ве
  Вече не работи
  0 0
  10:40, 2 фев 2020
  Тъпия кмет го спря

Хороскоп за 03.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
03 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
03 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
03 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
03 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
03 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
03 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
03 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
03 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
03 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
03 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
03 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
03 юли 2020
Последни новини