3 °C

Безплатен безжичен интернет на 5 места в Димитровград

Днес Кметът на община Димитровград Иво Димов, подписа договор за изпълнение на спечеленият от община Димитровград проект на Европейската комисия за изграждане на висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на ЕС чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки и др. Съгласно условията на ЕК безвъзмездните средства са на стойност 15 000 € съобщават от общината. Зоните, на които ще бъде изграден безплатен безжичен интернет са както следва:

∙             Булевард „България“ и площада пред сградата на общината;

∙             Парковата зона зад сградата на общината до входа на парк „Марица“;

∙             Парк „Марица“;

∙             Парк „Вапцаров“;

∙             Централната част на квартал Черноконево.

Изпълнението на проекта започва от днес и се очаква инсталационните процедури да са изпълнени до края на месец август. Сумата от 15 000 евро, която е отпусната е за еднократно покриване само на разходите за оборудване и инсталиране на точки за Wi-Fi достъп, които отговарят на условията. Община сама ще трябва да плаща сумите за интернет достъп, като скороста на интернета трябва да бъде минимум 30Mbps на точка. Едно от условията по проекта е услугата да бъде поддържана и предоставяна минимум 3 години и да бъде напълно безплатна за населението.

Предвижда се след изграждането на тази мрежа общината веднага да изгради за своя сметка и безплатен безжичен интернет в парковата зона пред Детския младежки център, библиотеката и музея.

Целта на инициативата WiFi4EU е да се предостави висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на ЕС чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове. Ще бъдат раздадени ваучери, финансирани от Европейската комисия чрез инициативата, за да се подкрепят общините при инсталирането на точки за безжичен достъп в тези центрове на обществения живот, като се използват услугите на дружества за инсталиране на Wi-Fi.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ол
  Олег
  5 -1
  11:18, 6 авг 2019
  Остава и да работи по-дълго време отколкото да минат изборите! Стара българска и също димитровградска традиция е да се прави много, а да не се поддържа нищо!
  За справка - парковете на ДИмитровград!
 • 2
  Ha
  hahaha
  1 0
  13:54, 9 авг 2019
  То и след изборите ще работи, ама като свърши проекта и вече няма пари, нъц-клъц! Също като с електрическите колела и подобни други общински....

Хороскоп за 11.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
11 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
11 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
11 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
11 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
11 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
11 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
11 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
11 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
11 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
11 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
11 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
11 дек 2019
Последни новини