Проверяват отпадъците до ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград

Изображение 1 от 2

  Кметът на община Димитровград Иво Димов е разпоредил проверка за струпаните купища отпадъци на територията на ТЕЦ "Марица 3", както и е сезирал РИОСВ - Хасково.

  В писмото изпратено от кмета на Димитровград се казва:

  "....предвид загрижеността ни към опазване на околната среда и човешкото здраве, моля да бъде извършена спешна проверка от РИОСВ-Хасково на място и по документи, след което да ни уведомите за следното:

  1.    Какъв е произхода и състава на посочените по-горе отпадъци?

  2.    Какво е основанието за складиране и предназначението на тези отпадъци?

  3.    Има ли ТЕЦ „Марица 3" АД разрешение, съгласно ЗУО за изгаряне на RDF-гориво от отпадъци и предвижда ли се такова изгаряне на територията на централата?

  4.    Извършено ли е нарушение от страна на ТЕЦ „Марица 3"АД, други лица и фирми и ако да, кои са нарушителите и какви ще са санкциите към тях, предвид дадините Ви от екологичното законодателство правомощия?"

  Днес, 20-ти август в община Димитровград пристигна отговорът на РИОСВ - Хасково със резултати от извършена проверка на място по случая.

  Проверката е установила, че площадката се стопанисва от "Траш еко пак" ООД, на основание договор за наем с ТЕЦ "Марица 3" АД. При огледа на отпадъците и извършените документални проверки не се е установило извършване на нерегламентирани дейности с отпадъци, както и наличие на отпадъци извън границите на площадката.

  В писмото от Директора на Регионалната инспекция по околната среда и горите - Хасково се казва, че отпадъците не са предназначени  за изгаряне в инсталациите на ТЕЦ "Марица 3", тъй като дружеството не притежава разрешително за изгаряне на RDF-модифицирани горива, получени от отпадъци. 

  "След установяване на всички факти и обстоятелства относно произхода, състава и съответствието на приетите отпадъци със съответните кодове по Приложение №1 на Наредба №2/2014г. за класификация на отпадъците, РИОСВ-Хасково ще даде задължителни предписания на "Траш еко пак" ООД с конкретни срокове. 

  При неизпълнение ще бъдат предприети съответните административно-наказателни мерки." се казва в становището на компетентния орган РИОСВ-Хасково.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ко
   КОМУНИСТ
   2 -4
   00:42, 21 авг 2019
   Аз съм, и винаги ще съм началник !
  • 2
   Ма
   Марица
   3 -1
   09:02, 21 авг 2019
   Сменете си снимката, няма нищо общо с ТЕЦ-а в Димитровград!

  Хороскоп за 16.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
  16.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
  16.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  16.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
  16.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  16.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
  16.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
  16.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
  16.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
  16.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
  16.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  16.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
  16.09.2019
  Последни новини