2 години условно за катастрофата на разклона за Виница

 

Шофьорът, обвинен, че по непредпазливост е убил Михаил Иванов в инцидент на пътя между Първомай и Виница получи 2-годишна условна присъда.

Преди месец на разпоредителното заседания 20-годишният Димитър Иванов каза, че не помни какво се е случило на 20 ноември 2018 година. Вчера той се яви с нова стратегия и призна вината си. Каза още, че съжалява за случилото се и че е искал да поднесе лично на родителите на Мишо съболезнованията си, но се притеснява от реакцията им.

От материалите по делото става ясно, че Димитър се е движел със скорост 140 км/ч, изпуснал е управлението на своето ауди А3 и е навлязъл в лентата за насрешно движение. При челния сблъсък е пострадал 32-годишният Михаил Иванов, който е починал на път за болница от загуба на кръв.

Съдът намери Димитър Йорданов за виновен и постанови 3 години лишаване от свобода, които се редуцират до 2 заради признатата му вина и отлага изпълнението с 4 години изпитателен срок. В същия срок рой е лишен и от правото да управлява автомобил. За присъдата е взето под внимание, че обвиняемият до този момент е имал чисто досие. Димитър Йорданов е осъден да плати и разходите по делото.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Дж
    джонгата
    22 0
    12:30, 21 авг 2019
    Ех, това наше кривосъдие, при явна вина на шофьора и смъртен случай и не лежи в затвора нито ден.... Имаме най-добрите следователи, прокурори и съдии, които парите могат да купят!
  • 2
    Пи
    питагор
    10 -1
    13:17, 21 авг 2019
    Сичку съ случва на то свят и на секи може да съ случи пудобну нещу ну ут кумува срама трябваше да го усъдят на пуне 3 гудини иефективну той пак няма да ги лежи сичките ама щеше да усети тежестта на закона куету е най важну за възпитателнуту действие на закона уабаче нъцки. Просту в България сичку е убъркану трябва и да плата ама не да гу усъдят примерну да плати 100 000 хиляди и той нивгъш да не ги плати а директну трябва да съ кунфискува имуществуту на рудителите му пропурционално на тува което би му се падналу ако настъпи такова събите той да е наследник аку сига няма никаква собственуст. Закото мъртвия ни може да съ върне ут оня свят ну убещетение на близките трябва да има така е било още ут древни времена така е и тъка ще бъде ну наща държава ни може да усигури правилния инструментариум близките да съ убезщетяват ефективну.
    • Лу
      Лудото Коле
      4 0
      13:21, 22 авг 2019
      питагоре, нали затова се плащат застраховки. Точно за такива случаи. Тука собствеността няма значение. Иначе за другото съм съгласен. Но в Бъглария е така и сякаш всички вече са свикнали и си знаят. Трепят се по пътищата и на никой не му дреме.
  • 3
    Ед
    Един от народа
    17 0
    13:21, 21 авг 2019
    После управляващите търсят причини, че народа нямал доверие в институциите. То не е НАП, НОИ, Здравна каса, Съд, Прокуратура.... Да не говорим за безбройните агенцийки. Дълъг списък. Каквато и да присъдата няма да върне убитото момче. Все пак тя трябва да има наказателен, възпитателен и поправителен ефект,а условната е далеч от всичко това.
  • 4
    Гр
    Гражданин
    8 0
    22:18, 21 авг 2019
    По непредпазливост?????Карал със сто и четиридесет километра!!!!!!
  • 5
    Ба
    бай уй
    9 0
    22:46, 21 авг 2019
    Няма такава държава и наистина след някоя година,няма да е има.....
  • 6
    Лу
    Лудото Коле
    5 0
    13:13, 22 авг 2019
    Всеки може да сбърка някъде, ама със 140 на тоя път...трудно може да се нарече глешка! Просто язък за невинния човек който си е отишъл ей така!!
  • 7
    Ни
    Николай
    2 0
    00:39, 25 авг 2019
    140 на завоя ?!
  • 8
    Ни
    Николай
    1 0
    00:42, 25 авг 2019
    Разбира се няма смисъл да се съсипва и неговият живот, но все пак поне 5-6 години ефективна присъда ще му се отрази добре....
Последни новини