Избухна пожар във вилната зона на Димитровград, изгоря дома на Стефан

    Днес привечер избухна пожар в димитровградския кв. "Габера", на място са пристигнали огнеборци, които са успели да овладеят огнената стихия на метри от къщите и пчелни кошери.

    Хората от района първи са започнали гасенето на огъня, за да спасят къщите си от пламъците до пристигането на пожарните автомобили. Пожарът в момента е овладян, но все още димитровградските огнеборци гасят останалите огнища.

    Причината за възникването на пожара е незагасена клечка кибрит след запалване на цигара по думите на Стефан, който призна пред нашата медия, че е виновник за огненото бедствие, изпепелило неговия дом и поляни с изсъхнали треви и застрашил останалите къщи в района.

    Стефан е живял в дървена барака тип бунгало, която е била единствения му дом по неговите думи. Тази вече той ще спи под звездите, за утре не знае каква ще му е съдбата и къде ще се приюти, когато застудее. В огъня са изгорели и всичките му вещи, дрехи и телефона му. Стефан е бивш електроженист и в последствие е пасял крави в района, а сега е без доходи и очаква да започне да получава пенсия, но след година. 

    Стефан е причинил пожара, но и е загубил всичко, което е притежавал в него.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини