28 °C

Класация на димитровградските средни училища според матурите - ПМГ в ТОП10 по математика в България

Първенец по средни оценки по всички матури за Димитровград е ПМГ "Иван Вазов", димитровградската природаматематическа гимназия със засилено изучаване на чужди езици държи най-високи резултати по всички предмети, на които нейните възпитаниците са ся явили.

Математиката отдавна не е сред предпочитаните дисциплини за задължителния втори зрелостен изпит при завършването на средно образование. Тази година по официални данни тя беше избрана от 2255 ученици в цялата страна, което е около шест пъти по-малко от предпочелите английски език. Преди нея по брой на явили се на втората матура са още биологията, географията и философията.

Въпреки това математиката продължава да се приема като важен критерий за нивото на подготовка в средните училища, заради което представяме резултатите на димитровградските училища от матурите през 2019 г. Използвани са оповестените от Министерството на образованието резултати от зрелостните изпити през май за близо 1000 училища в цялата страна. Информацията е публикувана в поддържания от Държавната агенция "Електронно управление" национален портал за отворени данни.

ПМГ "Иван Вазов" е в ТОП 10 по среден успех на зрелостниците, явили се на матура по математика в страната.

Представяме ви средните резултати/оценки на учениците от димитровградските средни учлища явили се на матурите 2019 година.

На задължителната матура по български език и литература класирането е следното:

С най-висок резултат /средна оценка/ е ПМГ "Иван Вазов", където са се явили 72-ма ученика и средния им успех е 4,67.

Второто място е за ПЕГ "Д-р Иван Богоров", явили са се 54 ученика със среден успех 4,46.

На трето място се класират от СУ "Любен Каравелов" с явили се 67 души със среден успех 3,44.

На последното място е ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" от която са се явили 40 души със среден успех 3,30.

На матура по математика, която е свободно избираема, са се явили ученици само от 2 димитровградски учлища, класирането е следното:

С най-висок резултат /средна оценка/ е ПМГ "Иван Вазов", където са се явили 11 ученика и средния им успех е 5,58. Тази средна оценка нарежда димитровградското ПМГ на 10-то място по среден успех от матурата по математика в цялата страна.

Другото училище, от което зрелостници са се явили на матура по математика, е СУ "Любен Каравелов" - 2-ма души със среден успех 2,51.

На матурата по история класирането е следното:

С най-висок резултат е ПМГ "Иван Вазов", от което са е явил 1 ученик с оценка 5,41.

Второто място е за ПЕГ "Д-р Иван Богоров", където също се е явил 1 ученик с оценка 4,15.

На трето място се класират от СУ "Любен Каравелов", с явили се 2-ма души със среден успех 3,10.

На последното място е ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", от която са се явили 2-ма души със среден успех 2,83.

На матурата по география не са се явили ученици само от ПЕГ "Д-р Иван Богоров" и класирането е следното:

С най-висок резултат /средна оценка/ отново е ПМГ "Иван Вазов", от което са се явили 20 ученика и средният им успех е 4,73.

Второто място заемат от СУ "Любен Каравелов", с явили се 22 души със среден успех 3,18.

На последното място е ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", от която са се явили 8 души със среден успех 2,84.

На матурата по философия не са се явили ученици само от ПГ "Асен Златаров" и класирането е следното:

С най-висок резултат е ПМГ "Иван Вазов", от което са се явили 2-ма ученика със средна оценка 4,16.

На второто място, с минимална разлика в средния резултат, са ПЕГ "Д-р Иван Богоров", където също са се явили 2-ма ученик с оценка 4,13.

На трето място, но с най-голям брой явили се ученици, е СУ "Любен Каравелов" - 20 души със среден успех 3,60.

На матурата по биология класирането е следното:

С най-висок резулт отново е ПМГ "Иван Вазов", но странното е, че са се явили най-малко ученици, в сравнение с другите училища - 9 ученика и средният им успех е 5,06.

Второто място отново е за ПЕГ "Д-р Иван Богоров", явили са се 20 ученика със среден успех 4,57.

На трето място се класират от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" с явили се 19 души със среден успех 3,41.

На последното място е СУ "Любен Каравелов", където са се явили се 15 души със среден успех 3,28.

На матурата по Ангииски език класирането е следното:

Отново с най висок резултат за града е ПМГ "Иван Вазов", от където са сеявили 29 ученика и средния им успех е 4,86.

Второто място отново е за ПЕГ "Д-р Иван Богоров", явили са се 30 ученика със среден успех 4,61.

На трето място се класират от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" с явили се 4 души със среден успех 4,14.

На последното място е СУ "Любен Каравелов", където са се явили 10 души със среден успех 3,95.

На матурата по Руски език от Димитровград се е явил само един ученик и той е от СУ "Любен Каравелов" с оценка 3,64.

В национален мащаб няма димитровградско училище, което да присъства в топ 100 по резултати от матурата по БЕЛ, но за сметка на това ПМГ "Иван Вазов" е на 69-то място в страната по резултати на 2-рите свободноизбираеми матури. В класацията топ 100 на резултати от свободно избираеми матури не присъства друго димитровградско училище, а местното ПМГ е на позиции дори пред хасковската природоматематическа и езикова гимназии, които са на 90-то и 92-ро място в националната класация.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
08 авг 2020
Последни новини