15 °C

Класация на димитровградските средни училища според матурите - ПМГ в ТОП10 по математика в България

Първенец по средни оценки по всички матури за Димитровград е ПМГ "Иван Вазов", димитровградската природаматематическа гимназия със засилено изучаване на чужди езици държи най-високи резултати по всички предмети, на които нейните възпитаниците са ся явили.

Математиката отдавна не е сред предпочитаните дисциплини за задължителния втори зрелостен изпит при завършването на средно образование. Тази година по официални данни тя беше избрана от 2255 ученици в цялата страна, което е около шест пъти по-малко от предпочелите английски език. Преди нея по брой на явили се на втората матура са още биологията, географията и философията.

Въпреки това математиката продължава да се приема като важен критерий за нивото на подготовка в средните училища, заради което представяме резултатите на димитровградските училища от матурите през 2019 г. Използвани са оповестените от Министерството на образованието резултати от зрелостните изпити през май за близо 1000 училища в цялата страна. Информацията е публикувана в поддържания от Държавната агенция "Електронно управление" национален портал за отворени данни.

ПМГ "Иван Вазов" е в ТОП 10 по среден успех на зрелостниците, явили се на матура по математика в страната.

Представяме ви средните резултати/оценки на учениците от димитровградските средни учлища явили се на матурите 2019 година.

На задължителната матура по български език и литература класирането е следното:

С най-висок резултат /средна оценка/ е ПМГ "Иван Вазов", където са се явили 72-ма ученика и средния им успех е 4,67.

Второто място е за ПЕГ "Д-р Иван Богоров", явили са се 54 ученика със среден успех 4,46.

На трето място се класират от СУ "Любен Каравелов" с явили се 67 души със среден успех 3,44.

На последното място е ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" от която са се явили 40 души със среден успех 3,30.

На матура по математика, която е свободно избираема, са се явили ученици само от 2 димитровградски учлища, класирането е следното:

С най-висок резултат /средна оценка/ е ПМГ "Иван Вазов", където са се явили 11 ученика и средния им успех е 5,58. Тази средна оценка нарежда димитровградското ПМГ на 10-то място по среден успех от матурата по математика в цялата страна.

Другото училище, от което зрелостници са се явили на матура по математика, е СУ "Любен Каравелов" - 2-ма души със среден успех 2,51.

На матурата по история класирането е следното:

С най-висок резултат е ПМГ "Иван Вазов", от което са е явил 1 ученик с оценка 5,41.

Второто място е за ПЕГ "Д-р Иван Богоров", където също се е явил 1 ученик с оценка 4,15.

На трето място се класират от СУ "Любен Каравелов", с явили се 2-ма души със среден успех 3,10.

На последното място е ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", от която са се явили 2-ма души със среден успех 2,83.

На матурата по география не са се явили ученици само от ПЕГ "Д-р Иван Богоров" и класирането е следното:

С най-висок резултат /средна оценка/ отново е ПМГ "Иван Вазов", от което са се явили 20 ученика и средният им успех е 4,73.

Второто място заемат от СУ "Любен Каравелов", с явили се 22 души със среден успех 3,18.

На последното място е ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", от която са се явили 8 души със среден успех 2,84.

На матурата по философия не са се явили ученици само от ПГ "Асен Златаров" и класирането е следното:

С най-висок резултат е ПМГ "Иван Вазов", от което са се явили 2-ма ученика със средна оценка 4,16.

На второто място, с минимална разлика в средния резултат, са ПЕГ "Д-р Иван Богоров", където също са се явили 2-ма ученик с оценка 4,13.

На трето място, но с най-голям брой явили се ученици, е СУ "Любен Каравелов" - 20 души със среден успех 3,60.

На матурата по биология класирането е следното:

С най-висок резулт отново е ПМГ "Иван Вазов", но странното е, че са се явили най-малко ученици, в сравнение с другите училища - 9 ученика и средният им успех е 5,06.

Второто място отново е за ПЕГ "Д-р Иван Богоров", явили са се 20 ученика със среден успех 4,57.

На трето място се класират от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" с явили се 19 души със среден успех 3,41.

На последното място е СУ "Любен Каравелов", където са се явили се 15 души със среден успех 3,28.

На матурата по Ангииски език класирането е следното:

Отново с най висок резултат за града е ПМГ "Иван Вазов", от където са сеявили 29 ученика и средния им успех е 4,86.

Второто място отново е за ПЕГ "Д-р Иван Богоров", явили са се 30 ученика със среден успех 4,61.

На трето място се класират от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" с явили се 4 души със среден успех 4,14.

На последното място е СУ "Любен Каравелов", където са се явили 10 души със среден успех 3,95.

На матурата по Руски език от Димитровград се е явил само един ученик и той е от СУ "Любен Каравелов" с оценка 3,64.

В национален мащаб няма димитровградско училище, което да присъства в топ 100 по резултати от матурата по БЕЛ, но за сметка на това ПМГ "Иван Вазов" е на 69-то място в страната по резултати на 2-рите свободноизбираеми матури. В класацията топ 100 на резултати от свободно избираеми матури не присъства друго димитровградско училище, а местното ПМГ е на позиции дори пред хасковската природоматематическа и езикова гимназии, които са на 90-то и 92-ро място в националната класация.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини