Подкопани колони на един от мостовете на АМ "Струма"

На магистрала "Струма" Александра кара мотор с приятели. Когато минават под един от мостовете, се натъкват на неочаквана гледка. "Случайно попаднахме на срутени масиви. Прилича на място, на което е минавала буйна река и е свлякло самата почва и е направило голямо дере", каза Александра Ангелова пред NOVA.

На места водата е изкопала дерета над 4 метра, а част от бетона под колоните на автомагистралата се е свлякъл. "Изглежда много опасно, защото има срутени части от основата на колоните, не ми изглежда безопасно. Съвсем над нас е магистралата", каза още Александра.

Дълбокото дере е обхванало няколко от носещите колони на моста. "Поне 2 със сигурност съм видяла, които са подкопани, може да има и на друго място. Малко по-надолу имаше една отчупена плочка, но предполагам, че не е голям проблем", заяви Ангелова.

След като екипът ни видя на място как изглежда виедукта, потърсихме и "Пътната агенция". "Това, което виждаме на снимката и това, което установиха колегите, които бяха на оглед е, че това са остатъчни парчета бетон, които са били разлети по време на бетонирането на самата колона", каза инж. Иван Досев - член на УС на АПИ.

Според експертите, няма опасност за пропадане на моста, няма и нужда от ремонт. "Конструктивно няма абсолютно никакъв проблем, самите стълбове са изградени с пилотно сондиране, а не плоско. Пилоните са с дълбочина поне 20 метра, абсолютно няма никакъв проблем и гражданите да бъдат спокойни", каза още Досев.

От пускането на този участък на магистралата през 2011 г., до днес, ремонт на този мост не е правен, защото не се налагало. А ако се наложи, той ще е за сметка на данъкоплатците, защото гаранционният срок е изтекъл.

"Смятам, че ако някой види такова нещо е хубаво да се сигнализира, за да може да реагира навреме, преди да има лоши инциденти", заяви Александра Ангелова.

Източник: http://nova.bg

Коментари в сайта

Последни новини