Шеста смърт от мистериозна болест на белите дробове, свързана с електронните цигари

Здравните служитби в Канзас потвърдиха първата смърт в щата във вторник, свързана със сериозно белодробно заболяване, свързано с употреба на наргиле или електронна цигара. Това е поне шестата такава смърт, отчетена в САЩ.

Заболелият в Канзас е бил над 50 години и е имал здравни проблеми, заявиха държавни служители в здравеопазването. Лицето е хоспитализирано "със симптоми, които бързо прогресираха". Службите нямат подробна информация какви видове продукти са били използвани от пациента.

Националното разследване не е установило специфични продукти, свързани с всички случаи. Много от пациентите съобщават, че използват продукти за електронна цигара с течност, които съдържат канабиноидни продукти, като активната съставка в марихуаната THC.

Минасота и окръг Лос Анджелис също съобщиха за смърт при възрастни хора миналата седмица.

Пациентът в Минесота е над 65 години и почина през август след дълга и сложна хоспитализация. Служители на Минесота заявиха, че пациентът е имал анамнеза за основно белодробно заболяване, хоспитализиран е с тежко белодробно увреждане, което напредва към включване на други състояния и установява, че увреждането на белите дробове е свързано с vaping незаконни THC продукти.

Здравните служби в Орегон съобщиха миналата седмица, че пациент на средна възраст, починал от тежко респираторно заболяване в края на юли, е използвал електронна цигара, съдържаща масло от марихуана от легален диспенсър. Това беше първата смърт, свързана с вапинг продукт, купен в специализиран магазин.

Илинойс и Индиана съобщават за смъртни случаи, но властите не предоставят информация за възрастта или какъв тип продукти са били използвани от пациентите.

Държавните и федералните здравни органи се съсредоточават върху ролята на замърсители или фалшифицирани вещества като вероятна причина за болести на белите дробове в поне 450 възможни случая в 33 щата, като стесняват възможните причинители до продукти, за които се предполага, че имат THC.

Внезапното начало на тези мистериозни заболявания и тежките и отличителни симптоми на пациентите накараха изследователите да се съсредоточат върху замърсителите, а не върху стандартните продукти, които са широко използвани от много години.

Една потенциална следа е маслото, получено от витамин Е, известно като витамин Е ацетат. Изследователи от Американската администрация по храните и лекарствата откриха маслото в канабисовите продукти в проби от пациенти, които се разболяха в Съединените щати. Същият химикал е открит и в почти всички проби от канабис от пациенти, които се разболяха в Ню Йорк през последните седмици, заяви говорител на държавното ведомство, цитиран от The Washington Post..

В понеделник службите в Ню Йорк заявиха, че издават призовки на три компании, които продават "разреждащи агенти", съдържащи високи нива на витамин Е, които могат да се използват в черния пазар на вапинг продукти, съдържащи THC.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини