24 °C

Подписаха договорите с одобрените проекти за междублоковите пространства в Димитровград

Изображение 1 от 4

  Днес кметът на община Димитровград Иво Димов подписа договорите с домоуправителите на четири граждански сдружения, които кандидатстваха с проекти по общинския конкурс „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки”  под мотото "За приветлива градска среда".

  25 000лв. са средствата, отделяни от общината всяка година за финансиране на проекти на граждани, които искат да направят зоните около жилищата, където живеят, едно по-красиво и привлекателно място за отмора. Екологичната инициатива се провежда за 9-та поредна година.

  До сега с финансовата подкрепа на общината са осъществени близо 100 проекта с озеленяване и облагородяване на средата между блоковете.

  “Искам да ви поздравя за инициативността и най-вече гражданската ви активност и в това, че не сте безразлични към градската среда", се обърна кметът към домоуправителите Красимир Грозев, Атанаска Латева, Иван Воденичаров и Димитър Стоянов при подписването на договорите. Проектните предложения включват поставянето на нови детски съоръжения, паркова мебел, беседка, озеленяване.

  “Нашата цел е не само да съхраним, а да обогатим зелената среда около нас. Ще продължа да насърчавам дейности за опазването на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата”, подчерта Димов и подари на представителите на гражданите по една туя, като символ на развитието и живота.

  В началото на срещата кметът на общината почерпи присъстващите по повод рожденния си ден и се пошегува, че дори и днес продължава да работи. 

  Одобрени проекти са:

  1. Красимир Димитров Грозев -вх.№ОСВ-13-273/19.08.2019г. (детска площадка на ул. „Г.Бенковски” до бл.№1)

  2. Атанаска Иванова Латева - вх.№ОСВ-13-276/20.08.2019г. (междублоково пространство на ул. „Сливница” западно от бл.№8)

  3. Иван Александров Воденичаров- вх.№ОСВ-13-286/23.08.2019г. (детска площадка на ул. „Владимир Поптомов” до бл.№1)

  4. Димитър Костадинов Стоянов – вх№ОСВ-13-293/29.08.2019г. (детска площадка в междублоково пространство на бул. „България” зад бл.№7) 

  Критериите, по които се оценяват участниците са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности, допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски съоръжения и паркова мебел.

  Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че едното от тях се отнася за междублоково пространство, което вече е получавало финансиране от същия конкурс през 2017 г., в другото проектно предложение е посочено неподходящо местоположение за монтаж на детски съоръжения, а в третото отпаднало проектно предложение е предвидена дейност, недопустима за финасиране от този конкурс. 

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  Хороскоп за 05.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
  05 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
  05 юли 2020
  Последни новини