-3 °C

Подписаха договорите с одобрените проекти за междублоковите пространства в Димитровград

Изображение 1 от 4

  Днес кметът на община Димитровград Иво Димов подписа договорите с домоуправителите на четири граждански сдружения, които кандидатстваха с проекти по общинския конкурс „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки”  под мотото "За приветлива градска среда".

  25 000лв. са средствата, отделяни от общината всяка година за финансиране на проекти на граждани, които искат да направят зоните около жилищата, където живеят, едно по-красиво и привлекателно място за отмора. Екологичната инициатива се провежда за 9-та поредна година.

  До сега с финансовата подкрепа на общината са осъществени близо 100 проекта с озеленяване и облагородяване на средата между блоковете.

  “Искам да ви поздравя за инициативността и най-вече гражданската ви активност и в това, че не сте безразлични към градската среда", се обърна кметът към домоуправителите Красимир Грозев, Атанаска Латева, Иван Воденичаров и Димитър Стоянов при подписването на договорите. Проектните предложения включват поставянето на нови детски съоръжения, паркова мебел, беседка, озеленяване.

  “Нашата цел е не само да съхраним, а да обогатим зелената среда около нас. Ще продължа да насърчавам дейности за опазването на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата”, подчерта Димов и подари на представителите на гражданите по една туя, като символ на развитието и живота.

  В началото на срещата кметът на общината почерпи присъстващите по повод рожденния си ден и се пошегува, че дори и днес продължава да работи. 

  Одобрени проекти са:

  1. Красимир Димитров Грозев -вх.№ОСВ-13-273/19.08.2019г. (детска площадка на ул. „Г.Бенковски” до бл.№1)

  2. Атанаска Иванова Латева - вх.№ОСВ-13-276/20.08.2019г. (междублоково пространство на ул. „Сливница” западно от бл.№8)

  3. Иван Александров Воденичаров- вх.№ОСВ-13-286/23.08.2019г. (детска площадка на ул. „Владимир Поптомов” до бл.№1)

  4. Димитър Костадинов Стоянов – вх№ОСВ-13-293/29.08.2019г. (детска площадка в междублоково пространство на бул. „България” зад бл.№7) 

  Критериите, по които се оценяват участниците са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности, допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски съоръжения и паркова мебел.

  Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че едното от тях се отнася за междублоково пространство, което вече е получавало финансиране от същия конкурс през 2017 г., в другото проектно предложение е посочено неподходящо местоположение за монтаж на детски съоръжения, а в третото отпаднало проектно предложение е предвидена дейност, недопустима за финасиране от този конкурс. 

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  24 яну 2020
  Последни новини