17 °C

СДС-Димитровград участва в местните избори, седесарите - не

Адв. Тодор Ташев, който от години е председател на общинската структура на СДС в Димитровград, бил е общински съветник в периода 2011-2015 година, месец преди местния вот подава своята оставка от ръководната позиция в старата десница в бригадирския град.

Причините, поради които синята партия в града остава без председател, Ташев описва в своето писмо до централата на СДС, с което се мотивира за подаването на оставката си.

Според Ташев, ръководният орган на СДС и хората, които се занимават с организацията на изборите, са снели без известяване доверието си от него и не са зачели решенията на местната структура за явяване на изборите през октомври.

За регистрацията на СДС за местния вот, председателят на местната структура е трябвало да получи пълномощно на свое име от централата на партията, за да може да регистрира СДС – Димитровград в местната ОИК за участие в предстоящия вот. Проблемът тръгва от там, че въпреки че процедурата е за предоставяне на пълномощното по устава на партията на председателя на местната структура, Ташев не получава такова за регистрация в ОИК. Пълномощното за регистрацията на СДС – Димитровград се получава неочаквано от един от членовете на партията в града, който с него получава и свободата да регистрира местната структура против волята на членовете и ръководния орган, в избрана от него коалиция или да регистрира партията за самостоятелно явяване на изборите. По думите на Тодор Ташев, с представянето на пълномощно на лице, различно от Председателя, националното ръководство на партията е извършила директно упълномощаване по отношение на този член на СДС, като по този начин приема за меродавно мнението на един член, без да е налице общо решение на структурата в СДС – Димитровград.

Ташев пише, че чрез предоставянето на пълномощно на лице, различно от председателя, е довело до подписване на коалиционно споразумение, без да бъде взето решение за това от местната структура на СДС.  Въпреки, че Тодор Ташев не цитира името на коалицията, в която участва местното СДС или името на члена на партията, който е получил пълномощното, е видно, че СДС-Димитровград е част от коалицията „Движение заедно за промяна“, чиито кандидат за кмет е Стефан Димитров. В листата на коалицията за общински съветници има само един член, който е от редиците на синята партия и това е Диана Кунева, тя е била кандидат за общински съветник и през 2011 година, според изданието на НОЕХИМ - ХимикОНЛАЙН , където е представена, като кандидат на "Неохим" АД.

Така демократите от автентичната десница влизат в коалиция с партии като Евролевица на Александър Томов /бивш депутат от БСП/, бившият председател на Гражданско движение Рома - партия Рома на Тома Томов, който е отново бивш депутат от БСП, Партия Родолюбие, която вероятно е ромска организация с лява насоченост във водените политики. Така изброените партии са водещи за местната коалиция „Движение заедно за промяна“, към която СДС е пресъединено без решение на членовете на партията в Димитровград.

Ташев обръща внимание, че в местната структура, към датата на опълномощяването, не е било постигнато единно решения за формата под която СДС да се яви на изборите, като към тази дата местните демократи са изчиствали вариантите за самостоятелно явяване или явяване в коалиционен формат, както и не е бил изяснен и въпроса дали ще имаме кандидат за кмет или ще бъде спазено рамковото споразумение между СДС и ГЕРБ за взаимна подкрепа на изборите.

Лидерът на СДС – Димитровград заявява: „Такова поведение бе некоректно, по отношение на лицата, с които са водени преговори да участват в листа на СДС, лицето с което са водени разговори за участие, като кандидат за кмет, както и членовете на СДС – Димитровград, доколкото в нарушение на устава, извършено от националното ръководство, се даде предимство на участие в коалиция без знанието на общинската организация и без взето такова решение. Като участието в тази коалиция бе безусловно и дори без отстояване на позиция за разпределение на места в листата, а на принципа – каквото ни бъде дадено, без реално участие в обсъждане и подреждане на листата."

Ташев завършва своето писмо към ръководството на Съюза на Демократичните Сили с думите:

"Считам, че дължите извинение на всички, които безрезервно и безкористно защитаваха принципите и идеалите на СДС в Димитровград и на гражданската квота, която предвид Вашите действия бе подведена и по този начин обидена, доколкото посредством Вашият акт, се направи индиректна оценка на техните качества.

Вече, като редови член на СДС, считам че следва да се обърне внимание на отговорните за изборите лица, виновни за достигнатото положение, че не следва хора, които само си носят гащите и обущата, да имат право да дават пълномощни за представителство на СДС, поради защита на някакви свои лични интереси, доколкото това е грубо нарушение на устава на партията.

Предвид изложеното, представям пред Вас настоящата оставка, като Председател на СДС– Димитровград."

Към днешна дата няма отговор от централата на СДС до Тодор Ташев за причината, поради която са упълномощили друг, а не председателят на местната структура, както е по устав.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  На
  Наблюдател
  14 -6
  09:34, 26 сеп 2019
  Стефан явно много ниско е паднал вече, изпусна Панева и ДСБ и остана без кандидат за кмет. Измоли половината град да му се навие и никой не пожела да се занимава с него, та за капак на всичко от отчаяние на личното му падение и партия, която е трябвало да му се моло да влезе в коалицията му се наложи да открадне. Има ли по надолу за човек, който води към фалита най-големия завод в града и излиза на сцената да води и целия град в някаква си неясна посока.
  • Лу
   Луцифер
   12 -5
   11:34, 26 сеп 2019
   Явно..??? Стефан Димитров Е на дъното! Отдавна! Изумявам, как още му се връзват някои хора да му гласуват доверие, и се съгласяват да го следват в предизборна листа?! Пък и за каквото и да е! Никакво, абсолютно никакво доверие не трябва да се има на този човек! И на обкръжението му!
 • 2
  Дг
  Дград
  9 0
  09:58, 26 сеп 2019
  А помните ли откъде тръгна СДС?
  Ето как свърши една епоха.
  Пожелавам успех на всички в предстоящата криза !
 • 3
  Се
  седесар
  12 -1
  10:11, 26 сеп 2019
  Много подла постъпка на един пишешщ се десен човек, като Димитров. Хора не СДС е важното, а онези стълбове на които се гради демокрацията и икономиката. Най-жалното е че един от основните исполини на демокрацията, свободата на словото да се казва истината на хората за да могат да определят своя мироглед за света около себе си, загива. Заглушиха и стъпкаха хората, които искаха за покажат света на тези, които не могат да го видят. Тъжното е че малкото останали истински демократи, които едва ли са били в СДС, защото той им носи облаги, са били за пореден път предадени в името на парите и слугинажа. Хора разберете ценностите на демокрацията са потъпкани и погиват, трябва да се борите за тях те не са даденост!
 • 4
  Ан
  Антикомунист
  9 -3
  13:12, 26 сеп 2019
  И сега като наподскачат "червените бабички" от еуфория, че демонисткото СДС отново е мъртво и Тодор Живков относе връща на власт, ще стане една манифестация едно чудо, едни петилетки за ден ще преизпълняваме рай на земята ще се възроди. От следващия ден салама ще стане 2 лв. килото, киселот млякото 15 стотинки, баничката 15 стотинки, бозата 5 стотинки, а ракията 3-4 лева. Ще могат да се редят на опашки по цял ден за млако и хляб, а на опашките ще общуват и ще изпълват със смисъл съществуването си. Като влезеш в магазина ще можеш да си купиш всичко което око ти зърне и салам и хляб и мляко и ако смециален ден, може и лукум да има. Всики ще ходят на почивка на онази ведомствена станция и няма да се налага да излизаме извън пределите на България (не че някой ще ни пуска да излезем от рая), всеки българин ще се сдобие с панелен апартамент и ще го обзаведе от единствения мебелен магазин в стараната с избор на поне 4 вида тъпети и два модела холна гарнитура и секции. ЖПТо отново ще просперира особенно покрай нова година (защото ще премахнем коледата, че е нещо капиталистическа) влаковете ще се изпълнят с провинциалисти пътуващи за столицата да се наредят на опашка за портокали и банани. Абе какво да ви кажа, онези врмена в които ти казваха, какво, кога и как да го мислиш и всички бяха в един стериотип без да знаят какво се случва в света и с другите народи и хора по планетата, когато не ти даваха да ходиш на църква за да не почиташ грешния бог, липсват на много хора. Защо ли?
 • 5
  Фи
  Филантроп
  5 -4
  10:42, 27 сеп 2019
  Реалността ще е следната - докарваме Димов и Евлогиев до балотаж. И след това всички гласуваме срещу Димов. Какво беше това нагло крадене, бе!?! Безцеремонно крадене от страна на Герб!
 • 6
  Ре
  Реалист
  6 -2
  11:16, 27 сеп 2019
  До Филантроп, моля аде без Евлогиев, аде да не е човек на преклонна възръст (уважение към която), да е човек, който може да мисли трезво и реално,
  1.да не живеее във филм
  2. да не е подмолен интригант
  3. да е писхически стабилен
  4. да не изпълнява чужди интереси
  5. да има визия за града и за работата която трябва да свърши
  6. да е седи сериозно на мястото си и да е представителен
  7. да не е на преклонна възръст
  Така отпадат:
  Стефан Димитров по точка 1, 2, 3
  Юлиян Семерджиев по точка 4, 5
  Златко Костов по точка 7
  Иван Евлогиев по точки 1,3, 5,6,7
  Георги Стайков по точки 7,4, 5, 2
  И в битката остават - Иво Димов, Катя Панева и неизвестния Велин Кръстев.
 • 7
  Фи
  Филантроп
  5 -2
  13:54, 27 сеп 2019
  По тази логика Иво Димов е 1,2,4,5 ?
 • 8
  Ре
  Реалист
  2 0
  14:19, 27 сеп 2019
  Добре и така да е, значи останаха 2-ма :), кой е твоя човек?
 • 9
  Фи
  Филантроп
  1 0
  16:27, 27 сеп 2019
  Хммм....Катя Панева я знем с кого е. Бе вече употребена един път, така че е 4 и 5....,остава Велин Кръстев...
 • 10
  Фи
  Филантроп
  2 -5
  16:31, 27 сеп 2019
  Искам много да добавя нещо интересно...
  Евлогиев е димитровградския Доналд Тръмп.
  Дано да се опита да "пресуши блатото"!

  Не съм пристрастен, просто този път ще има найазателен вот. Да променим статуквото!
  ( Но никога БСП.)
  • Лу
   Луцифер
   2 -1
   16:41, 28 сеп 2019
   Я стига...! Наказателен вот?? Срещу кого? Така по никакъв начин не ще си помогнем, съграждани! Защото
 • 11
  Лу
  Луцифер
  3 0
  16:46, 28 сеп 2019
  Защото, ей така, напук, и за да накажем някой, който не ни харесва, или не ни играе по свирката, само ще си направим лоша услуга!!! По този начин вървим срещу себе си! Да мислим разумно,практично и рационално! За себе си, за децата си и за красивия ни град!
 • 12
  Фи
  Филантроп
  3 0
  21:22, 28 сеп 2019
  Ти май не живееш в Димитровград!!!
  С тези пари които употреби Иво Димов щяха да отворят сума ти работни места. Младите се чувстват отчаяни в Димитровград и бягат, защото всички общински поръчки отиват в предприятия от кръга на Герб. А там се върши работа за половината пари - другите в джоба. Заплатите минимални. Пример - обновяването на центъра.
  Как да продължаваме така?
  Ако всички фактури на общината бяха публично достояние щеше да разбереш за какво говоря. Много въпроси щяхя да бъдат зададени за цените на продукти и услуги, които общината плаща( спрямо реалната себестойност).
  • Лу
   Лууцифер
   1 0
   16:09, 1 окт 2019
   То така всеки може да говори... Доказателства, факти имаш ли? Или само догадки, и приказки, измъкнати изпод хасъра...?

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви ден, който ви предлага разнообразни възможности. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го прекарате, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Използвайте даденостите и бъдете полезни с уменията си. Повярвайте, ще бъдете оценени, а и вие самите ще се почувствате по-добре. Хобито ще ви достави удоволствие, а превърнете ли го в основно занимание, ще спечелите повече. Други ще обмислят промени, свързани с работата или пътуванията.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В каквото и настроение да сте днес, не създавайте напрежение около себе си. Нещата ще се подреждат и без да влагате много нерви, бъдете по-спокойни и усмихнати. Нечия близост ви прави щастливи и внася сигурност в живота ви. Оценете го и се усмихнете, светът е по-добър, когато и вие сте добри към него.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чуждите неволи ви причиняват страдания и това ви прави раздразнителни. Помогнете, но не изпадайте в крайности. Животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви, ако изправите собствените си грешки. Среща с приятел ще ви помогне да се отпуснете. Други ще посветят от времето си в овладяване на нови знания или изучаване на чужд език.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате желание за почивка, но и няма да пренебрегнете задачите си днес. Стремежът ви за победа ще ви държи в будно състояние, като наред с това ще показвате и правилното отношение към събитията около вас. Ще се почувствате горди от себе си, запазвайки и уважението на околните.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Без излишни вълнения ще разпределите задачите си и ще намерите време за всичко, което предвиждате за днес. Във възможностите ви е да задоволите и желанията на близките си. Това ще ги зарадва и ще подобри настроението и бита им. Предстоят ви незабравими мигове заедно. При водене на преговори бъдете максимално ясни и не изпадайте в излишни монолози.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си. Денят е създаден точно за това.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес обърнете по-голямо внимание на сърдечния си партньор. Ако напоследък сте пренебрегвали желанията му, сега е момента да поправите грешката си. Опитайте се да прекарате приятно този ден и най - вече да си починете. Имате богато въображение и бихте могли да измислите нещо еднакво интригуващо за всички.
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разнообразие от възможности и добро настроение за представителите на знака. С каквото и да решите да се занимавате, едва ли ще ви е скучно дори за момент. Получавате интересно предложение, на което няма да откажете. Ще ви се наложи да се съгласите със свой близък по важен въпрос.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не идеализирайте прекалено партньора си за да не останете разочаровани от него в един момент. Стремежът ви към независимост ще ви отдалечи от всеки, дръзнал да се доближи до вас. Сами си създавате предпоставки да страдате, като прехвърляте вината върху чуждото несъвършенства.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате известни колебания днес относно по-нататъшните си действия на работното място. Изправени сте през труден избор, затова не избързвайте с решението си. Посъветвайте се с хората около вас и се опитайте да разберете и тяхната гледна точка, което ще ви бъде от огромна полза. В личен план си очаква временно разминаване с любимия човек.
21 сеп 2020
Последни новини