0 °C

„Детски и младежки център“ успешно реализира поредния си партньорски проект „Мечтай смело“

  Общинско предприятие ,,Детски и младежки център‘“- Димитровград бе партньор по проект „Мечтай смело“, финансиран по програма Еразъм+, който се проведе от 17.09.2019г. до 27.09.2019г. в Рамалес Де Ла Виктория Кантабрия, Испания. Наши представители бяха Мария Вълкова – член на Общински ученически парламент и Ванина Костова – младежки работник, заедно с още 8 българи, които заедно представиха страната.

  ,,Асоциация за кариерно развитие и обучение‘‘ – Пловдив, беше координатор на проекта и на национален български консорциум заедно с ,,Детски и младежки център‘‘ – Димитровград, Спортен клуб „Фабрика за шампиони“ - София, Асоциация „Walk Together“ - София и Асоциация за подпомагане на обществото и младите хора – Русе. Пермакултура Кантабрия, бе чуждестранният италиански партньор, който сподели своя опит и методики за успешно предприемачество. Организациите, участвали в проекта, откриха нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности.

  Основната дейност на проекта е 7-дневен курс на обучение, озаглавен "Драконова мечта - методология за обучители: проектиране на творчески, съвместни и устойчиви проекти и организации". В курса участваха по двама представители на организациите в консорциума.

  Курсът имаше за цел да предостави на участниците ценни инструменти за групово съдействие, включване и предприемачество. Обучението представи алтернативни организационни и икономически модели като Dragon dreaming, методология на участието, която включва теоретични и практически сесии.

  Участниците придобиха нови компетенции, които ще подобрят качеството на техните проекти и ще допринесат за модернизиране на организациите, в които работят.

  „Надяваме се, че практикуването на техниката на Dragon Dreaming ще подобри уменията за работа в екип на участниците, ще стимулира у тях процеса на себепознание и повишаване на самочувствието, ще насърчи предприемачеството, като с това ще подобри пригодността им за заетост“, споделиха организаторите.

  В резултат на сътрудничеството и обучението по алтернативни модели (организационни и икономически), участниците ще могат да оценят всички оперативни и стратегически промени, необходими за модернизиране на техните организации и адаптиране на дейности към предизвикателствата на съвременното общество.

  Участващите организации се научиха да предлагат социално и екологично устойчиви проекти с по-високо качество, както и да оценяват нови източници на финансиране.

  Практикуването на техниката на Dragon Dreaming подобри уменията за работа в екип на младежките работници и стимулира у тях процеса на себепознание и повишаване на самочувствието, насърчи предприемачеството, като с това подобри пригодността им за заетост. Това партньорство беше много полезно за ,,Детски и младежки център“, защото открихме нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности и подобри качеството на предлаганите социално и екологично устойчиви проекти.

  Участниците от Димитровград се завърнаха с много нови знания, положителни емоции и нови запознанства. Готови са да приложат и споделят всичко научено с децата и младежите на Димитровград.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
  17 фев 2020
  Последни новини