15 °C

„Детски и младежки център“ успешно реализира поредния си партньорски проект „Мечтай смело“

  Общинско предприятие ,,Детски и младежки център‘“- Димитровград бе партньор по проект „Мечтай смело“, финансиран по програма Еразъм+, който се проведе от 17.09.2019г. до 27.09.2019г. в Рамалес Де Ла Виктория Кантабрия, Испания. Наши представители бяха Мария Вълкова – член на Общински ученически парламент и Ванина Костова – младежки работник, заедно с още 8 българи, които заедно представиха страната.

  ,,Асоциация за кариерно развитие и обучение‘‘ – Пловдив, беше координатор на проекта и на национален български консорциум заедно с ,,Детски и младежки център‘‘ – Димитровград, Спортен клуб „Фабрика за шампиони“ - София, Асоциация „Walk Together“ - София и Асоциация за подпомагане на обществото и младите хора – Русе. Пермакултура Кантабрия, бе чуждестранният италиански партньор, който сподели своя опит и методики за успешно предприемачество. Организациите, участвали в проекта, откриха нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности.

  Основната дейност на проекта е 7-дневен курс на обучение, озаглавен "Драконова мечта - методология за обучители: проектиране на творчески, съвместни и устойчиви проекти и организации". В курса участваха по двама представители на организациите в консорциума.

  Курсът имаше за цел да предостави на участниците ценни инструменти за групово съдействие, включване и предприемачество. Обучението представи алтернативни организационни и икономически модели като Dragon dreaming, методология на участието, която включва теоретични и практически сесии.

  Участниците придобиха нови компетенции, които ще подобрят качеството на техните проекти и ще допринесат за модернизиране на организациите, в които работят.

  „Надяваме се, че практикуването на техниката на Dragon Dreaming ще подобри уменията за работа в екип на участниците, ще стимулира у тях процеса на себепознание и повишаване на самочувствието, ще насърчи предприемачеството, като с това ще подобри пригодността им за заетост“, споделиха организаторите.

  В резултат на сътрудничеството и обучението по алтернативни модели (организационни и икономически), участниците ще могат да оценят всички оперативни и стратегически промени, необходими за модернизиране на техните организации и адаптиране на дейности към предизвикателствата на съвременното общество.

  Участващите организации се научиха да предлагат социално и екологично устойчиви проекти с по-високо качество, както и да оценяват нови източници на финансиране.

  Практикуването на техниката на Dragon Dreaming подобри уменията за работа в екип на младежките работници и стимулира у тях процеса на себепознание и повишаване на самочувствието, насърчи предприемачеството, като с това подобри пригодността им за заетост. Това партньорство беше много полезно за ,,Детски и младежки център“, защото открихме нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности и подобри качеството на предлаганите социално и екологично устойчиви проекти.

  Участниците от Димитровград се завърнаха с много нови знания, положителни емоции и нови запознанства. Готови са да приложат и споделят всичко научено с децата и младежите на Димитровград.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
  16.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
  16.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
  16.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
  16.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
  16.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
  16.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
  16.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
  16.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
  16.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
  16.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
  16.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
  16.10.2019
  Последни новини