11 °C

„Детски и младежки център“ успешно реализира поредния си партньорски проект „Мечтай смело“

  Общинско предприятие ,,Детски и младежки център‘“- Димитровград бе партньор по проект „Мечтай смело“, финансиран по програма Еразъм+, който се проведе от 17.09.2019г. до 27.09.2019г. в Рамалес Де Ла Виктория Кантабрия, Испания. Наши представители бяха Мария Вълкова – член на Общински ученически парламент и Ванина Костова – младежки работник, заедно с още 8 българи, които заедно представиха страната.

  ,,Асоциация за кариерно развитие и обучение‘‘ – Пловдив, беше координатор на проекта и на национален български консорциум заедно с ,,Детски и младежки център‘‘ – Димитровград, Спортен клуб „Фабрика за шампиони“ - София, Асоциация „Walk Together“ - София и Асоциация за подпомагане на обществото и младите хора – Русе. Пермакултура Кантабрия, бе чуждестранният италиански партньор, който сподели своя опит и методики за успешно предприемачество. Организациите, участвали в проекта, откриха нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности.

  Основната дейност на проекта е 7-дневен курс на обучение, озаглавен "Драконова мечта - методология за обучители: проектиране на творчески, съвместни и устойчиви проекти и организации". В курса участваха по двама представители на организациите в консорциума.

  Курсът имаше за цел да предостави на участниците ценни инструменти за групово съдействие, включване и предприемачество. Обучението представи алтернативни организационни и икономически модели като Dragon dreaming, методология на участието, която включва теоретични и практически сесии.

  Участниците придобиха нови компетенции, които ще подобрят качеството на техните проекти и ще допринесат за модернизиране на организациите, в които работят.

  „Надяваме се, че практикуването на техниката на Dragon Dreaming ще подобри уменията за работа в екип на участниците, ще стимулира у тях процеса на себепознание и повишаване на самочувствието, ще насърчи предприемачеството, като с това ще подобри пригодността им за заетост“, споделиха организаторите.

  В резултат на сътрудничеството и обучението по алтернативни модели (организационни и икономически), участниците ще могат да оценят всички оперативни и стратегически промени, необходими за модернизиране на техните организации и адаптиране на дейности към предизвикателствата на съвременното общество.

  Участващите организации се научиха да предлагат социално и екологично устойчиви проекти с по-високо качество, както и да оценяват нови източници на финансиране.

  Практикуването на техниката на Dragon Dreaming подобри уменията за работа в екип на младежките работници и стимулира у тях процеса на себепознание и повишаване на самочувствието, насърчи предприемачеството, като с това подобри пригодността им за заетост. Това партньорство беше много полезно за ,,Детски и младежки център“, защото открихме нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности и подобри качеството на предлаганите социално и екологично устойчиви проекти.

  Участниците от Димитровград се завърнаха с много нови знания, положителни емоции и нови запознанства. Готови са да приложат и споделят всичко научено с децата и младежите на Димитровград.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
  13 дек 2019
  Последни новини