„Детски и младежки център“ успешно реализира поредния си партньорски проект „Мечтай смело“

    Общинско предприятие ,,Детски и младежки център‘“- Димитровград бе партньор по проект „Мечтай смело“, финансиран по програма Еразъм+, който се проведе от 17.09.2019г. до 27.09.2019г. в Рамалес Де Ла Виктория Кантабрия, Испания. Наши представители бяха Мария Вълкова – член на Общински ученически парламент и Ванина Костова – младежки работник, заедно с още 8 българи, които заедно представиха страната.

    ,,Асоциация за кариерно развитие и обучение‘‘ – Пловдив, беше координатор на проекта и на национален български консорциум заедно с ,,Детски и младежки център‘‘ – Димитровград, Спортен клуб „Фабрика за шампиони“ - София, Асоциация „Walk Together“ - София и Асоциация за подпомагане на обществото и младите хора – Русе. Пермакултура Кантабрия, бе чуждестранният италиански партньор, който сподели своя опит и методики за успешно предприемачество. Организациите, участвали в проекта, откриха нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности.

    Основната дейност на проекта е 7-дневен курс на обучение, озаглавен "Драконова мечта - методология за обучители: проектиране на творчески, съвместни и устойчиви проекти и организации". В курса участваха по двама представители на организациите в консорциума.

    Курсът имаше за цел да предостави на участниците ценни инструменти за групово съдействие, включване и предприемачество. Обучението представи алтернативни организационни и икономически модели като Dragon dreaming, методология на участието, която включва теоретични и практически сесии.

    Участниците придобиха нови компетенции, които ще подобрят качеството на техните проекти и ще допринесат за модернизиране на организациите, в които работят.

    „Надяваме се, че практикуването на техниката на Dragon Dreaming ще подобри уменията за работа в екип на участниците, ще стимулира у тях процеса на себепознание и повишаване на самочувствието, ще насърчи предприемачеството, като с това ще подобри пригодността им за заетост“, споделиха организаторите.

    В резултат на сътрудничеството и обучението по алтернативни модели (организационни и икономически), участниците ще могат да оценят всички оперативни и стратегически промени, необходими за модернизиране на техните организации и адаптиране на дейности към предизвикателствата на съвременното общество.

    Участващите организации се научиха да предлагат социално и екологично устойчиви проекти с по-високо качество, както и да оценяват нови източници на финансиране.

    Практикуването на техниката на Dragon Dreaming подобри уменията за работа в екип на младежките работници и стимулира у тях процеса на себепознание и повишаване на самочувствието, насърчи предприемачеството, като с това подобри пригодността им за заетост. Това партньорство беше много полезно за ,,Детски и младежки център“, защото открихме нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности и подобри качеството на предлаганите социално и екологично устойчиви проекти.

    Участниците от Димитровград се завърнаха с много нови знания, положителни емоции и нови запознанства. Готови са да приложат и споделят всичко научено с децата и младежите на Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини