Три катастрофи през уикенда, двама по таван след превишена скорост

Водач, употребил алкохол, катастрофирал с лек автомобил „Ауди“ в района на село Глухар на 13 октомври около 3 часа. 31-годишният шофьор загубил контрол над управлението излязъл извън пътя, след това се върнал на платното за движение и се преобърнал. 1,95 промила е резултатът от теста за алкохол на шофьора, който отказал кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил колата и почистил пътното платно. Двама са пострадали леко при пътни произшествия в областта. Около 13,30 часа на 13 октомври в района на село Комунига 34-годишен водач на „Фолксваген“ навлязъл на завой в насрещната лента вследствие на несъобразена скорост и ударил „Опел“. 41-годишна пътничка от опела била прегледана от спешните медици и освободена. 30-годишен водач на „Сузуки“ също попаднал в Спешното отделение, след като в землището на село Кременец на завой излязъл извън пътя и се преобърнал около 9,30 часа на 11 октомври. След прегледа пострадалият бил освободен. Тестовете за алкохол на шофьорите от двете произшествия са с отрицателни резултати. Катастрофите са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Кирково за управление на автомобили след употреба на алкохол. 1,95 промила отчел дрегерът при проверката на 31-годишен водач на „Ауди“ в землището на село Глухар. 1,84 промила е резултатът от теста на 37-годишен, който се движил с „Ауди“ в село Бенковски, 1,21 промила отчела пробата на 55-годишен, спрян на бул.“България“ в Кърджали. На 37-годишния шофьор е взета кръвна проба, а другите двама отказали тестове за химически анализ. Водачите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления.

 Лек автомобил „Фиат“ се запалил в кв.“Възрожденци“ в Кърджали в събота. Няма пострадали. Сигналът за произшествието бил подаден в 14,20 часа. На място бил изпратен екип на пожарната служба в града. Огънят унищожил двигателния отсек на колата. Късо съединение причинило запалването. Шестима огнеборци от кърджалийската и джебелската служба загасили запалени отпадъци в два контейнера. Екип на РСПБЗН-Крумовград потушил горящи отпадъци в землището на село Звънарка.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини