Стефан Димитров и кандидатите за общински съветници от „Движение ЗАЕДНО за промяна“ вдигнаха димитровградчани на крака

    Силното обръщение на Стефан Димитров вдигна на крака публиката в залата на културен дом „Химик“ по време на срещата, която се състоя с димитровградската общественост.

    Припомняме Ви, че освен партиите, които влизат в състава на коалицията, кандидатурата на Стефан Димитров беше подкрепа от ПП „ВМРО – Българско национално движение“, както и от ПП „Българска нова демокрация“.  

    Кандидидатът за кмет на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ докосна публиката с искреността си:

     – Хората в Димитровград се умориха да чакат! Виждат все по-пусти улици, губят надежда, затова техните проблеми трябва да бъдат чути. Една община не трябва да се управлява еднолично от кмета, а от жителите ѝ чрез техните представители – общинските съветници. На нас ни се обяснява как се вземат правилните решения, но зная как се вземат нужните решения. В последните години виждаме променен град. Но защо бягат хората? Те отиват там, където се чувстват щастливи, където не са чужди и има работа за тях. Много приятели отидоха в чужбина и видяха какво е там, но като се върнаха, вече бяха чужди. Политиците ги направиха чужди  в собствения им дом. Не управляващите са виновни, а по-скоро хората се предадоха. Предадоха се да се борят. Предадоха идеите си. Предадоха това, в което вярват. Гражданското общество липсва, дори в малките населени места – там, където хората се познават и споделят проблемите, мъките и радостите си. Хората казват, че е трудно да се живее. Аз смятам, че когато има идеи трябва да се работи да бъдат реализирани. Липсата на идеи, ни кара да мислим, че някой от София трябва да ни каже как да бъдем щастливи. А хората са щастливи, когато са с приятели, когато имат подкрепа, когато виждат, че техните приятели реализират своите идеи, каза в обръщението си към димитровградчани кандидатът за кмет Стефан Димитров.  

    В обръщението си той обърна внимание и на историческото наследство, което ни е завещано, както и отговорността на политиците да подобрят живота на хората:  

     – Не е толкова трудно да бъдеш кмет на една хубава и подредена община. Защото тя ни беше завещана от онези, които строиха Димитровград и нашите села – които прокарваха пътища и канализации, и вярваха, че това което правят, трябва да остане след тях. Имаме ли какво да оставим след нас? Виждам, че трябва да се борим да върнем усмивките на хората, защото те са важни, а не политиците. Искам да ви призова: „Дали ще гласувате за мен не е толкова важно, но ние имаме своите кандидати. Смятам, че вие можете. Във Вас е силата да промените отношението на политиците към хората. Само ако се обединят заедно хората, нещата могат да се случват. Много неща могат се направят в Димитровград и в малките населени места. Важно е Димитровград да бъде във фокуса на региона Стара Загора – Хасково – Кърджали – Пловдив. Да е ясно, че в този град могат да се случват добрите неща за хората. Защо не искаме от държавата това, което смятаме че е редно – по-добър живот?! Защо не искаме от държавата това, което тя длъжна да ни даде – качествена питейна вода?! Защо забравихме, че проблемите трябва ясно и открито да се назовават?! Защо се крием от това, че трябва да се работи?! Вероятно, защото е по-лесно да се усмихнеш и да кажеш някой друг ще дойде.   Аз смятам, че не трябва да чакаме някой друг да решава проблемите, а да направим така, че тези отговорни хора, които стоят пред вас, да взимат местата си и да решават проблемите, които ще променят нашата община. Нека излезем и гласуваме за отговорните хора, за хората, които ще се борят за своите идеи, бизнес, начинания, виждания! Защото, ако нямаш вяра в това, за което работиш, няма как да го постигнеш! Хората не трябва да се делят, а да са ЗАЕДНО, защото само заедно може да се преодолява болката. Вие трябва да решите какво искате да се случи с Димитровград, приключи обръщението си кандидатът за кмет на общината Стефан Димитров.  

    По време на срещата своите приоритети и виждания за развитието на община Димитровград представиха и останалите в листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Всеки от кандидатите за общински съветници ще работи в различна сфера на социалния и икономически живот на Димитровград и малките населени места. Те обявиха, че ще работят за изготвянето на конкретни мерки и решения за преодоляване на демографската криза, повишаване нивото на образованието, подобряване на инфраструктурата, привличането на специалисти и връщане авторитета на общинската болница, увеличаване капацитета на социалните услуги и работа по нови такива. Сред основните им приоритети бяха и подкрепа за малкия и средния бизнес, чрез който да се осигурят нови работни места и достойно заплащане за всички жители, прозрачност при разходването на средства от общинския бюджет, изграждането на достъпна среда за хората с увреждания, участие на обществото във взимането на важни за общината решения, възможности за развитие на младите хора и подпомагане на бъдещите висшисти и още много други.  

    Приоритетните области, за които те ще работят с конкретни идеи са насочени към справяне с демографската криза в общината, подобряване на общинското здравеопазване, образование, социални дейности, инфраструктура, обществен транспорт; грижа за екологията, паркове, подкрепа за местния бизнес и култура; увеличаване на собствените приходи в общинския бюджет, разумно и обосновано разходване на общинските финанси към Димитровград и всички останали населени места; привличане на външно финансиране от държавата и Европейския съюз, създаване на общински фондове, в т. ч. и дарителски, които да подпомагат нуждаещи се, работеща и прозрачна администрация, активно разработване на програми за финансиране на инфраструктурни проекти и много други значими за обществото теми. Те също получиха аплодисментите и уважението на присъстващите в залата на културен дом „Химик“.  

    Срещата на Стефан Димитров и кандидатите за общински съветници от листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ може да гледате тук.

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Видеа по темата

    Последни новини