Обръщение на Николай Мелемов, кандидат за кмет от ПП ГЕРБ на община Смолян

Уважаеми съграждани,

Вече два мандата аз и екипът ми работим и постигнахме много успехи. Разбира се, допускахме грешки, понасяхме критики – понякога градивни, понякога не, но натрупахме управленски опит и знаем как да решаваме проблемите. Ако получим подкрепата ви, няма да загубим ценно време в проучвания на механизмите, а ще заработим от първия ден.

Ще търся подкрепа от всички хора, които искат развитието на региона ни да продължи с по-ускорени темпове. Предстои реализирането на проекти, чиито плодове тепърва ще се берат, както и амбициозни нови начинания.

Моите три основни приоритета ще бъдат: децата, благоустрояването и чистотата.

Смолян бе обявен за град на знанието и това не е случайно. Гордеем се с ученолюбиви деца, с изключителни преподаватели, добри родители, отговорни директори и почти перфектна комуникация между институциите. Скромният принос на общината е, че модернизира и надгради учебната база, създаде чудесни условия за спорт и забавления, положи немалко усилия, за да няма отпаднали от училище деца. Искам да развиваме общината в същата насока, защото Смолян става все по-красив, уютен и може би е най-доброто място за отглеждане на деца.

Поставили сме основата за справяне с трите важни градски проблема – замърсяването на въздуха, организацията на движение и сметосъбирането.

Имаме прекрасна природа, но поради това, че повечето хора се отопляват на дърва и въглища, в определени дни през зимата въздухът е замърсен. Общината разработи проект, който е обезпечен от ОП „Околна среда“ с 9,6 млн. лв. Планът е да бъде подменена горивната база в 3000 домакинства с отопление, което е щадящо за околната среда – климатици, газ, пелети.

Наболява нуждата от промяна в организацията на движението. Затова сме планирали повече улици с еднопосочно движение, оползотворяване на нови пространства за паркинги, да се въведат платени зони, да се изградят етажни паркинги.

На приключване е 15-годишният договор за сметопочистване, за който понесохме сурови критики, макар да е подписан от предходното управление. Вече работим за промяна. Тази дейност от м. септември 2021 г. ще се изпълнява от Общината.

Не ми се иска да се връщам години назад, но и не трябва да се забравя, че преди 8 г. община Смолян беше във фактически фалит – с огромни задължения, неплащани дори от 2003 г. Към днешна дата тя е стабилна финансово, няма неразплатени задължения за повече от година назад.

След период на управление едно от най-важните неща е да си съхранил всички ценности, които си притежавал и да не те притесняват никакви въпроси.

Проблемите нямат политически цвят и изискват усилията на всички ни. За мен по-важно е да чувам градивната критика на обществото, отколкото безкритично одобрение за действията ми. Затова досега не загубих връзка с вас, не се самозабравих, общуването с мен не стана по-сложно.

Убеден съм, че можем да постигнем всичко, ако сме заедно в каузата Смолян!

На 27 октомври с номер 43 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET
Последни новини