Историята на комуникациите демонстрираха алековци в "Европейската седмица на програмирането"

    От 5 до 20 октомври 2019г. училищата във всички европейски страни отбелязаха „Европейска седмица на програмирането“. Целта  на инициативата на Европейската комисия е да представи програмирането и цифровата грамотност по забавен и развлекателен начин.

    Основно училище „Алеко Константинов“ бе единственото училище от община Димитровград, което се включи в инициативата. 88 ученици от 5 до 7 клас взеха участие в събитията, организирани от преподавателите Георги Гочев, Владимира Самарджиева и Снежа Димитрова.

    В направление Визуално/блоково програмиране учениците създаваха анимирани истории. В направление Насърчаване на разнообразието учениците доказаха, че новите технологии в класната стая предоставят възможност за създаване на среда, в която могат да се справят с много предизвикателства, чрез изобретателност и творчество.

    Учениците от клуб „Млад радиолюбител“ LZ1KAK презентираха историята на комуникациите и се докоснаха до реставрирани и работещи български телефонни апарати от миналия век, както и до самоделни и фабрични уреди за изучаване на морзовата азбука. Пред клуба се демонстрира и интерфейс за генериране на морзов код от компютъра.

    Преподавателите и  учениците от ОУ „Алеко Константинов“, включили се в инициативата, получиха сертификати за участие в „Европейска седмица на програмирането“.
     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини