Набедиха кандидати за съветници в късане на агитационни материали

На 26 октомври, денят за размисъл, в ОИК Димитровград е подаден сигнал за изборни нарушения по чл. 183, ал.5 от Избирателния кодекс, а именно, че са видени две лица до колоната за предизборни плакати, които късали агитационните материали.

На място е изпратен автопатрул при РУ-Димитровград. Забелязани са две лица, стоящи до колоната без да извършват някакви действия като лепене и разлепване. Същите се легитимирали като кандидати за общински съветници на община Димитровград.

При извършената проверка служителите на реда не са установили скъсани агитационни материали, лицата не са носили такива материали за залепване. В автомобила им също не са установени такива. Единствено е имало предизборни материали - плакати, които се намирали в кош за отпадък в близост до колоната, но не се установява по категоричен начин, че същите са извършили действия по късане или залепване на последните.

ОИК-Димитровград заключава, че не са налице задължителни елементи, както от обективна, така и от субективна страна на визираното нарушение по смисъла на чл.183, ал.5 от Избирателния кодекс. 

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини