20 °C

Иво Димов: ГЕРБ се утвърди като лидер в общината. Предстои ми тежък мандат. Вече започнахме работа по бюджет 2020

Изображение 1 от 3

  "Изказвам искрена благодарност към тези наши съграждани, които ни подкрепиха в политиките и проектите, които искаме да продължим и реализираме в Димитровград. 11632 души, което са 54.52%, дадоха своя вот за нас, което мисля че е достатъчно убедителна победа. Това е едно огромно признание за свършеното до момента и същевременно огромна отговорност, която надявам се с общинския съвет да успеем да оправдаем." С тези думи започна пресконференцията, дадена днес от кмета Иво Димов и политическа партия ГЕРБ в Димитровград.

  Кметът благодари и на екипа и всички хора, които са били част от неговата кампания, че са направили една позитивна и успешна кампания.

  "Динамиката на времето и процесите е огромна и твърде бърза, така че не могат да се вземат като абсолютен аналог резултатите от предходните местни избори през 2015 година. Още повече, че имаме и променена демографска картина на избирателите, които са с близо 3 100 човека по-малко, но подкрепата за мен е достатъчно категорична", заяви Иво Димов.

  Новият общински съвет на Димитровград

  Димов посочи, че ГЕРБ печели във всички градски секции, с изключение на местата с компактна ромска маса. Това, че ГЕРБ взема кметския стол в 7 малки населени места показва, че партията има и подкрепата по селата. За пръв път ГЕРБ печели кмет във втория град в общината, Меричлери, където управлението поема Йордан Милев. Тепърва парията ще анализира загубата си в село Горски извор. „Там имаме категорична подкрепа за кмет на община и за съветническа листа, и отлив от гласовете за кандидата ни за кмет на селото. Другите села, в които партията не успя да спечели, са Странско и Крепост, в село Крепост тази неделя ще има балотаж.

  Балотаж в Крепост, Меричлери и 10 села си избраха кмет от първия път

  Според Димов факта, че ГЕРБ ще има по-малко общински съветници от досега, се дължи на ниската избирателна активност. За листата на управляващата партия, гласа са си дали 7175 души (40,5%), което ще вкара 15 общински съветника и губи пълното си мнозинство за следващите 4 години. „Предвид ниската избирателна активност не мисля, че резултатите са отстъпление, защото ГЕРБ е водеща политическа сила. Разбира се, по-добре е човек да работи с пълно мнозинство, но това за мен не е проблем. Мисля, че при тази конфигурация в общинския съвет, ние ще имаме много по-голяма подкрепа. Надявам се с новия ОбС да работим и мислим в една посока. Отворен съм към всяка подадена ръка, която е в интерес за развитието на Димитровград. Надявам се годините на конфронтация, злепоставяне и саботиране на дейността на общинска администрация по различни начини в ОбС, включително и чрез раздуване на разходите, да е отминало. Надявам се на разум, съвет и отговорност от новите съветници, за да продължим да надграждаме”, коментира Иво Димов.

  Димов коментира, че въпреки безспорния изборен успех на ГЕРБ, спечеленият трети мандат ще бъде и най-трудния за него като кмет. „Очакванията на хората са големи. Отсега започваме с работата и вече работим по структурирането на общинския бюджет за следващата 2020 година”, обяви кметът. Вече с неговия екип са започнали работа по един от най-важните рамкови документи на Общината, като се очаква капиталовата субсидия от държавата да бъде увеличена с близо 100 000 лева и 45 000 лева увеличение по изравнителната субсидия. Готви се и първото заседание на Общинския съвет, което да се проведе идната седмица, където да се закълнат новоизбраните кметове и да се ситуира новия общиснки съвет.

  На пресконференцията Димов коментира, че според него БСП е най-гомения губещ на тези Местни избори, защото гласувалите за тях са по-малко, в сравнение с гласувалите за БСП на Евроизборите, състояли се тази година.

  Иво Димов поздрави и колегата си Станислав Дечев, който спечели кметския пост в съседно Хасково, както и всички кметове на ГЕРБ в областта.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Дг
   Дград
   8 -1
   18:40, 29 окт 2019
   Кажете им на тези вашите фирми да крадат по-малко. Търсят се хора, които да милеят за ОБЩОТО благо. Досега - никой. ( или както бихте казали Вие гн Димов "трябва са луди...")
  • 2
   Ми
   мишко
   5 -6
   20:18, 29 окт 2019
   горски извор и каснаково са лодлоги на мамин стефчо тя мама обиколи всицки селски секции но удари пак на скала не на камък
  • 3
   Та
   Табаков
   2 -1
   08:31, 31 окт 2019
   Господин Димов,Вчера пред хотел в града ученици се радваха да се снимат с един траверс! Пищяха като обезумели,особенно момичетата. Чудихме се какво става,манифестация ли ще има. По едно време излезе един слаб мъж с дълга до кръста черна коса и с дамска чанта.Децата наизвадиха телефоните ,цигарите и искаха да се снимат с него. Беше сензацията на утрото. До какво падение сме достигнали само! Това ли са ценностите,на които възпитаваме децата си и за какво образование иде реч? Така ли ще я караме,г-н кмете?!
   • Н
    Н
    0 0
    11:13, 2 ное 2019
    И какво да направи кмета? Да обикаля улиците и да раздава шамари?? Ако нещо ви се струва незаконно, има си органи на реда към които да се обърнете. Те са отделна структура, нямат нищо общо с Община Димитровград. Айде малко мислете.......

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  29 сеп 2020
  Последни новини