1216 с пари за „топло“ в Димитровград

1216 души от община Димитровград ще получат пари за отопление за настоящия сезон, съобщиха от Областната агенция за социално подпомагане.

Към 29-и октомври депозираните искания са 1622, но за 320 от декларациите е постановен отказ. 86 от заявленията се обработват.

Надвишаване на доходите над ставките, разписани като максимум за получаването на помощта за отопление, адресна регистрация, която е различна от посочения в декларацията адрес, са част от мотивите за направените откази от страна на социалните, посочи Васка Атанасова от от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.

Като цяло от социалната служба отчитат повишаване на броя на подадените заявления-декларации за получаване на помощи за отопление в региона.

Близо 11 000 души ще получат подпомагането. Те са с 1879 повече в сравнение със заявленията, подадени през миналата година. Причината в повишения брой на заявленията е в разширения обхват на лицата, които имат право да кандидатстват за помощта, чрез увеличаването на индивидуалните коефициенти. Най-голямо е увеличението за рисковите групи – възрастните хора и най-вече за тези, които живеят сами, хората с увреждания и родителите, които отглеждат сами децата си

Отоплителният сезон обхваща времето от 1-ви ноември 2019 г. до 31-ви март 2020 г. Размерът на целевата помощ за петте месеца, който ще баде отпуснат е 465,90 лева. Сумата е с 91,75 лева повече от тази през предходния отоплителен сезон.

Кампанията по подаване не заявления за суми за отопление приключва на 31-ви октомври.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    ХАНКО БРАТ
    3 0
    14:22, 30 окт 2019
    Нека позная,повечето са избирателите от кв."Млада гвардия".
Последни новини