25 °C

Новият ОбС полага клетва, съветник от ГЕРБ се отказва от мястото си

Първото за мандат 2019-2023 заседание на Общински съвет-Димитровград ще се проведе на 6 ноември, сряда от 09:30 часа в зала "Гросето", съобщават от местната администрация.

Тогава клетва ще положат новоизбраният кмет трети мандат на Община Димитровград, 33-мата общински съветници и кметовете на малкитите населени места в община Димитровград. Ще бъде избран и председател на Общински съвет-Димитровград, който се очаква да бъде Гергана Кръстева за втори пореден мандат.

Явно ще има промяна в съветническата група на ГЕРБ, където един от избраните представители се отказва от мястото си. 

Д-р Вълчо Митрушев, председател на съветническата група на ГЕРБ от предходния мандат на местния парламент, е депозирал молба в ОИК, че се отказва мандата си на общински съветник, избран от листата на ПП ГЕРБ. На негово място, с решение №247/01.11.2019г., ОИК обявява за избран за общински съветник от кандидатската листа на ПП ГЕРБ в изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019 г. Емил Френгов.

Кандидат-съветник жали пред съда изборните резултати в Димитровград

Припомняме, че 6 политически формации определят състава на новия местен парламент. 15 ще бъдат съветниците от ГЕРБ, 8 от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”, 5-ма са представителите на БСП, 2-ма на Български демократичен център, 2-ма на „Демократична България – обединение” и един на ПП ''ВОЛЯ".

Ето и имената на съветниците:

ГЕРБ ще има 15 съветника и те са - Атанаска Иванова, Валентин Христов, Галина Чингарова, Генади Нанев, Георги Георгиев, Гергана Кръстева, Гроздан Грозев, Димитър Витанов, Добринка Димитрова, д-р Екатерина Тумбалова, Кирчо Кирев, Красимира Илиева, Митко Желязков, Митю Вълчев и Емил Френгов.

Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” вкарва 8 съветника - Стефан Димитров, Валентина Кунева, , д-р Елена Иванова, Калинка Монева, Мартин Колев, Стоянка Йовова, Цанко Сталев и Диана Кунева.

„БСП за България” ще бъде с 5 съветника и те са – Койчо Николов, Сашо Спасов, Тодор Тодоров, Георги Стайков и Пламен Панев.

„Демократична България – обединение” има 2 съветника - Катя Панева и Асен Митев.

С 2-ма съветника е и  партия „Български демократичен център” – д-р Донка Атанасова и Юлиян Семерджиев.

Златко Костов ще е единствен представител на партия ВОЛЯ.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 05.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
05 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
05 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
05 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
05 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
05 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
05 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
05 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
05 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
05 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
05 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
05 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
05 юли 2020
Последни новини