19 °C

"България танцува" с рекорден брой участници

От 15 до 17 ноември 2019г. спортна зала "Младост" ще се превърне в сцена на изкуството на танца, където най-добрите школи от България, включително и участници от Италия ще се състезават в три танцови направления "Класически балет", "Характерни танци" и "Съвременни танци", разделени в 49 състезателни категории в четири възрастови групи в XIV Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци "България танцува`2019".

Близо 2000 танцьори ще се явят в солови, дуети, малки групи, формации и продукции.

За пореден път Министерство на културата и Министерство на образованието и науката дават девет държавни стипендии в категория от 8 до 12 клас. Най-престижната награда - Купата на кмета на община Димитровград ще се връчи на колектив с най-висок рейтинг в общото класиране в трите танцови направления.

Специална награда от Министерство на образованието и науката ще получи и колектив за стимулиране на творческо развитие в направление "Танцово изкуство".

Организатори на събитието са община Димитровград, Общински център за танцово изкуство "Галаксико" и Министерство на културата. Председател на журито ще бъде доц.д-р Диляна Никифорова, прима-балерина на Софийска опера и балет. Членове на журито са доц.д-р Ани Пампулова, преподавател в НБУ, Сара-Нора Кръстева, директор на балета на Софийска опера и балет, Дарина Бедева, преподавател в Националното училище по танцово изкуство и прима-балерина на Софийска опера и балет, Небойша Веселинович от Сърбия, международен съдия от Международна танцова организация IDO.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини