Instagram без лайкове, спира показването на харесванията в целия свят

От днес принадлежащата на Facebook социална мрежа Instagram започва глобалните тестове по спиране показването на харесванията в целия свят. Потребителите, участващи в тестовете, както преди ще могат да виждат броя на получените лайкове, но няма да могат да виждат чуждите.

Още през месец април се появи информация, че Instagram тества нов дизайн без броячи на харесванията под снимките и видеата. А през месец май тази година социалната мрежа започна тестовете на новия интерфейс в Канада, след това в още шест държави и съвсем наскоро и в САЩ.

Да напомним, че идеята на това нововъведение в Instagram е да се намали социалния натиск и потребителите да бъдат подтикнати да гледат предимно публикуваните материали, а не да мислят само за това, колко харесвания ще събере една или друга снимка. Тестовете на новия интерфейс в Австралия, Бразилия, Канада, Ирландия, Япония и Нова Зеландия бяха бяха оценени като много положителни.

Разширяването на този експеримент в целия свят явно показва, че е настъпила крайната фаза и съвсем скоро ще видим Instagram без лайкове.

Засега няма информация по какъв начин Instagram подбира участниците в тези тестове. Да си припомним, че генералният директор на платформата Адам Мосери (Adam Mosseri) преди време заяви, че възнамерява да направи тази социална мрежа най-безопасното място в интернет.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини