9 °C

Къде да изхвърляме строителните отпадъци в Димитровград?

  След обявеното вчера очаквано повишаване на такса смет за община Димитровград, е важно да се знае къде и как могат да бъдат изхвърляни стрителните отпадъци за Димитровград.

  Често строителни отпадъци биват изхвърляни в контейнерите за боклук от димитровградчани, което автоматично увеличава сумите на общината за депониране на отпадъци на депото до село Гарваново и за тези отпадъци се плащат и отчисления по чл. 60 и 64 от ЗУО, които от 2020 година скачат почти двойно от 57 лева за 2019г. на 95 лева за 2020 година.

  Изхвърлянето на сроителни отпадъци в общите контейнери за боклук е забранено и се санкционира с глоба от 300 до 1000 лева за физическо лице. "Наредба за управление на отпадъците на територията на община Димитровград", гласи:

  Чл. 70. (1) Наказва се с глоба от 300 до 1000 лв. физическо лице, което:

  1. изхвърля отпадъци на неразрешени за това места;

  2. изгаря или извършва друга форма на нерегламентирано третиране на отпадъци;

  3. предава отпадъци на лица, които не притежават разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ по чл.35 от ЗУО в случаите, когато такива се изискват;

  4. не предаде излязло от употреба моторно превозно средство на площадки за съхраняване или в центрове за разкомплектоване;

  5. изхвърля масово разпространени отпадъци, обозначени с маркировка за разделно събиране съгласно наредбите по чл.13, ал.1 от ЗУО, в контейнери за смесени битови отпадъци и в съдове за събиране на отпадъци, поставени в имоти - публична държавна или общинска собственост, или ги смесва с други материали или отпадъци по начин, затрудняващ тяхното последващо рециклиране или оползотворяване, когато е създадена система за разделно събиране на съответните масово разпространени отпадъци;

  6. не изпълнява разпоредбите за повторна употреба, рециклиране и оползотворяване на строителни отпадъци;

  7. изхвърля битови отпадъци в съдове за разделно събиране.

  (2) За явно маловажни случаи на административни нарушения по ал.1 т.1 и 4, установени при извършването им, овластените за това органи налагат на местонарушението глоби в размер в размер от 10 (десет) до 50 (петдесет) лева по реда на чл. 39 от ЗАНН.

  На територията на град Димитровград има обособен терен за инертни строителни отпадъци и излишни земни маси от строителството. Разтоварването на отпадъците до 1 кубик на обособената площадка е безплатно и всеки жител на общината може да стовари там свойте тухли, керемиди, бетони и други инертни отпадъци.

  Площадката за разтоварване на отпадъците се намира на ул. Стройтелна в нейния край, където Общината ги използва за изравняване на терена. За да стигнете до площадката трябва да завиете в първата пресечка в дясно, след като подминете моста над река Марица в посока кв. Марийно и да се придвижите до нейния край, където ще видите табелката за площадка за инертни материали от строителството, показана в снимка към материала. На тази площадка може да разтоварите своите отпадъци.

  Другият вариянт за изхвърляне на отпадъците от вашия ремонт е да се свържете с ф-ма Нео-Титан, от където може да наемете контейнер за строителни отпадъци, който да бъде поставен на уречено от вас място за желано от вас време срещу заплащане.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Въ
   Въпрос
   3 0
   17:29, 19 ное 2019
   Къде резкомплектоват автомобили, посочете, и как със всички мерки за екологията ли не съм чул и най вече видял пунктове да разкомплектоват по стандарт, масла течности и разни такива, то другото се продава за части или скраб
  • 2
   Ив
   иван
   6 -1
   18:22, 19 ное 2019
   във сервизната улица на шандър петьофи има сервиз за газови автомобили савтомонтьор слави докога ще ни обгазова нас живущите в близост до този гараш има ли разрешително и кой му го издал
  • 3
   Ns
   Ns
   6 0
   21:17, 19 ное 2019
   Защо се забравя сметището в Неохим?
  • 4
   Ло
   локомотива
   6 -2
   19:04, 20 ное 2019
   На едната снимка един дедо с нисък интелект показва среден пръс,докато е на сметището нека си го завре отзад та ако стане нещо да се изходи там на място.

  Хороскоп за 14.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще е наситен на интересни занимания, зареждащи ви с положителни емоции. Природата също ще ви въздейства отпускащо и позитивно, не я пренебрегвайте. Здравословните проблеми е добре да се решават, търсейки съвет от специалист, а не по свое хрумване. Денят е благоприятен и за реализация на повече от идеите ви.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Добронамерени сте към всички около вас и днес ще усетите ответните реакции на околните, които няма да останат безучастни към проблемите ви. На ваше разположение ще бъдат дори хора, които не познавате толкова добре и е възможно това леко да ви озадачи. Хората просто ви харесват и им се иска да ви помогнат. Очаквайте благоприятно разрешение на интимен въпрос.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвидливостта ви е впечатляваща и ви спестява много разочарования. Благодарение на нея и разума си ще се окажете подготвени за нещата, които ви предстоят. Ако все пак нещо ви притеснява, потърсете подходящия човек, с когото да споделите болката си. Ще ви олекне на душата и по-бързо ще намерите решението му.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днешният ден да не е от най-приятните ви напоследък. С повече усилия ще изпълнявате рутинните си задачи. Ще ви занимават мисли свързани с бъдещото и личния ви живот. Успявате да намерите разрешение на отдавна занимаващ ви проблем. Усилията ще бъдат възнаградени, а вечерта прекарана с любимия човек е най-добрият завършек на деня.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели – излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви срещне с някого, интереса ви към когото е силен. Може да се сближите и опознаете повече, но преценете дали това е желанието ви. Не пренебрегвайте текущите си задачи, съдбата ви е подготвила приятна изненада. Усилията, които полагате дават резултат и скоро ще се радвате на придобивките си.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В добро състояние на духа сте и ще останете незасегнати за вълнения и емоционални натоварвания. Ако можете излезте сред природата, или поне между приятни за вас хора. Разчитайте повече на себе си. Знаете как се прави това, живота ви е предлагал не един и два такива моменти.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Разширете кръгозора си и не гледайте едностранчиво на събитията покрай вас. С емоционалните си и прибързани действия само бихте усложнили нещата. Приведете се в нужната форма и си наложете добро поведение, очакват ви добри попадения. Те ще ви дадат сили и ще ви насочват към по-практични действия.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За работа винаги има време, но днес дайте свобода на фантазиите си. И вие, и околните ще останете доволни, а и ще помогнете на онези, които търсят промяна. Всички нови начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Спокоен, изпълнен с ведро настроение ден. Може би сега е момента да обърнете повече внимание на семейството и дома си, и да си починете от външни контакти. Поговорете с любимия човек, помогнете му да се справи с проблемите. Не очаквайте да получите парите си, ако днес ги дадете на заем.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви ще е изпълнен с емоции и събития. Обичате предизвикателствата и ще започнете нещо, което не сте правили досега. Възможно е да имате късмет при хазартни игри, но бъдете умерени и не прекалявайте. Ще се забавлявате. Обичате да давате, да помагате с желание и от сърце, и това не остава скрито от съдбата. Очаквайте бързи придобивки.
  14 дек 2019
  Последни новини