Повишен е интересът към педагогическите специалности във Филиала на ПУ, 7 се дипломират с отличие

Изображение 1 от 4

    Повишен е интересът към педагогическите специалности във Филиала "Любен Каравелов" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в Кърджали. В момента в него се обучават 450 студенти. Днес 85 асолвенти получиха дипломите си за висше образование. По традиция това става около студентския празник 8 декември. Това сподели за Кърджали бг вести вр.и.д.директор проф.д-р Велизар Гочев. Той приветства студенти и преподаватели на специално тържество в аулата на Филиала. Церемонията по връчването на дипломите започна с химните на Р България, на студентите и на висшето учебно заведение.
     Проф.Гочев изрази радостта си да приветства поредния успешен випуск, както и колегите си, на които той отдава заслуга за резултата. Директорът посочи,че абсолвентите започват нов път. Ще има малко тъга, но началото ще бъде успешно.
      Проф д-р Велизар Гочев прочете поздравителен адрес към студенти и родители от ректора на Пловдивския университет проф.д-р Румен Младенов. Проф.Младенов подчертава,че се дипломират 7 отличници. Тръгвате по нов път, но със знанията получени във Филиала той ще бъде успешен, се казва в поздравителния адрес.
      Поради засиленените грижи на правителството, повишените заплати и подобрените условия на труд на педагозите има засилен интерес към педагогическите специалности. Най желани са Предучилищна педагогика с чужд език и Начална училищна педагогика с чужд език, посочи директорът. Записват се студенти от Кърджалийска, Хасковска и Смолянска области. Проф.Гочев поясни,че на територията на Филиала, Педагогическия факултет на Пловдивския университет провежда изнесена магистратура по предучилищна и начална педагогика.
      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини