Летящ старт с работилница за начинаещи предприемачи организира Димитър Караиванов в Димитровград

Изображение 1 от 4

    Практическа инициатива за предприемчиви млади хора стартира в Димитровград от 1 февруари 2020г. Това съобщиха на съвместна пресконференция днес кметът на община Димитровград Иво Димов и IT предприемача Димитър Караиванов, който управлява мащабен бизнес в сектор с високи технологии. Инициативата е безплатна за всички желаещи, които имат идеи и искат да ги реализират, насочена е предимно към младите хора на Димитровотград и региона.

    Кметът на Димитровград поздрави Димитър за достойното му участие в телевизионното предаване "Фермата" и каза, че ще продължи да подкрепя инициативни хора, които искат да помогнат за развитието на града и региона. В пресконференцията взеха участие и Ангел Ангелов - мениджър на фонда "Динакс инвест", който работи със стартиращи компании от Европа и Азия, Христо Сталев - директор "Технологии" в "Канбанизе".  Димитър Караиванов сподели идеята да направи 6-дневна стартъп работилница в три последователни уикенда през месец февруари, в която участниците ще бъдат запознати с начините за създаване на успешна компания.

    По време на работилницата ще бъде покрито всичко - от бизнес идеята до нейната реализация, начини за подобряване на продукта, маркетинг методи, изучаване на пазара и идентифициране на ниша в маркета, начин на управление на бизнеса, работа във функциалността на частния сектор. Всичко в живота на една компания - от създаването й до "първия милион". Всичко това под менторството на успешно доказали се хора, които ще споделят собствения си опит и познания, хора от секторите, които са на върха, в крак с най-модерните технологии. Инициативата е безплатна и има изключително практическа насоченост до степен такава, че най-добрите идеи ще бъдат представени пред жури и ще бъдат финансирани.

    Мениджърът на преакселераторската програма Ангел Ангелов сподели, че всяка една одобрена фирма ще може да кандидатства по гранд от 5000лв., а в последваща стъпка инвестиционния билет може да достигне 25 000 евро.

    "С тази инициатива показваме, че в Димитровград има успели млади хора, които доказват, че могат да се развиват. Идеята ни е Общината и бизнесът да бъдат полезни и да подобрим възможностите за реализация на предприемчиви млади хора. Така помагаме за развитието на целия регион", заяви кметът Иво Димов.

    Димитър сподели "Радвам се, че всички заедно имаме шанс да направим нещо добро за града и региона. Ние успяхме да направим глобален печеливш бизнес и си даваме сметка, че това, което може да промени града, общината и България, са успешните компании. Затова амбицията ни е в Димитровград да разработим продукт за стартиращи програми. От хората се очакват инициатива и желание за успех. Аз 20 години бях в София и се преместих отново в Димитровград. Честно да ви кажа, тук качеството на живот е много по-добро отколкото в столицата, през моите очи."

    Всички желаещи, които искат да се научат, как могат да развият своите идеи и да получат шанс за финансиране на проектите си, са добре дошли в " Работилницата" за млади предприемачи, които имат желание да развият свой бизнес. Групата, която ще се сформира ще е до 50 души, като могат да се записват и екипи от предприемачи. Възрастовата група е от завършващи гимназисти до хора с идеи в напреднала възраст.

    Кандидатите, които желаят да се включат в проекта, ще бъдат одобрявани до запълване на местата, заявиха организаторите, така че принципът на първия ще бъде от значение. Записването на желаещите става през фейсбук страницата на Димитър, където кандидатите трябва да отговорят на няколко въпроса. Инициативата ще се проведе на 1-2 февруари, 8-9 и 15-16 февруари от 10 часа в конферентната зала на местен хотел.

    Ангелов даде примери за това как известни компании са стартирали от подобен тип уикенди - небезизвестната платформа за наемане на жилища AirBNB е стртирала точно от такъв тип стартъп.

    В Димитровград ще е четвъртата интеракция на програмата, която до момента е правена само в Бургас и Стара Загора.
    Тримата предприемачи, управляващи крупни капитали са свързани с Димитровград. Желанието да бъдат полезни на родния град и България ги мотивира да направят напълно безплатно обучение за предприемачи и да финасират добрите идеи.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ед
      един човек
      7 -3
      23:11, 20 дек 2019
      Кмете , как се прилепваш към чужди идеи.Какъв е бизнесът на този млад господин , не знам .Но един от кандидатите за кмет Евлогиев ,точно подобни идеи имаше в програмата си. Тогава всички вкл. и той се подхилкваха . Сега вече кмета е новатор и е рамо до рамо с "показвания от телевизоро" човек.
    • 2
      Дж
      Джон Атанасов
      6 -3
      00:42, 21 дек 2019
      Хайде Димитре по кротко с летящия старт , приземи се малко, защото такива като този до теб
      така летят , че не виждат тези които ходят по земята.
      Писна ни от хора ,който все искат да ни учат.
    Последни новини