2 °C

Младите математически таланти на Димитровград бяха наградени на официална церемония

  През изминалата седмица се състоя награждаването на класираните ученици от есенния кръг на Международното математическо състезание "Математика без граници" и от Коледното матаматическо състезание на областно ниво.

  Коледното математическо състезание бе проведено на 15 декември, по традиция в СУ "Любен Каравелов".  В него взеха участие 260 ученика от І до ХІІ клас от общината (и няколко деца от Стара Загора). "Математика без граници - есен" е другото състезание, което се е провело през октомври тази година.

  Церемонията по награждаване бе водена от Катя Чалъкова от ПМГ "Иван Вазов", която представи и математиците, които са вложили сили и средства в организирането на състезанията на местно ниво и това са:

  от ОУ Алеко Константинов - г-жа Донка Вълева, от СУ Любен Каравелов - Валентин Христов, който е и директор на училището и Петрула Дончева (начален учител), от ПМГ "Иван Вазов" - Катя Чалъкова, от ПЕГ Иван Богоров - директорът Красимир Кръстев, от ОУ Васил Левски - Виолета Петкова, от ОУ Димитър Матев град Меричлери - директорът Станислава Колева, от Община Димитровград - Антоанета Шаркова и пенсионираните математици Панчо Танев, Янко Попов и Тинка Колева.

  Сертификатите, които получиха учениците, са световно признати и за тях представляват актив в наградите, които са получили и ще получават през годините.

  Катя Чалъкова благодари и на родителите на даровитите деца, които също са дали много от себе си в подкрепата на младите математици. "Отправям ви много важна препоръка от нас учителите по математика, важно е да подкрепяте своите деца, но е много важно и да насърчавате тяхното самостоятелно развитие, едно дете има нужда само да се справя с всички предизвикателства в това число и задачите по математика. Знанията по математика се добиват непрекъснато и се развиват. Децата, които имат логическо мислене, трябва да бъдат насърчавани и стимулирани да се развиват."

  Към учениците Чалъкова се обърна с думите "Когато спечелите медал, това е голяма отговорност, вие вече влизате в категорията даровито дете и от тук нататък към вас очакванията вече стават големи. Известната максима колко процента талант и колко процента труд са нужни за успехите в областта на математиката звучи абсолютно точно", каза още Чалъкова.

  Още снимки от награждаването може да видите във фейсбук групата ни Димитровград новините.

  Децата, които получиха награди за математическите си успеха са:

  1 Нели Манолова ОУ"Алеко Константинов" 63 I място
  2 Мелис Исмаил ОУ"Алеко Константинов" 62 II място
  3 Ема Калайкова ОУ"Алеко Константинов" 1 57 III място
  4 Габриел Иванов СУ"Любен Каравелов" 1 55 IV място
  5 Дариа Ангелова СУ"Любен Каравелов" 1 55 IV място
  6 Теодор Тенчев ОУ"Алеко Константинов" 55 IV място
  7 Георги Колев Стара Загора 1 55 IV място
  8 Онур Айдън СУ"Любен Каравелов" 1 52 V място
  9 Христиана Димитрова ОУ"Алеко Константинов" 31 I място
  10 Александра Георгиева ОУ"Алеко Константинов" 28 II място
  11 Велизар Пачов ОУ"Алеко Константинов" 28 II място
  12 Венета Запрянова ОУ"Алеко Константинов" 28 II място
  13 Ангел Точев СУ"Любен Каравелов" 2 23 III място
  14 Божидара Граматикова ОУ "Пенчо Славейков" 2 23 III място
  15 Владимир Киров ОУ"Алеко Константинов" 23 III място
  16 Кристиан Атанасов ОУ "Пенчо Славейков" 2 23 III място
  17 Рая Ганчева СУ"Любен Каравелов" 2 23 III място
  18 Теодора Колева ОУ "Пенчо Славейков" 2 23 III място
  19 Стефан Йорданов СУ"Максим Горки"-Ст. Загора 3 43 I място
  20 Павел Казаков СУ"Максим Горки"-Ст. Загора 3 38 II място
  21 Вероника Трифонова ОУ"Алеко Константинов" 32 III място
  22 Валентин Станчев СУ"Любен Каравелов" 4 60 I място
  23 Александрина Дешкова СУ"Любен Каравелов" 4 55 II място
  24 Константин Стоянов ОУ"Алеко Константинов" 50 III място
  25 Ивайло Станков ПМГ"Иван Вазов" 5 40 I място
  26 Теодор Тончев ОУ "Пенчо Славейков" 5 38 II място
  27 Георги Василев ОУ"Алеко Константинов" 31 III място
  28 Мариян Савов ПМГ"Иван Вазов" 6 60 I място
  29 Георги Ангелов ПМГ"Иван Вазов" 6 56 II място
  30 Георги Тотев ПМГ"Иван Вазов" 6 45 III място
  31 Стела Бинева ПМГ"Иван Вазов" 7 70 I място
  32 Катрин Колева ПМГ"Иван Вазов" 7 59 II място
  33 Емили Цолова ПМГ"Иван Вазов" 7 58 III място
  34 Божидар Станчев ПМГ"Иван Вазов" 8 34 I място
  35 Даниел Йовчев ПМГ"Иван Вазов" 8 32 II място
  36 Георги Гьоков ПМГ"Иван Вазов" 8 30 III място
  37 Георги Гочев ПМГ"Иван Вазов" 9 58 I място
  38 Десислава Димитрова ПМГ"Иван Вазов" 9 58 I място
  39 Сезен Местанова ПМГ"Иван Вазов" 10 53 I място
  40 Гергана Гочева ПМГ"Иван Вазов" 12 45 I място

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Упорството и трудът ви ще се възнаградят. На път сте да финализирате проект с положителен резултат. Добри новини, свързани и с личните ви дела. Предстои ви пътуване или друго вълнуващо преживяване. Ще се впуснете в една авантюра, водени от желанието си за разнообразие и нови емоции, но бъдете внимателни.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съвместните ви действия с човека, с когото споделяте и обичате ще са резултатни и напълно ще покрият очакванията ви днес. Като израз на вниманието си към него се погрижете за нещата, които му носят удоволствие. Защото това е любовта, както непредвидима, така и зареждаща с всичко, което е живот.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви днес трябва да е налице, защото ви очакват много задачи, които ще трябва да свършите добре. Разчитайте предимно на себе си, околните също са заети със своите си ангажименти. Уреждането на важен въпрос ще погълне голяма част от времето ви, но ще ви открие възможности за бъдещето.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По въпроси от личен характер ще пристъпите към изпълнение на конкретни решения, с което ще ускорите придвижването им напред. Професионалното ви развитие налага повишаване на квалификацията при някои от вас. Паралелно с работата ще овладявате и новостите, бизнеса не търпи застой.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ви липсва увереност и това ще ви помогне да се справите със задачите, които стоят пред вас. Бъдете реалисти, задоволявайте се с това, с което разполагате. Не всички от обкръжението ви са искрени към вас, някой може да ви разочарова. Ако внимавате няма да загубите, а ще по мъдреете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С набраната инерция навлизате в добрата форма и това се забелязва от всички. Възможно е да получите отегчение от определена работа, но като цяло денят ви ще е ползотворен. Това няма да ви попречи да мислите за промяна на някои страни от живота си. Ще общувате с лекота с представители на другия пол, ще флиртувате и ще търсите забавления.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Умората ще отшуми, ако се погрижите лично за себе си. Любими занимания ще подобрят настроението ви и ще направят ролята ви по-значима за някого. Не се колебайте да го посветите в мислите и желанията си, без да ограничавате свободата му.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Очаква ви наситен с емоции ден. С каквото и да се заемете, бъдете сигурни, че ще прекарате приятно. Чувствате се добре в различни компании, а и хората около вас оценяват присъствието ви. Някои от вас се заемат с непосилни задачи, от които впоследствие ще се откажат. Не е изключено някои от вас да пътуват днес.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Среща с интересна и привлекателна за вас личност може приятно да обърка плановете ви за деня. Сами преценете как да подходите. Може би деловите ви ангажименти изискват непосредственото ви участие. Каквото и да предпочетете денят ви се очертава като много ползотворен.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ежедневието ви ще се разнообрази с романтична изненада. Вълненията ще бъдат неповторими и ще ви стимулират към повече екстравагантност. Не пренебрегвайте ангажиментите си към хора, на които особено държите. Ще научите нещо изненадващо, което обаче е свързано с хубави емоции.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Неудържимо ви влече харченето на пари, а днес спокойно можете да си го позволите. Финансовото ви състояние значително ще се подобри. Налага се да проявите повече такт във взаимоотношенията си с ваши близки.
  21 яну 2020
  Последни новини