4 °C

Без интерес от гражданите премина обсъждането на бюджет 2020 - рекорден бюджет, близо половината за образование

Изображение 1 от 2

  Публично обсъждане на проектобюджета на община Димитровград за 2020 година се проведе тази вечер в зала „Гросето”. На обсъждането присъстваха главно служители на Общината и общинските структури, бе забелязана липсата и на голяма част от общинските съветници, както и граждани.

  Кметът на общината, Иво Димов, и Галина Делчева, главен експерт в отдел "Финансови дейности",  представиха новата финансова рамка, която е  в размер на 39 673 320 лв. "Това е рекордно висок бюджет, но всяка година делът на общината за дофинансиране на държавните дейности нараства”, подчерта на обсъждането кметът.

  Кметът на общината Иво Димов заяви, че проектобюджетът за 2020 г. е цели подобряване качеството на живот, социалната и културна среда и изграждане на предпоставки за по-добър достъп до основните услуги. Насочен е към осигуряване на широка публичност за политиките на общинската администрация по отношение на изграждането на нов облик на града и разкриването на нови възможности за устойчиво развитие и повишаване на конкурентоспособността и привлекателността на региона. 

  46% процента от бюджет 2020 е за образование, където средствата възлизат на 18 292 711 лв., предвидени за училища и детски градини.

  В проекта на финансова рамка за догодина, заложените приходи за делегираните от държавата дейности възлизат на 20 824 852 лв. Размерът на планираните общински приходи е 18 848 468 лв., oт които 17 535 865 лв. са за финансиране на местни дейности, а 1 312 603 лв. са за дофинансиране на делегираните от държавата дейности. Целевата субсидия за капиталови разходи ще е в размер на 1 148 600 лв., която ще нарасне на 2 879 600 лв. с общата изравнителна субсидия.

  Осигурени са средства във всички сфери на обществения живот – образование, здравеопазване, социални дейности и услуги, благоустрояване, култура, спорт. За социално осигуряване подпомагане и грижи са предвидени 2 620 933 лв., за здравеопазване 823 634 лв., за жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда 7 654 884 лв., за култура, спорт и други 2 976 360 лв. и др.  

  Инвестиционната програма за 2020 г. е на стойност 1 433 834 лв. По-важни акценти в нея са: реконструкция на бул. „Стефан Стамболов” от кръстовището с ул. „Захари Зограф” до мост на река Марица, отсечката ще бъде изцяло асфалтирана, като през тази година бе положена нова асфалтова настилка върху моста, а Общината търси финансиране за рекоронструкцията на цялото съоръжение над раката.

  Предвижда се още  рехабилитация на част от ул. „Найден Геров” и основен ремонт на ул. „Иван Катъров” в Меричлери и на ул. „Вела Пеева” в с.Брод, която е в лошо състояние заради ремонта на участъка от Димитровград до Симеоновград и позиционирането на тежка техника в селото, както и дофинансиране на основен ремонт на сградата на ОУ „Д.Н.Матевски” в Меричлери по проект „Красива България”.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   За
   Заинтересован
   1 0
   20:15, 27 дек 2019
   Ние,димитровградчаните в странство,много се интересуваме от бюджета.Очевидно парите са малко,данъците високи,а краденето не спира.Къде в бюджета на града,а и на другите градове, се вижда огромният подем на ГРЕБономиката?Всяка година виждам нови млади българи идващи тук?Защо ли не остават по градовете в България?

  Хороскоп за 22.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалната ви реализация е от първостепенна важност за вас. И днес няма да изневерите на себе си, и с отговорното си поведение ще насочите енергията си в тази посока. Бъдете по-гъвкави при вземане на решения и ще стъпите на вярната пътека. С прозорливостта си печелите преднина, очакват ви придобивки.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще работите, както и до сега, отговорно и с нужното темпо, за да приключите започнатите задачи. В професионалната сфера са възможни размествания, предизвикани от промени, които вече са в ход. Но всъщност, вие сте подготвени и това няма да се отрази на настроението и активността ви.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Повечето от вас ги очаква работа днес, тъй като сте решили да довършите нещо започнато, а не ви се иска да го отлагате. Имайте повече търпение, когато ви се налага да разрешите битов проблем. Всичко става по-лесно с усмивка. Близките ви насърчават да се заемете с идея, която имате отдавна, и която наистина звучи интересно.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Започвате деня с прекрасно настроение, и ако то остане такова до края на деня, значи последният е бил успешен. Няма да има пречки за енергията и способностите ви, така че действайте смело и не се страхувайте от недоразумения. Правете нещата такива, каквито вие смятате за правилни, а оценките оставете за другите.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес работата ще си срещне с нови хора, с които ще ви се наложи да си сътрудничите. Това в определени моменти може да се окаже трудно, затова постарайте се отрано да предразположите околните към себе си и да вникнете в това което искат те от вас. Ще ви е по-лесно ако имате ясни цели и ги заявявате достатъчно високо. Вечерта ви очаква приятна изненада.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекрасен ден за вас Деви. На мнозинството от вас днес им предстои да видят сбъдването на някои от най-съкровените си надежди. Радостта ви е напълно заслужена. По-важното обаче е, че ви предстоят още много приятни мигове тази седмица.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате сериозно ситуацията около себе си днес и се стараете да достигнете до най-доброто решение, което можете да вземете за момента. Едва ли ще ви е лесно обаче, тъй като ставате свидетели на сложни отношения между деловите си партньори. Получавате подкрепата на ценен за вас човек и съвсем скоро ще съумеете да се справите.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С интерес ще приемете предизвикателствата днес. При малко късмет, какъвто няма да ви липсва, и усилия от ваша страна ще получите онова, което търсите. Моментът е подходящ и за пътуване. Тревогите от последните дни ще останат спомен, към който няма да ви се връща.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде успешен и с каквото и да сте заети ще го приключите доволни от постигнатото. В хода на събитията край вас е възможно да убеждавате някого в правотата си, но това няма да ви притесни, щом перспективите са обещаващи. Вечерта се посветете на нещата, които ви карат да се чувствате добре.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви самочувствие е факт, който се забелязва от всички. Причина за него е и професионалното ви усъвършенстване, и финансовата ви стабилизация. Нова личност ще играе все по-важна роля в живота ви. Добре е да я опознаете по-отблизо и да разберете до колко можете да й се доверите.
  22 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Макар и да не следвате програмата си, случващото се днес ще ви създаде положителни емоции. Ще гледате проникновено и ще търсите обяснение за всичко, но вътре в себе си. Не отхвърляйте нечие желание за повече близост, може би то ще ви даде онова, от което се нуждаете сега.
  22 фев 2020
  Последни новини