1 °C

Без интерес от гражданите премина обсъждането на бюджет 2020 - рекорден бюджет, близо половината за образование

Изображение 1 от 2

  Публично обсъждане на проектобюджета на община Димитровград за 2020 година се проведе тази вечер в зала „Гросето”. На обсъждането присъстваха главно служители на Общината и общинските структури, бе забелязана липсата и на голяма част от общинските съветници, както и граждани.

  Кметът на общината, Иво Димов, и Галина Делчева, главен експерт в отдел "Финансови дейности",  представиха новата финансова рамка, която е  в размер на 39 673 320 лв. "Това е рекордно висок бюджет, но всяка година делът на общината за дофинансиране на държавните дейности нараства”, подчерта на обсъждането кметът.

  Кметът на общината Иво Димов заяви, че проектобюджетът за 2020 г. е цели подобряване качеството на живот, социалната и културна среда и изграждане на предпоставки за по-добър достъп до основните услуги. Насочен е към осигуряване на широка публичност за политиките на общинската администрация по отношение на изграждането на нов облик на града и разкриването на нови възможности за устойчиво развитие и повишаване на конкурентоспособността и привлекателността на региона. 

  46% процента от бюджет 2020 е за образование, където средствата възлизат на 18 292 711 лв., предвидени за училища и детски градини.

  В проекта на финансова рамка за догодина, заложените приходи за делегираните от държавата дейности възлизат на 20 824 852 лв. Размерът на планираните общински приходи е 18 848 468 лв., oт които 17 535 865 лв. са за финансиране на местни дейности, а 1 312 603 лв. са за дофинансиране на делегираните от държавата дейности. Целевата субсидия за капиталови разходи ще е в размер на 1 148 600 лв., която ще нарасне на 2 879 600 лв. с общата изравнителна субсидия.

  Осигурени са средства във всички сфери на обществения живот – образование, здравеопазване, социални дейности и услуги, благоустрояване, култура, спорт. За социално осигуряване подпомагане и грижи са предвидени 2 620 933 лв., за здравеопазване 823 634 лв., за жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда 7 654 884 лв., за култура, спорт и други 2 976 360 лв. и др.  

  Инвестиционната програма за 2020 г. е на стойност 1 433 834 лв. По-важни акценти в нея са: реконструкция на бул. „Стефан Стамболов” от кръстовището с ул. „Захари Зограф” до мост на река Марица, отсечката ще бъде изцяло асфалтирана, като през тази година бе положена нова асфалтова настилка върху моста, а Общината търси финансиране за рекоронструкцията на цялото съоръжение над раката.

  Предвижда се още  рехабилитация на част от ул. „Найден Геров” и основен ремонт на ул. „Иван Катъров” в Меричлери и на ул. „Вела Пеева” в с.Брод, която е в лошо състояние заради ремонта на участъка от Димитровград до Симеоновград и позиционирането на тежка техника в селото, както и дофинансиране на основен ремонт на сградата на ОУ „Д.Н.Матевски” в Меричлери по проект „Красива България”.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   За
   Заинтересован
   1 0
   20:15, 27 дек 2019
   Ние,димитровградчаните в странство,много се интересуваме от бюджета.Очевидно парите са малко,данъците високи,а краденето не спира.Къде в бюджета на града,а и на другите градове, се вижда огромният подем на ГРЕБономиката?Всяка година виждам нови млади българи идващи тук?Защо ли не остават по градовете в България?

  Още новини

  Хороскоп за 27.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  27 ное 2020
  Последни новини