13 °C

Крадец на ток гаси уличното осветление на няколко улици в Димитровград

Изображение 1 от 2

  От повече от седмица почти всяка вечер уличното осветление на димитровградски улици угасва малко след нeговото активиране. Засегнатият участък е в района на улиците Хаджи Димитрър, Панайот Волов и Панорамен път.

  Ежедневни проверки на мрежата от страна на общинското предприятие Благоустрояване дирят проблема, който според тях е в гражданин, който се е включил в уличнала ел.мрежа и краде електричество с голям консуматор в следствие на което мрежата не издържа и предпазителите за района падат.

  Управителят на ОП Благоустрояване Тихомир Гочев сподели, че след подмяната на старото улично осветление с новото енергоспестяващо лед осветление и предпазителите на токовите кръгове са подменени с по-малки, което не позволява големи консуматори в мрежата и те падат, с което гасят цялото осветление в района на засегнатите улици и хората седят на тъмно цяла вечер, докато техници на следващия ден не ги вдигнат ръчно.

  Заради кражба на ток кв.Марийно остана на тъмно
  По този повод кметът Иво Димов заяви, че ще открият кой е димитровградчанинът, който краде електричество от мрежата за улично осветление и той ще бъде наказан със цялата сила на закона, като ще се задейства полицията и прокуратурата в Димитровград, защото това не е първия случай в рамките на града, крадци на електроенергия  да се вързват към мрежата на уличното осветление, с което освен че саботират светлината за хората и директно ощетяват общинската хазна.
   
  Кметът Димов използва случая да поясни на реагиращите граждани за светещетите през деня улични лампи, че за отстраняване на неизправности и проверка за несветещи осветителни тела, лампите от уличната мрежа се святкат, за да могат техниците да свършат своята работа в светлата част на денонощието.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ми
   Митата
   19 -18
   15:28, 24 дек 2019
   Кмете той и ти ощетяваш хазната ама си трайш селски тарикат без образование селяниннннннннн избраха та пак
   • Ди
    димитров от сот и жп
    14 -8
    21:48, 24 дек 2019
    мита,не са го избрали,купи си ги,ся ша избива и ша пере през чейнч бюрото.
  • 2
   Ми
   Митата
   17 -13
   15:30, 24 дек 2019
   Ууууууууу крадеца вика дръжте крадеца
  • 3
   Ма
   Маке
   20 -8
   17:39, 24 дек 2019
   Сигурно е някой от Неохим, там е пълно с крадци......
  • 4
   Би
   Бивш
   19 -5
   17:58, 24 дек 2019
   Ако е Неохимец явно е бил уволнен без обезщетение и се чуди от къде да намери пари да си плати тока
  • 5
   Ло
   локомотива
   19 -1
   21:45, 24 дек 2019
   Браво на кметя ако хване крадеца,но е хубаво да хване и този който товари тировете с месо за Брюксел и Антверпен и между месото товари алкохол който трябва да се обмити.А за глигана гочев думите са излишни-обикновен дребен мошеник.
  • 6
   Ви
   Виц от Неохим
   5 -3
   15:42, 25 дек 2019
   Проектанти попитали радио Ереван - как може да се спечели търг в Неохим?
   Радиото отговорило - единствено ако част електро се проектира от семейство Бобчеви и техния лакей Пламен Ангелов.
  • 7
   Ма
   Машиниста на локомотива
   7 -5
   21:11, 25 дек 2019
   Айде стига вече с тоя Неохим , Неохим ,Неохим а КМЕТСТВОТО, КМЕТСТВОТО какво става там с кметя и неговата шайка а............................................................................................ ............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... ?????
   Локомотимче а за глигана гочев думи нямам , какъвто е той такова е и кметството.
  • 8
   Ас
   Асен
   4 0
   23:52, 25 дек 2019
   Търсете измежду мургавите димитровградчани
  • 9
   Фе
   фен
   4 -2
   14:48, 28 дек 2019
   Пак недоволни,а по рано,уличните,светеха,като жълти тикви,а ся ден,но сигурно пречат,на някой,да върши пакости,по тъмна доба.
  • 10
   Лу
   Луцифер
   3 0
   21:10, 29 дек 2019
   Фене , големите кражби стават по светло през деня !
   От тези които трябва да контролират крадците.

  Хороскоп за 26.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  26 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  26 ное 2020
  Последни новини