4 °C

Масово димитровградските шофьори не могат да преминат правилно през кръгово кръстовище - ВИДЕО

Изображение 1 от 4

  Темата за това как е правилно да се премине през кръстовище с кръгово движение е дискутирана много пъти и ще продължи да се дискутира, докато шофьорите, вземащи участие в трафика, не осъзнаят ползите и правилата на кръговото движение.

  Голяма част димитровградските шофьори все още нямат културата за движение в такъв тип кръстовища, редовно се чуват клаксони и ругатни и се създават условия за ПТП в димитровградските кръгови кръстовища. Може би причината за неспазването на културата на движение в този тип кръстовища, се дължи на не силно интензивния трафик в града и възможността да правим глупости от недомисляне или незнание, когато навлезем в този тип кръстовище. Ако шофирате в по-голям град, с по-интензивен трафик, няма как да не се научите какви са правилата в кръстовище с кръгово движение, защото или постоянно ще засядате, ще правите задръстване или ще изправяте ламариниете на вашата кола.

  Ще обърнем внимание на най-натовареното кръстовище в града - това на "водната кула", свързващо южната и северната част на Димитровград. Голяма част от шофьорите осъзнаха, че най-дясната лента за навлизане в кръстовището е за превозните средства завиващи на дясно, които влизат в най-дясната лента и излизат от първия изход отново в най-дясна лента. Останалите превозни средства, щом пропускат първия изход от мястото си на навлизане в кръговото движение, е желателно да се включат във вътрешния кръг на кръстовището, който е за колите, които се завъртат по него и щом стигнат да изхода, в който искат да се включат, трябва да излезнат от най-лява лента, а не да се оптиват да излязат от най-дясна, защото тя е за колите, които правят десен завой. Незнанието или несъобразяването с това правило е най-честият проблем в кръговото кръстовище, като изключим шофьорите, които не могат да си изберат лента и карат и в двете едновременно.

  Ето и пример, ако идвате от посока център и искате да завиете в посока Хасково (към бул.Трети Март) вие трябва да се включите във вътрешния кръг на кръстовището, защото пропускате първия му изход в посока спортна зала "Младост", вашият автомобил трябва да се включи в платното на бул. "Трети март" в най-лява лента, защото дясната лента е единствено за автомобилите, завиващи на дясно от поска на спортна зала "Младост".  При тази маневра би трябвало да няма никой в дясната ви лента в кръговото кръстовище, ако останлите участници спазват правилата, че дясната лента (външната) е за завиващите на дясно на първия изход. Допустимо е да се използва най-дясната лента за излизане и от втори изход, но не е препоръчително, защото се запушва - трябва да сте се съобразили с автомобилите във вътрешната част на кръстовището, да не пресечете техния път при излизането им от него на изхода, който ще пресечете докато преминавате.

  За да онагледим най-правилното използване на кръстовище с кръгово движение, сме добавили и видео към материала, от което може да проследите възможните грешки и как се използват мигачи при навлизане и излизане от кръстовището.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ча
   чакам те на кръговото
   0 -4
   14:37, 31 дек 2019
   Невероятна статия за журналиста на този сайт. Goog... Виж коментара
  • 2
   Ив
   Иво
   9 0
   14:57, 31 дек 2019
   Много добре си е обяснено, мен редовно ме засичат лелки и чичковци когато правя завой на дясно, а те от вътрешната Лява лента решават че трябва да излязат към Тулбухин във външна Дясна лента. И това са лумпели на които са им подарени книжките и такива дето не са карали от апартамента до къщата си в Добрич и смятат, че са шофьори. Задръстеняци излезте от този град и ще разберете, че влизането в кръговото не ви прави безсмъртни.
  • 3
   Бм
   БМВ
   10 -1
   15:19, 31 дек 2019
   В този малък град няма да се научите как се шофира, чувал съм мъже на възръст, които казват че не могат да влязат в Пловдив или София, защото те наистина не знаят какви са правилата за движение и маниерите на шофьора от големия град.
   В град с 5 кръстовища и 2 светофара, какво да видиш, правят се задръствания и се блокира трафика, защото той цял живот си бил карал в това полатно и не го интересува, къде трябва да се намира за да не направи задръстване, да не говорим че се спира по хавата си на всякъде. Има култура на движение в по големия град и неписани правила, които се усвояват с практиката ама чичето без винетка от къде да ги знае.
   Преди сумати години, като смениха знаците на кръстовището до кооперацията на ендито в Тулбухин, що ламарини се изпотрошиха, щото за някой хора няма знаци, щом той винаги бил с предимство там от бала на Хитлер. Вземете се в ръце, има кръгови крастовища със знак СТОП и със светофари в тях, как ще преминете през тях?
  • 4
   На
   Наблюдател
   10 -1
   15:35, 31 дек 2019
   Към спортната зала има два еднакви знака преди кръговото за каращите по "Д.Благоев" и за спускащите се от моста. При два еднакви знака трябва да важи правилото за дясностоящия, но там не е така. Може и да не съм прав, но действително трябва да се внимава и на кръговите, че на пътя има всякакви хора.
   • Ти
    Тираджия
    7 -1
    15:48, 31 дек 2019
    Тук нещата тръгват от по далеч, да се придвижите правилно в кръговото, трябва да се орентирате правилно още преди него в кое платно ще бъдете, ако идвате от центъра и отивате към спортната зала трябва да влезете в дясната лента и и да излезете от дясната лента, ако от центъра отивате към тулбухина, трябва да сте престроени преди кръговото в лявата лента и да влезете във вътрешната лента, като се съпбразявате само с колите в нея, защото БИ ТРЯБВАЛО да няма никой във външната лента, а излизането към Тулбухин трябва да се случи от вътрешното платно на кръговото към лявата лента на иазхода от него, защото в дясно са колите от спортната зала към тулбухина. Много е просто бе хора само мислете малко!
  • 5
   Тр
   Тракториста
   7 -4
   15:51, 31 дек 2019
   Има само едно решение за да се научите как да се движите по пътищата и той е да изляза с трактора и да мачкам всеки който ми взема предимството! Една седмица ще пообикалям това кръгово и на следващата всеки ще си знае мястото в него и мигачи ще се научите да давате, който не се научи ще е в двора на тенекеджията или в автоморгата
   • Бт
    БТР
    0 -4
    11:28, 1 яну 2020
    Идвай чакам те....ще ти взема предимството. Да вид... Виж коментара
  • 6
   Ге
   ГЕРБ
   1 -8
   17:33, 1 яну 2020
   Бойко ви направи пътища и магистрали.Дава ви пари... Виж коментара
  • 7
   Ге
   Георги
   2 0
   20:42, 3 яну 2020
   Хайде сваляйте вече тази статия , всички разбрахме ,че не сме наред.
   Освен тези които ни управляват !

  Хороскоп за 19.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Целите ви изискват да сте наясно със себе си и в хармония с околния свят. Така ще ви бъде по-лесно да работите, влагайки освен всичко друго и творчески похвати, които са измежду най-ценните ви находки. На изненадите погледнете откъм хубавата им страна и ще откриете, че животът е добър, въпреки съмненията ви.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е интересен, а събитията ще ви предложат повече разнообразие. Възползвайте се от предложенията на свои близки. В случай, че изникнат служебни ангажименти, спокойно можете да ги свършите. На някои от вас предстоят запознанства и романтични увлечения, водещи ви към живота, който ви привлича.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За да избегнете напрежението, ограничете общуванията си с невъзприемчивите около вас хора и се посветете на собствените си задачи. Това е начин да си спестите излишни главоболия и време. Настъпващите промени изискват повишаване на професионалната ви подготовка и още ред други усилия, ако държите да сте в час с тях.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Наясно сте, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Ако ще пътувате бъдете изключително внимателни при шофиране. Раздразнителността ви е повишена. Не се колебайте да поемате рискове. Добре преценявате ситуацията и ще имате точни попадения.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се справите с трудностите и без да изпадате в крайности, ще приключите навреме започнатото. Можете да влияете на събитията и да ги променяте към добро, за това не се колебайте, когато това се очаква от вас. Времето работи за вас, възползвайте се, като поставите начало на значими дела.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Диетите няма да са особено успешни, ако не ги съобразите с вътрешното си състояние. По-добре е да не измъчвате тялото си, а да лекувате душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Рефлексите ви ще ви изправят пред избор, който трябва да решите днес.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще ви се отдаде дълго чаканата възможност да се включите в мероприятие, което досега сте наблюдавали отстрани. От резултатите, които постигате че се убедите че си е струвало да изчакате най-благоприятния момент за активните си действия. Постигате забележителни успехи в област, в която дори не сте подозирали че имате способности.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден е подходящ за разрешаване на лични въпроси. Необходимо е повече доверие в човека до вас и ще видите, че понякога стават и чудеса. Физическите занимания ще ви се отразят положително и ще ви заредят с енергия. Вечерта се очертава да бъде много вълнуваща. Не прекалявайте с почерпването.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Извисете се над маловажните неща и гледайте философски на живота. С подходящи аргументи можете да приобщите потенциалните си опоненти и ще спечелите. Доверете се на логиката, а не на чувствата си и ще имате още една причина да сте доволни от себе си. Радостни новини от чужбина.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес обърнете сериозно внимание на семейните си отношения, възможни са конфликти, постарайте се да ги предотвратите. Бъдете по-толерантни и сдържани. Уважете желанията на вашите близки и не налагайте излишно мнението си.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Чудесен ден за разходки на чист въздух и за изглаждане на недоразумения с близките. Ако отношенията ви с любимите хора са наред насочете творческата си активност в професионалните си ангажименти. Днес можете да постигнете повече от когато и да е било.
  19 яну 2020

  Случаен виц

  Последни новини