Масово димитровградските шофьори не могат да преминат правилно през кръгово кръстовище - ВИДЕО

Изображение 1 от 4

    Темата за това как е правилно да се премине през кръстовище с кръгово движение е дискутирана много пъти и ще продължи да се дискутира, докато шофьорите, вземащи участие в трафика, не осъзнаят ползите и правилата на кръговото движение.

    Голяма част димитровградските шофьори все още нямат културата за движение в такъв тип кръстовища, редовно се чуват клаксони и ругатни и се създават условия за ПТП в димитровградските кръгови кръстовища. Може би причината за неспазването на културата на движение в този тип кръстовища, се дължи на не силно интензивния трафик в града и възможността да правим глупости от недомисляне или незнание, когато навлезем в този тип кръстовище. Ако шофирате в по-голям град, с по-интензивен трафик, няма как да не се научите какви са правилата в кръстовище с кръгово движение, защото или постоянно ще засядате, ще правите задръстване или ще изправяте ламариниете на вашата кола.

    Ще обърнем внимание на най-натовареното кръстовище в града - това на "водната кула", свързващо южната и северната част на Димитровград. Голяма част от шофьорите осъзнаха, че най-дясната лента за навлизане в кръстовището е за превозните средства завиващи на дясно, които влизат в най-дясната лента и излизат от първия изход отново в най-дясна лента. Останалите превозни средства, щом пропускат първия изход от мястото си на навлизане в кръговото движение, е желателно да се включат във вътрешния кръг на кръстовището, който е за колите, които се завъртат по него и щом стигнат да изхода, в който искат да се включат, трябва да излезнат от най-лява лента, а не да се оптиват да излязат от най-дясна, защото тя е за колите, които правят десен завой. Незнанието или несъобразяването с това правило е най-честият проблем в кръговото кръстовище, като изключим шофьорите, които не могат да си изберат лента и карат и в двете едновременно.

    Ето и пример, ако идвате от посока център и искате да завиете в посока Хасково (към бул.Трети Март) вие трябва да се включите във вътрешния кръг на кръстовището, защото пропускате първия му изход в посока спортна зала "Младост", вашият автомобил трябва да се включи в платното на бул. "Трети март" в най-лява лента, защото дясната лента е единствено за автомобилите, завиващи на дясно от поска на спортна зала "Младост".  При тази маневра би трябвало да няма никой в дясната ви лента в кръговото кръстовище, ако останлите участници спазват правилата, че дясната лента (външната) е за завиващите на дясно на първия изход. Допустимо е да се използва най-дясната лента за излизане и от втори изход, но не е препоръчително, защото се запушва - трябва да сте се съобразили с автомобилите във вътрешната част на кръстовището, да не пресечете техния път при излизането им от него на изхода, който ще пресечете докато преминавате.

    За да онагледим най-правилното използване на кръстовище с кръгово движение, сме добавили и видео към материала, от което може да проследите възможните грешки и как се използват мигачи при навлизане и излизане от кръстовището.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ив
      Иво
      20 -2
      14:57, 31 дек 2019
      Много добре си е обяснено, мен редовно ме засичат лелки и чичковци когато правя завой на дясно, а те от вътрешната Лява лента решават че трябва да излязат към Тулбухин във външна Дясна лента. И това са лумпели на които са им подарени книжките и такива дето не са карали от апартамента до къщата си в Добрич и смятат, че са шофьори. Задръстеняци излезте от този град и ще разберете, че влизането в кръговото не ви прави безсмъртни.
    • 2
      Бм
      БМВ
      19 -1
      15:19, 31 дек 2019
      В този малък град няма да се научите как се шофира, чувал съм мъже на възръст, които казват че не могат да влязат в Пловдив или София, защото те наистина не знаят какви са правилата за движение и маниерите на шофьора от големия град.
      В град с 5 кръстовища и 2 светофара, какво да видиш, правят се задръствания и се блокира трафика, защото той цял живот си бил карал в това полатно и не го интересува, къде трябва да се намира за да не направи задръстване, да не говорим че се спира по хавата си на всякъде. Има култура на движение в по големия град и неписани правила, които се усвояват с практиката ама чичето без винетка от къде да ги знае.
      Преди сумати години, като смениха знаците на кръстовището до кооперацията на ендито в Тулбухин, що ламарини се изпотрошиха, щото за някой хора няма знаци, щом той винаги бил с предимство там от бала на Хитлер. Вземете се в ръце, има кръгови крастовища със знак СТОП и със светофари в тях, как ще преминете през тях?
    • 3
      На
      Наблюдател
      13 -2
      15:35, 31 дек 2019
      Към спортната зала има два еднакви знака преди кръговото за каращите по "Д.Благоев" и за спускащите се от моста. При два еднакви знака трябва да важи правилото за дясностоящия, но там не е така. Може и да не съм прав, но действително трябва да се внимава и на кръговите, че на пътя има всякакви хора.
      • Ти
        Тираджия
        11 -1
        15:48, 31 дек 2019
        Тук нещата тръгват от по далеч, да се придвижите правилно в кръговото, трябва да се орентирате правилно още преди него в кое платно ще бъдете, ако идвате от центъра и отивате към спортната зала трябва да влезете в дясната лента и и да излезете от дясната лента, ако от центъра отивате към тулбухина, трябва да сте престроени преди кръговото в лявата лента и да влезете във вътрешната лента, като се съпбразявате само с колите в нея, защото БИ ТРЯБВАЛО да няма никой във външната лента, а излизането към Тулбухин трябва да се случи от вътрешното платно на кръговото към лявата лента на иазхода от него, защото в дясно са колите от спортната зала към тулбухина. Много е просто бе хора само мислете малко!
    • 4
      Тр
      Тракториста
      9 -4
      15:51, 31 дек 2019
      Има само едно решение за да се научите как да се движите по пътищата и той е да изляза с трактора и да мачкам всеки който ми взема предимството! Една седмица ще пообикалям това кръгово и на следващата всеки ще си знае мястото в него и мигачи ще се научите да давате, който не се научи ще е в двора на тенекеджията или в автоморгата
      • Бт
        БТР
        0 -8
        11:28, 1 яну 2020
        Идвай чакам те....ще ти взема предимството. Да вид... Виж коментара
    • 5
      Ге
      ГЕРБ
      4 -10
      17:33, 1 яну 2020
      Бойко ви направи пътища и магистрали.Дава ви пари... Виж коментара
    • 6
      Ге
      Георги
      2 -1
      20:42, 3 яну 2020
      Хайде сваляйте вече тази статия , всички разбрахме ,че не сме наред.
      Освен тези които ни управляват !
    • 7
      Дг
      ДГ
      1 0
      12:02, 4 мар 2021
      Инструкторите да въртят кандидат-щофьорите по кръговите, да ги упражняват и до Ядзаки, че там много минават отгоре. То бива простотия, ама чак толкова....
    • 8
      Че
      Чепзазеле
      2 -1
      22:04, 5 сеп 2021
      На видеото се раздават еднии леви мигачи при навлизане. В правилника за движение по пътищата Няма ляв мигач при навлизане. Ако е престрояване е различно
      • .
        .
        1 -2
        11:49, 7 сеп 2021
        Разбира се, че при навлизане в кръгово се дава ляв мигач, а при излизане - десен!
    • 9
      Дя
      Дякара
      0 0
      14:08, 7 сеп 2021
      Не само там не се шофира, правилно. На Тракия та също. И, то хора от града. Дори и таксиджии.От лява лента идвайки от църквата карат посока Неохим. Няма и да се научат. Много сложно е това престрояване.
    Последни новини