5 °C

Таньо си запали огън до взривоопасна цистерна с кислород в двора на димитровградската болницата

Изображение 1 от 5

  Днес, 8 януари, бездомникът Таньо Танев си запали огън в двора на болница "Света Екатирина" в Димитровград, на няколко метра от взривоопасна цистерна с втечнен кислород под налягане. Бездомникът, както той сам се определя, запалил огъня в една от зелените площи на болницата, точно до Детско отделение, Родилно отделение и на метри от входа на Центъра за спешна медицинска помощ. Огънят бе потушен от служители на болницата, но бездомникът остана в градинката й.

  Таньо каза, че е запалил огъня за да се топли, като в него горяха чифт дънки и дребни клонки от полянката. Тази гледка бе притеснителна, не само защото някой си пали огън в двора на болницата, но и защото той бе на не повече от 10 метра от цистерната с втечнен кислород на болницата, която е под високо налягане и е взривоопасно съоръжение. При евентуален взрив пораженията биха били много големи, като е възможно да има и човешки жертви, ако има хора в близост до съда за съхранение на втечнен кислород под високо налягане, захранващ отделенията на болницата.

  По думите на директора на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор - София Григор Къшев в интервю пред БНТ, съдовете за втечнен кислород са изключително опасни. Според Къшев, ако подобна инсталация се взриви в сграда, тя би била унищожителна за цялата постройка и това е причината те да се монтират извън основните сгради на болниците.

  Огънят вероятно не е бил директна заплаха за кислородната инсталация, ако тя е в пълна изправност, но при евентуални течове опасността от инцидент е висока, според специалисти.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   C2
   c2h5OH
   1 -1
   21:48, 8 яну 2020
   Голяма новина, и как ще гръмне таз цистерна с кислород не ми стана много ясно ама карай. Толкова години се втечнява кислород в химкомбината и пожари в амониева е имало ама до взрив не се е стигало. По скоро искахте да наблегнете на бездомника...ама това вече е друга бира.....
  • 2
   Ра
   Рали
   3 -1
   08:52, 9 яну 2020
   Няма ли кризисен център в нашия град, където да подслонят този човек.
   • Ти
    Тина
    2 0
    09:33, 9 яну 2020
    Кризистния център е за други, а бездомниците не са един и двама, повече са за съжаление.
  • 3
   К
   К
   0 -2
   10:32, 9 яну 2020
   Таньо загина
  • 4
   Ра
   Рали
   3 -1
   13:02, 9 яну 2020
   Ако в така наречения кризисен център е било празно, а този бездомник е оставен да умре от студ , това значи,че всички "грижи" за хора в риск са паратика работа.

  Хороскоп за 21.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Упорството и трудът ви ще се възнаградят. На път сте да финализирате проект с положителен резултат. Добри новини, свързани и с личните ви дела. Предстои ви пътуване или друго вълнуващо преживяване. Ще се впуснете в една авантюра, водени от желанието си за разнообразие и нови емоции, но бъдете внимателни.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съвместните ви действия с човека, с когото споделяте и обичате ще са резултатни и напълно ще покрият очакванията ви днес. Като израз на вниманието си към него се погрижете за нещата, които му носят удоволствие. Защото това е любовта, както непредвидима, така и зареждаща с всичко, което е живот.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви днес трябва да е налице, защото ви очакват много задачи, които ще трябва да свършите добре. Разчитайте предимно на себе си, околните също са заети със своите си ангажименти. Уреждането на важен въпрос ще погълне голяма част от времето ви, но ще ви открие възможности за бъдещето.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По въпроси от личен характер ще пристъпите към изпълнение на конкретни решения, с което ще ускорите придвижването им напред. Професионалното ви развитие налага повишаване на квалификацията при някои от вас. Паралелно с работата ще овладявате и новостите, бизнеса не търпи застой.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ви липсва увереност и това ще ви помогне да се справите със задачите, които стоят пред вас. Бъдете реалисти, задоволявайте се с това, с което разполагате. Не всички от обкръжението ви са искрени към вас, някой може да ви разочарова. Ако внимавате няма да загубите, а ще по мъдреете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С набраната инерция навлизате в добрата форма и това се забелязва от всички. Възможно е да получите отегчение от определена работа, но като цяло денят ви ще е ползотворен. Това няма да ви попречи да мислите за промяна на някои страни от живота си. Ще общувате с лекота с представители на другия пол, ще флиртувате и ще търсите забавления.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Умората ще отшуми, ако се погрижите лично за себе си. Любими занимания ще подобрят настроението ви и ще направят ролята ви по-значима за някого. Не се колебайте да го посветите в мислите и желанията си, без да ограничавате свободата му.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Очаква ви наситен с емоции ден. С каквото и да се заемете, бъдете сигурни, че ще прекарате приятно. Чувствате се добре в различни компании, а и хората около вас оценяват присъствието ви. Някои от вас се заемат с непосилни задачи, от които впоследствие ще се откажат. Не е изключено някои от вас да пътуват днес.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Среща с интересна и привлекателна за вас личност може приятно да обърка плановете ви за деня. Сами преценете как да подходите. Може би деловите ви ангажименти изискват непосредственото ви участие. Каквото и да предпочетете денят ви се очертава като много ползотворен.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ежедневието ви ще се разнообрази с романтична изненада. Вълненията ще бъдат неповторими и ще ви стимулират към повече екстравагантност. Не пренебрегвайте ангажиментите си към хора, на които особено държите. Ще научите нещо изненадващо, което обаче е свързано с хубави емоции.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Неудържимо ви влече харченето на пари, а днес спокойно можете да си го позволите. Финансовото ви състояние значително ще се подобри. Налага се да проявите повече такт във взаимоотношенията си с ваши близки.
  21 яну 2020
  Последни новини