13 °C

Ученици от три гимназии в Хасково и Димитровград спечелиха пътуване до Страсбург

Изображение 1 от 4

  Ученици от три гимназии в Хасково и Димитровград са сред победителите в регионалното състезание „Евроскола”, провело се днес в Хасково.

  Сред победителите са възпитаници на хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”, както и димитровградските ПЕГ „Иван Богоров” и ПМГ „Иван Вазов”. Другите шампионски отбори са от ППМГ „Никола Обрешников” – Казанлък и ППМГ „Гео Милев” - Стара Загора.

  В надпреварата участваха ученици от 16 до 18 г. от училища в областите Хасково и Стара Загора. Включиха се общо 50 гимназисти, разпределени в 10 отбора от по 5 ученици, ръководени от по един учител.

  Едно от условията за участие в състезанието бе доброто владеене на поне един от трите работни европейски езика – английски, френски или немски. Учениците представиха по една от 15-те теми, свързани с дейността на Европейския парламент, включително и на чужд език. Отговаряха и на въпроси.

  Петте отбора, класирани на първо място печелят пътуване до Страсбург (Франция). Там един отбор ще представя България в Европейския парламент през първата половина на 2020 г., обясни Жени Колева от Бюрото на Европейския парламент в България.

  Пътуването до Страсбург дава възможност на участниците да научат повече за европейската интеграция, като сами ще се превърнат в част от нея. Ученици и учители от 28-те държави членки ще се превръщат в членове на ЕП (евродепутати) за един ден в сградите на Европейския парламен в Страсбург. Участниците ще вземат думата в пленарни сесии и заседания на парламентарни комисии, за да проведат дебати и да гласуват резолюции по наболели въпроси, като през цялото това време упражняват своите езикови умения и завързват нови приятелства с други ученици от цяла Европа.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ма
   мастикаджия
   5 -4
   08:07, 12 яну 2020
   А боравят ли добре с български?
   • Ам
    Американски ХуйГолям
    5 -4
    12:54, 12 яну 2020
    Ами то Българския уж е официален език в ЕС ,
    ама Господарите говорят с робите на Немски Френски и Английски :))
  • 2
   Че
   Червените
   2 -2
   18:05, 12 яну 2020
   вратовръзки са сигурно отД-град.
   • Re
    Red Necks United
    0 -2
    00:27, 13 яну 2020
    Левски и Ботев не са делили Изиедниците
    Мутри и Бейове на Българи и Турци:))

  Хороскоп за 29.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
  29 окт 2020
  Последни новини