21 °C

Конкурс за изработка на мартеници организират в Димитровград

Първи общински конкурс за изработка на мартеница „Пижо и Пенда - Българската мартеница – идентичност и красота“ организира ОП "Детски и младежки център" Димитровград.

Целта на конкурса е да обогати знанията за първомартенската обредност, да провокира интерес у деца и младежи да се запознаят с традициите и значението на „мартеницата“ днес, насърчаване на творческите им способности, умения и фантазията, както и формиране на естетическо мислене.

В конкурса могат да вземат участие ученици от І до ХІІ клас от всички училища в общината, читалища и неправителствени организации, разпределени в следните възрастови групи и категории:

І. Възрастови групи:

Първа възрастова група – I - IV клас.

Втора възрастова група – V-VII клас.

Трета възрастова група – VIII-ХІІ клас.

ІІ. Категории:

Първа категория – изработване на мартеница.

Втора категория – изработване на кукла, пано или накит.

Изработените творби се преглеждат и селекционират от компетентно тричленно жури, като критериите за оценкта са: използвани материали, техника на изпълнение, да отговаря на българската народна традиция, оригиналност на изпълнението.

Всяко изделие трябва да бъде с размер до формат А4 и да носи етикет със следната информация: категория, трите имена на ученика, клас и училище, телефон за връзка.

Ще бъдат връчени награди в две категории – индивидуална и групова, от първо до трето място, а победителите ще получат грамоти и предметни награди.

Срок за предаване на готовите творби: 17:00ч. на 17 февруари 2020г. в ОП ”Детски и младежки център” ет.3, кабинет 5.

Наградите ще бъдат връчени на 27 февруари 2020г., когато ще бъдат организирани изложба и Благотворителен базар. Творбите остават за благотворителния базар, без възможност за връщане.

Средствата, събрани от базара, ще бъдат дарени за лечението на малката и смела Михаела.

Резултати с класираните участници ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на ОП Детски и младежки център: https://www.facebook.com/DMCDIMITOVGRAD/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини